Бюджетни решения за начинаещи

Модератори: Димо Михалев, dobria1

piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Бюджетни решения за начинаещи

Мнение от piam70 »

Пръчката е страхотна колега.Много риби ти желая!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Здравейте колеги!
Нов съм във форума, а може да се каже и в морския риболов. Отдавна не съм ловил на морето макар да съм от Варна. Беше време, още като ученик, когато във вряла вода разплитахме едни пластмасови телчета за миене на съдове, които навивахме на стъклени шишета от "Кока-Кола". Две куки, олово и след училище 2-3 кила кая на канала или вълноломчето в Аспарухово. Сега гледам каята нещо я няма, за илария и зарган дето се ловеше на плувка, трябва да хвърляш 60-70 и нагоре метра, та смятам да се обзаведа за риболов с бомбарда.
Не че не съм хвърлял бомбарда, но то бе инцидентно преди 7-8 години. Та на въпроса.
Харесах си пръчка, която по нашите сайтове не я намирам, Alcedo Modularis X-Magic 400-60, т.е. 4 м, акция 20-60 гр., в каталога я дават 250 гр. и на кантара в магазина ги залепи точно толкова. Коркова дръжка, макародържач на винт, ето я в един италиански сайт:
http://www.lamincio.com/nqcontent.cfm?a_id=10519
Оригиналния каталог на фирмата:
http://www.italiafishing.it/public/cata ... HR_ENG.pdf
Цената не е като в Италия, предлагат ми я за 65 лева. Интересува ме мнението ви, ако сте чували за тая марка. Не знам колко е популярна тук. Като я разпънах тая сопичка, някак много ме изкефи баланса и, макар нищо да не вдявам от баланс, строй, акция и др. подобни. :lol: :lol: :lol: Нищо не разбирам, но ми се стори стегната.
Смятам да я оборудвам с макара Byron Fight Control 25:
http://www.bent-fishing.com/Fight-Control-product-1655
Нека хора, които разбират от риболов на бомбарда изкажат мнението си, за да знам на прав път ли съм. Ако може и да препоръчат добро монофилно влакно, смятам да е 0.18 с повод 0.14, може и 0.12. Препоръчаха ми това на Berkley:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3020
Става ли?
Надявам се специалистите-бомбардировачи да дадат компетентно мнение, за да не се набутам другата седмица с тая поръчка. :lol: :lol: :lol:
Поздрави на всички съфорумци и на слука!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Еееее!
Byron Fight Control 25 се изчерпа количеството:
http://www.bent-fishing.com/Fight-Control-product-1655
Сега остава като отида в петък и сопата да я няма. :x
Но пък и мнения за тия марки не видях.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ГРЕШКА!!!
Последно промяна от antivik на Нед Юни 01, 2014 8:54 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Все си мисля, че тук е морски раздел, колега!... :wink: :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Моя грешка, не съм догледал всичките заглавия, моля да бъда извинен.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

antivik написа:Моя грешка, не съм догледал всичките заглавия, моля да бъда извинен.
Няма проблем колега. Обърнах нета, но много малко инфо за тия марки. А иначе каталозите им доста прилични.
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Здравейте!
Имам ето тази сопа http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/2047/, тоест имам я ,но я счупих много нелепо.Въпреки акцията 20-50 грама при необходимост се правя добре и с олова над 100 грама при улов на чернокоп.Предложете някоя сопа в същия ценови клас или направо да си взема пак същата.Пръчката ще я използвам само за риболов от лодка на сафрид, чернокоп и влачене на воблери.
Поздрави!
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

l14o написа:Здравейте!
Имам ето тази сопа http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/2047/, тоест имам я ,но я счупих много нелепо.Въпреки акцията 20-50 грама при необходимост се правя добре и с олова над 100 грама при улов на чернокоп.Предложете някоя сопа в същия ценови клас или направо да си взема пак същата.Пръчката ще я използвам само за риболов от лодка на сафрид, чернокоп и влачене на воблери.
Поздрави!
Че той тоя Филстар хич не е евтин бре колега!
Мой колега се оборудва сега за лек тролинг и се колебае между:
Formax Legacy 30-60
и
Formax Striker 30-80
Цените са наполовина на Filstar-а.
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

idivarna написа:Че той тоя Филстар хич не е евтин бре колега!
Formax Legacy 30-60
и
Formax Striker 30-80
Не е много евтин определено, но не намерих подходяща тема и да не пускам нова писах тук.Между другото тези пръчки на Formax заслужават да се помисли над тях.Ама друго е като ги видиш на живо.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

l14o написа:
idivarna написа:Че той тоя Филстар хич не е евтин бре колега!
Formax Legacy 30-60
и
Formax Striker 30-80
Не е много евтин определено, но не намерих подходяща тема и да не пускам нова писах тук.Между другото тези пръчки на Formax заслужават да се помисли над тях.Ама друго е като ги видиш на живо.
Разликата между 205 гр. (филстара) и 285 гр. (Формакса) ще ти се стори огромна след първия час клатене. А и всяка счупена пръчка подлежи на ремонт.
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

[quote="l14o"]Разликата между 205 гр. (филстара) и 285 гр. (Формакса) ще ти се стори огромна след първия час клатене. А и всяка счупена пръчка подлежи на ремонт.[/quote
Мда има разлика в тежината, ако цял ден клатиш и особено ако няма риба ще се усети и то много :D .Горната част на
пръчката е направо на сол и не знам дали може да се ремонтира(дали си заслужава).Някакъв съвет за пръчка около цената на Филстара?
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

l14o, колега, ако си от Варна разходи се из магазините, има пръчки на прилични цени. Аз докато обикалях да си търся директен, мярнах на няколко места някои добри неща. Но директния си го взех от интернет, с опция да мога да го върна, ако не ми хареса като го взема в ръце. Но пръта се оказа добър, та сега съм с него. :wink:

П.П. Можеш да погледнеш това на Abu Garcia - 213 гр. - 77 лв. - Abu Garcia Devil Spin
Имам предвид тази с акция 20-60 гр.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”