кога да се забърка захранката

Модератор: Paublo_Eskobar

Petun
новобранец
новобранец

кога да се забърка захранката

Мнение от Petun »

Колеги - забърква ли захранка от вечерта ?
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: кога да се забърка захранката

Мнение от Дилян »

Зависи от захранката, в повечето случаи става,но ако имаш възможност най добре на място
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Задьлжително едно леко овлажняване от вечерта,толкова че с много усилие да стегнеш топка,която пьк с минимум усилие се разбива,а вече на водоема се прави останалото.
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Па ако няма да я мъкнеш на гръб и да ти тежи, може да я замешаш още от вечерта.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Зависи, какво искаш от захранката и каква е тя. Ако я забъркаш от вечерта на другия ден е инертна и ляга на дъното без да пуска частици и тн.
Препоръчвам ти го само, ако ще е за река или за шарани във водоеми с големи количества дребна риба. Във всички останали ситуаций по-добре преди риболова, по начина описан на пакета.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ако имаш вода от някой водоем да , но с тая хлорна вода от чешмата по добре не бъркай нищо :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Чак пък да не се бърка с вода от чешмата ми се струва леко безсмислено, има значение разбира се ама ако водата мирише яко на хлорна вар, но ако водата си е хубава защо не мисля ,че пречи прекалено.

Ако си на реката е хубаво захранката да ти е по тежка, ако е овлажниш през нощта до другия ден по-едрите частици в захранката ще дръпнат от водата и ще се овлажни добре, остава само на другия ден да е овлажниш още малко но без да прекаляваш понеже всичко си е дръпнало хубаво вода и може да е направиш направо като кал ако прекалиш.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Ако ще е за река е задължително захранката да се разбърка от предната вечер по възможност да не е с чешмяна и минерална вода.А като идеш на реката я доувлажняваш,по този начин всички частици поемат вода и стават тежки,което за реката е от значение.На всеки пакет по сносна храна пише да се смеси с вода минимум два часа преди употреба.НАСЛУКА.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

maverini написа:Ако ще е за река е задължително захранката да се разбърка от предната вечер по възможност да не е с чешмяна и минерална вода.А като идеш на реката я доувлажняваш,по този начин всички частици поемат вода и стават тежки,което за реката е от значение.На всеки пакет по сносна храна пише да се смеси с вода минимум два часа преди употреба.НАСЛУКА.

Ми то ако не с чешмяна и минерална, каква тогава :?: , ако е наблизо до реката да отиде за малко вода, ама ако не е с прясно мляко ли да е бърка?
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ами няма да я бърка бе мозък :axe: Малоумни ли сте какви сте не знам вече :rolleyes: Като не знаете поне слушайте какво ви се казва и помнете , ако има с какво , ако няма си записвайте :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много се палиш Зарко,ако ми трябва инертна храна и се налага да бъркам от вечерта какво правим.Това са пълни глупости за хлор и не знам си какво.За толкова години не ми се е случвало да съм капо заради това,че съм си овлажнил храната с чешмяна вода.Хлора е летлив и за 1-2 часа даже и да го има във водата в количество до сутринта няма да има и помен от него.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ице паля се защото ми писна от идиотски и полу идиотски теми - сещаш се за какво говоря ! Има си секция млад рибар да пишат там поне и да питат ! Как да пиша в основния форум после ми кажи , като ей такива лаици взимат дейно участие във всяка тема и то без да си имат хал хабер за какво пишат - просто пишат ей така на изуст каквото са чули от тук и от там :idea:

п.п. Не е само до хлора , а и до самата миризма/аромат на храната , когато я бъркаш с хлорирана чешмяна вода :wink:

maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

С.Върбанов написа:Ице паля се защото ми писна от идиотски и полу идиотски теми - сещаш се за какво говоря ! Има си секция млад рибар да пишат там поне и да питат ! Как да пиша в основния форум после ми кажи , като ей такива лаици взимат дейно участие във всяка тема и то без да си имат хал хабер за какво пишат - просто пишат ей така на изуст каквото са чули от тук и от там :idea:

п.п. Не е само до хлора , а и до самата миризма/аромат на храната , когато я бъркаш с хлорирана чешмяна вода :wink:
Добре казано,що се отнася до хлора аз също съм на мнение че пречи малко или много.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

maverini написа:
С.Върбанов написа:Ице паля се защото ми писна от идиотски и полу идиотски теми - сещаш се за какво говоря ! Има си секция млад рибар да пишат там поне и да питат ! Как да пиша в основния форум после ми кажи , като ей такива лаици взимат дейно участие във всяка тема и то без да си имат хал хабер за какво пишат - просто пишат ей така на изуст каквото са чули от тук и от там :idea:

Добре казано,що се отнася до хлора аз също съм на мнение че пречи малко или много.
На крив ....вълната му пречи.Лично съм препрочитал статията на Петкратния по този повод е казал при възможност да се овлажнява с вода на място.И като знам,че в повечето Европейски държави водата им не става за пиене......някой е написал нещо което си важи за конкретни места.В колата винаги си нося туба с 5л вода,не само да имам под ръка за овлажняване,че на доста места по Марица ми е труден достъпа до нея.
И един съвет-първо се научете как да я овлажнявате ,а не че хлора ви е виновен.Спирам с коментарите по хлора.Аз ще продължавам да си разбърквам с вода от нас когато ми е нужно и ще се моля на Светия Воден дух преди риболов рибите да са с хрема :lol: :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В тази връзка - със Светена вода дали става?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Заключено

Обратно към “Стръв и захранка”