Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

За мастиката и царевицата
Модератор: sapuna
- максимов96
- вече хвърля и на тежко 
За мастиката и царевицата
Чувал съм някакви приказки за суха царевица накисната в мастика или узо...нялитат ли едри шаровци на тази комбинация или са просто приказки  

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?

Re: За мастиката и царевицата
С поред мен да,но не мастика а анасон,и не знам точно къде ще намериш едри шарани.

- 
				ivailu1992
- научил се да хвърля 
Налитат , е пресилено , но аз съм хващял някои друг по реката . Според мен мастиката се използва главно за това, когато през лятото има хубава за стръв млечна царевица , да си я съхраниш с мастика в бурканче/та и за есента .

- 
				bedo63
- научил се да хвърля 
точно така.В анасона стои мека

- gochev86
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
От миналата година имам в едно бурканче царевица с мастика,все още не е развалена и доста кълве на нея.

If we are what we eat, tomorrow I could be you. 

- Efimov
- вече хвърля и на тежко 
За мастиката и аз съм чувал. Също така може да бъде потопена царевицата и в мента- понякога също дава добри резултати-лично изпробвано.
Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки- трябва да търсим риби алкохолици.
Хубаво е ако има по-запознати колеги да споделят дали използването на такива приоми е безопасно за рибата.

Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки- трябва да търсим риби алкохолици.
Хубаво е ако има по-запознати колеги да споделят дали използването на такива приоми е безопасно за рибата.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко 
Айряна от мене 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър 
Облак?Efimov написа:За мастиката и аз съм чувал. Също така може да бъде потопена царевицата и в мента- понякога също дава добри резултати-лично изпробвано.
Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!   

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- hshopov
- разбира нещата 
налитат  хващал съм!
  хващал съм!

хващал съм!
  хващал съм!Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- максимов96
- вече хвърля и на тежко 
Точно за анасона питам щото и в двата алкохола има анасон до колкото знамbedo63 написа:точно така.В анасона стои мека

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач 
Имам много добри резултати на царевица с узо/мастика. През годините доста често ме е спасявала. Моите наблюдения са, че тази стръв е по-резултатна на места с песъчливо или каменисто дъно, а  по-слаби са резултатите на тинести дъна. При накисването на царевицата слагам и съвсем малко (1-2 капки олио или друга мазнина). Така ароматът се запазва по-дълго във водата.

- 
				delio-haidutin
- разбира нещата 
чак пък да налитат  
   аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).
 аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).

аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач 
Да, по-важно е да се направи правилно захранване и да има риби около стръвта!

Не съм ползвал тази стръв от повече от 20 години. Твърде стара рецепта за стръв за шарани. 95% спирт, анетол (етеричното масло което се извлича от анасон и други), млечна царевица. Търсете зъболекари едно от лекарствата им съдържа анетол. Преди години ловяхме доста шарани на тази стръв, но тогава и язовирите се зарибяваха редовно.

- 
				N.Dimitrov
- фен клуб-скобар
Има анетол в тях не анасон, като анетола е извлечен от анасона.максимов96 написа:Точно за анасона питам щото и в двата алкохола има анасон до колкото знамbedo63 написа:точно така.В анасона стои мека