Оризоти

Модератор: Paublo_Eskobar

botix21
новобранец
новобранец

Оризоти

Мнение от botix21 »

Здравейте, колеги! Аз съм учещ се рибар и имам частичен опит, но най-вече за каракуди. Тепърва навлизам в шарански риболов и искам да понауча някои неща и да споделя някои свой идеи, като по-разбиращите от мен си кажат мнението. Става въпрос за оризоти като стръв. Ако попитате в някой супермаркет, предполагам, че ще ви ги покажат. Те са нещо като зърна с някакъв вкус, вече бои. Бях ги тествал във вода и стигнах до извода, че не стават за аромати, но стават за повдигач. Да, стават сравнително меки, но се държат доста време... Например, ако на куката се закачат две оризчета и една царевичка за аромат. Те изглеждат като стръв и царевицата не е малка... Моля по-разбиращите да си кажат мнението. Предварително благодаря!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Re: Оризоти

Мнение от delio-haidutin »

Ако става въпрос за тази залагалка -"лапаш нещо-гълташ нищо" :lol: ,се сещам,едни като ориз ,то и за това е с такова наименование.
можеш да пробваш на платен ,където има голяма популация на шаран,но имай в пред вид ,че на голяма дълбочина налягането ще ги сплеска.стериопорено топче с деаметър 4-5 мм,на дълбочина 4-5 м ,като го извадиш е с големина на оризово зърно :idea:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
botix21
новобранец
новобранец

Мнение от botix21 »

Да, но при сплескването няма ли да се задържат повече при куката? А и има и царевичка и ако вече стръвта е захапана, няма ли да е по-лесно така да се забие куката?
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Здравей малък колега!Идеята ти според мен е доста интересна.Тези зърна пускат доста аромат и могат да съберат рибата в петното на захранка ако направиш такава.Както е писал и колегата преди мен като повдигач няма да издържат на налягането.Пробвай да ги разбъркаш с кюспе!Смисълът е в търсенето и пробата.Успех !
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”