Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Каква е тази риба?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Каква е тази риба?
Днес минах през Източно п-ще, Бургас около 17часа да проверя как е риболова. Пасажера беше отплавал, но реших да пробвам на "зъба" срещу морска гара. Имаше още двама колеги на директен за хамсия, 15- 20 минути след разпънах и моята "сопа" единия от колегите извади някаква непозната за нас риба. Доста борбена с размери около 25 см. променяща си цвета особено на главата от св. синьо до тъмно синьо и виолетово, няма изразени силови зъби като при чернокопа, но е възможно да е хищна. Ще се опитам да кача снимки от телефона, но не гарантирам за качество. Може и в личния албум.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Re: Каква е тази риба?
Морска врана?
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- shturetc
- ще става разбирач
Както колегата Patera ти е рекъл това е Морска врана.Сравнително рядка риба,но в последните няколко години взе да се появява по-честичко.
Хищна е и налита на всичко.До сега имам хванати две и интересното е,че и двете са в района на пристанището.Едната,миналата година,на попченски такъм на тетраподите зад Морска гара (дето се вижда на третия ти фотос горе в дясно),а другата,две лета назад,на 25-то място на Западното на плувка с ем.
Тези дни явно се е засилило някое "ято" с врани към бургаския бряг,понеже имам инфо за 5-6 взети риби на Моста.
ПП Понеже се заговорихме за редки риби,онзи ден,в ъгъла на 1-во място(където строят новата пилотска кула) в плиткача видях да плуват поне три морски мишки.Викнах Демир-стефадора да ги види,че не беше зървал подобни,странни твари.Взимал съм такава на хамсиено чепаре до Силвъртела(вече го няма) преди няколко години.Тъй че очаквайте всякакви рибни изненади в родното пристанище.
Хищна е и налита на всичко.До сега имам хванати две и интересното е,че и двете са в района на пристанището.Едната,миналата година,на попченски такъм на тетраподите зад Морска гара (дето се вижда на третия ти фотос горе в дясно),а другата,две лета назад,на 25-то място на Западното на плувка с ем.
Тези дни явно се е засилило някое "ято" с врани към бургаския бряг,понеже имам инфо за 5-6 взети риби на Моста.
ПП Понеже се заговорихме за редки риби,онзи ден,в ъгъла на 1-во място(където строят новата пилотска кула) в плиткача видях да плуват поне три морски мишки.Викнах Демир-стефадора да ги види,че не беше зървал подобни,странни твари.Взимал съм такава на хамсиено чепаре до Силвъртела(вече го няма) преди няколко години.Тъй че очаквайте всякакви рибни изненади в родното пристанище.
Прилича на костур (морски) 

-
- новобранец
Прилича на барамунди.На рибното имаше ферма за такива и не знам дали още я има.Но щом колегите казват че е врана значи е врана.
Благодаря на колегите за бързите отговори и на shturetc за подробната информация, лично аз даже не бях чувал за хванати подобни екземпляри в района на п-ще Бургас. Колегата който хвана Морската врана предполага, че ще е доволен от получената информацията. Щом е рядко срещан вид би било добре да се връщат обратно след фотосесията, едва ли имат по голяма кулинарна стойност от естетическата на природата.
Кулинрната им стойност(на черноморската врана) е равностойна на чернокопа и явно този сезон не са толкова редки ,така че смело на скарата,лично аз такава риба съм хващал на пилкер,а колегите около мен на най-долните куки. Мисля си за дълбоко газещ воблерpopi02 написа:Благодаря на колегите за бързите отговори и на shturetc за подробната информация, лично аз даже не бях чувал за хванати подобни екземпляри в района на п-ще Бургас. Колегата който хвана Морската врана предполага, че ще е доволен от получената информацията. Щом е рядко срещан вид би било добре да се връщат обратно след фотосесията, едва ли имат по голяма кулинарна стойност от естетическата на природата.