Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов
															
								 Сладководен раздел
 Сладководен раздел
															
								 Специализиран риболов
 Специализиран риболов
															
								 Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби
							
			
						
			
			
						
naRiba.com
 
 Форум
 Риболов
 Риболов
															
								 Сладководен раздел
 Сладководен раздел
															
								 Специализиран риболов
 Специализиран риболов
															
								 Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби
							
			
						
			
			
						За мастиката и царевицата
Модератор: sapuna
- максимов96
- вече хвърля и на тежко 
- Мнения: 220
- Регистриран на: Съб Мар 22, 2014 4:14 pm
- Местоположение: Сандански
За мастиката и царевицата
Чувал съм някакви приказки за суха царевица накисната в мастика или узо...нялитат ли едри шаровци на тази комбинация или са просто приказки  
   
   
  
			
			
									
													 
   
   
  
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
			
						Re: За мастиката и царевицата
С поред мен да,но не мастика а анасон,и не знам точно къде ще намериш едри шарани.
			
			
									
																
						- 
				ivailu1992
- научил се да хвърля 
- Мнения: 161
- Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 10:13 am
- Местоположение: Белцов
Re: За мастиката и царевицата
Налитат , е пресилено , но аз съм хващял някои друг по реката . Според мен мастиката се използва главно за това, когато през лятото има хубава за стръв млечна царевица , да си я съхраниш с мастика в бурканче/та и за есента .
			
			
									
																
						- 
				bedo63
- научил се да хвърля 
- Мнения: 130
- Регистриран на: Съб Апр 04, 2009 8:16 pm
- Местоположение: пловдив
Re: За мастиката и царевицата
точно така.В анасона стои мека
			
			
									
																
						- gochev86
- ще става разбирач 
- Мнения: 349
- Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 6:38 pm
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: За мастиката и царевицата
От миналата година имам в едно бурканче царевица с мастика,все още не е развалена и доста кълве на нея.
			
			
									
													 If we are what we eat, tomorrow I could be you. 
			
						- Efimov
- вече хвърля и на тежко 
- Мнения: 289
- Регистриран на: Вто Авг 16, 2011 8:16 pm
- Местоположение: България,Златоград
Re: За мастиката и царевицата
За мастиката и аз съм чувал. Също така може да бъде потопена царевицата и в мента- понякога също дава добри резултати-лично изпробвано.
Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки- трябва да търсим риби алкохолици.
Хубаво е ако има по-запознати колеги да споделят дали използването на такива приоми е безопасно за рибата.
			
			
									
																
						Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки- трябва да търсим риби алкохолици.
Хубаво е ако има по-запознати колеги да споделят дали използването на такива приоми е безопасно за рибата.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко 
- Мнения: 261
- Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 2:53 pm
- Местоположение: Варна
Re: За мастиката и царевицата
Айряна от мене 
			
			
									
																
						
- GODzillata
- и господ не е толокова добър 
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За мастиката и царевицата
Облак?Efimov написа:За мастиката и аз съм чувал. Също така може да бъде потопена царевицата и в мента- понякога също дава добри резултати-лично изпробвано.
Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки...
 
  
На риба - като на война! Fish'n'chicks!   
 
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
			
						 
 Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- hshopov
- разбира нещата 
- Мнения: 1130
- Регистриран на: Нед Дек 22, 2013 6:57 pm
- Местоположение: гр. Пещера
Re: За мастиката и царевицата
налитат  хващал съм!
  хващал съм!
			
			
									
													 хващал съм!
  хващал съм!Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- максимов96
- вече хвърля и на тежко 
- Мнения: 220
- Регистриран на: Съб Мар 22, 2014 4:14 pm
- Местоположение: Сандански
Re: За мастиката и царевицата
Точно за анасона питам щото и в двата алкохола има анасон до колкото знамbedo63 написа:точно така.В анасона стои мека

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
			
						- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач 
- Мнения: 351
- Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 10:57 pm
- Местоположение: Добрич
Re: За мастиката и царевицата
Имам много добри резултати на царевица с узо/мастика. През годините доста често ме е спасявала. Моите наблюдения са, че тази стръв е по-резултатна на места с песъчливо или каменисто дъно, а  по-слаби са резултатите на тинести дъна. При накисването на царевицата слагам и съвсем малко (1-2 капки олио или друга мазнина). Така ароматът се запазва по-дълго във водата.
			
			
									
																
						- 
				delio-haidutin
- разбира нещата 
- Мнения: 1116
- Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
- Местоположение: шумен град
Re: За мастиката и царевицата
чак пък да налитат  
   аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).
 аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).
			
			
									
													 
   аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).
 аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
			
						- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач 
- Мнения: 351
- Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 10:57 pm
- Местоположение: Добрич
Re: За мастиката и царевицата
Да, по-важно е да се направи правилно захранване и да има риби около стръвта!
			
			
									
																
						Re: За мастиката и царевицата
Не съм ползвал тази стръв от повече от 20 години. Твърде стара рецепта за стръв за шарани. 95% спирт, анетол (етеричното масло което се извлича от анасон и други), млечна царевица. Търсете зъболекари едно от лекарствата им съдържа анетол. Преди години ловяхме доста шарани на тази стръв, но тогава и язовирите се зарибяваха редовно.
			
			
									
																
						- 
				N.Dimitrov
- фен клуб-скобар
- Мнения: 728
- Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
- Местоположение: Плевен
Re: За мастиката и царевицата
Има анетол в тях не анасон, като анетола е извлечен от анасона.максимов96 написа:Точно за анасона питам щото и в двата алкохола има анасон до колкото знамbedo63 написа:точно така.В анасона стои мека

 
 
								











 
										 
									