Инфо за Дунав гр.Лом.01-03.07

Модератори: bobopeli, sapuna

Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Инфо за Дунав гр.Лом.01-03.07

Мнение от Христо Златев »

Пускам нова тема тук с предварителна уговорка ,че излетът ми бе успешен единствено по отношение на уловените бройки .Покрай Лом е пълно с дребна щука с размери от 15 до 30см.Пристигнах в петък късно след обяд,семейни ангажименти и т.н. До митницата се разговорих с един местен колега който ми каза че е пълно с щуклета.От20:40 до стъмване хванах и пуснах пет дребни щуклета и един карагиоз(него си прибрах).В събота след обяд отидох до местноста "стрелбището" на около 3 километра от Лом срещу течението на Дунав от там пеша се спуснах по реката ловейки с блесна , навсякаде където има бавно течение или обратно ,има щуклета.Между 12 и 13 им обърках бройките , до стъмване хванах към четирейсет.От тук на татък предварително се извинявам :oops: на всички ,които смятат че съм нарушил екологичното равновесие в Дунав прибрах си за пържене 9 около 30см.Иначе бе полезен тест на блесните най- уловист се оказа Mepss Aglia Long 2 с медно оцветяване .Надявам се че това е увертюра към големият есенен глад ,по две от хванатите от мен щуклета имаше следи от зъби на по големи,за сега е пълно дребни новородени рибки и едрата и опитна щука лесно намира храна , в есента е нашата надежда :wink:
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Поздравления за щуклетата колега,а само на блесна и през деня ли си ловил?Нещо за през деня или дьнни вьдици?Има ли места там кадето ходиш удобни за палатка за преспиване дьнни вьдици.Мерси предварително.
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Aglia извинявай за забавеният отговор(напрегнати делници).Щуклетата се ловят през целият ден,аз си правих експерименти с блесните ,сменях ги през 20 минути ,наи много риби хванах с Aglia Long 2 с медно оцветяване.Тъи като бях отишъл само за два дни,не носих със себе си попови прасета за да опитам на дъно за сом , а на плувка почти не ловя.А колкото до удобни места за палатка и дънен риболов има много ще се опитам да ти обясня пътя до най често посещаваното място край Лом "Рязаните секции".Влизайки в града по пътя от Монтана се спускаш по павиран(много дупки :evil: )път минаващ през квартал Младеново населен с братя роми,когато се спуснеш долу преди мостовете на р.Лом има кръгово движение от там завиваш на дясно без да пресичаш моста .След около 1.5км пътят се раздвоява ,свиаш на ляво този път се движи успоредно на река Лом преминаваш покраи месо комбинат "МИТИ" след което отново пътят о се раздвоява свиваш на ляво целта ти е да стигнеш устието на р.Лом .След като свиеш на ляво ще видиш автосервиз на СБА от там продължаваш успоредно на р.Лом и вече ще трябва да питаш някой местен как да стигнеш до устието ,има няколко черни пътища.Стигнеш ли до устието караш по черният път покрай тополите по течението на река Дунав след около 1км ще достигнеш едни стари върби от там надолу става са дънен риболов и палатка когато рибата дава винаги има колеги.Малко повече за мястото и рибите ще пиша утре .
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Тачо мерси за подробната информация която си написал за местата около Лом"Рязаните секции" както казваш ти.Доста подробно си го описал и това е пьрвото описание от някой за преспиване с палатка и стигане с кола,и сьщо е място,защото аз и тема сьм пуснал ама никои не е описал нещата засега както ти.Значи аз имам мерак доста да отда на Дунава и ще гледам да го направя макар че нещо приятелите ми с които ходя нещо са несериозни и ще видим какво кога каде.Аз сьщо харесвам риболова на блесна както теб.За модела разбрах ще го погледна в някои магазин или саит да го знам а може и да си купя някоя блесна ако затругвам натам.Очаквам като имаш време да напишеш още за мястото и рибите там.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

chapara написа:
Ъглиа написа:Тачо мерси за подробната информация която си написал за местата около Лом"Рязаните секции" както казваш ти.Доста подробно си го описал и това е пьрвото описание от някой за преспиване с палатка и стигане с кола,и сьщо е място,защото аз и тема сьм пуснал ама никои не е описал нещата засега както ти.Значи аз имам мерак доста да отда на Дунава и ще гледам да го направя макар че нещо приятелите ми с които ходя нещо са несериозни и ще видим какво кога каде.Аз сьщо харесвам риболова на блесна както теб.За модела разбрах ще го погледна в някои магазин или саит да го знам а може и да си купя някоя блесна ако затругвам натам.Очаквам като имаш време да напишеш още за мястото и рибите там.
Много е добре да благодариш на колега ,ама направи го лично до него.Тук темата е 'ъУспешни излети",не благодарствени слова,не се заяждам а конкретизирам.
Значи чапара добрият тон и думата благодаря не е за тук :?: :!: А за каде е :?: Само на лична ли :?: Аз не мисля така,според мен да си учтив не е нещо лошо в каквито и да било ситуации :!:
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Аз пък ще кажа, че всички ви обичам и ви благодаря за информацията, която давате!!!!!!!
На слука!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Дано да имате полза от информацията :D :D и да не ме псувате много :lol: :lol: :lol: :lol: ако отидете там и не хванете риба .На Дунава кълването много зависи от нивото на водата.Вчера може да си ги скъсал , а днес да седиш капо и да се питаш "Бе аз вчера нали на същото място ги лових със същата стръв ,сега кво стаа :evil: :evil:
На "Рязаните секции" се върти всякаква риба ,не съм виждал само някой да хване змиорка и дунавска пъстърва .ако решите да ходите там си носете И ВОДА :) за пиене наблизо няма и колата да е по височка е добре, пътищата са под всякаква критика .
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”