Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининг по р.Искър
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг по р.Искър
Много валя пак! Съмнявам се, че ще се избистри събота и неделя за спининг. Аз в неделя ще опитам някъде на стръв.
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Привет на всички!
Днес след работа реших да се разходя до реката, като резултата беше много добър според мен. За около час - 5-6 кефалчета. Качвам 2-3 снимки, всички бяха сходни по размер. Искъра около Своге вече е добър за спининг и в събота мисля да направя едно по-сериозно излетче. Всички кефалчета са върнати обратно в реката, за следващи срещи

- Прикачени файлове
-
- IMAG0242.jpg (1.06 MiB) Преглеждано 1732 пъти
-
- IMAG0241.jpg (1.72 MiB) Преглеждано 1732 пъти
-
- IMAG0239.jpg (1.32 MiB) Преглеждано 1732 пъти
- mblagoev
- научил се да хвърля
Здравейте!
Вчера с един приятел решихме да направим едно излетче по реката. Времето беше малко облачно, идеално за риболов.Стартирахме от Елисейна и се движехме в посока към Своге. Реката беше много добра, идеална за спининг. В крайна сметка от 9:00 до към 16:00 хванахме около 20 кефалчета, които обаче не съм снимал. По-интересното се случи в района на с.Оплетня, там мятахме и удари този младеж от снимките. Последва кратка фотосесия и след това беше пуснат по живо, по здраво -до следващата ни среща
Това е първото ми сомче в реката, до сега само бях чувал от други рибари, че са хващали.
Вчера с един приятел решихме да направим едно излетче по реката. Времето беше малко облачно, идеално за риболов.Стартирахме от Елисейна и се движехме в посока към Своге. Реката беше много добра, идеална за спининг. В крайна сметка от 9:00 до към 16:00 хванахме около 20 кефалчета, които обаче не съм снимал. По-интересното се случи в района на с.Оплетня, там мятахме и удари този младеж от снимките. Последва кратка фотосесия и след това беше пуснат по живо, по здраво -до следващата ни среща

- Прикачени файлове
-
- IMAG0254.jpg (1.64 MiB) Преглеждано 1671 пъти
-
- IMAG0256.jpg (1.69 MiB) Преглеждано 1671 пъти
-
- IMAG0258.jpg (1.89 MiB) Преглеждано 1671 пъти
- daniel defoe
- разбира нещата
-
- научил се да хвърля
Поздрави за сомчето колега другия път дядо му. С баща ми направих един излет в неделята при вира на жп моста на гара Бов и ми направи впечетление многото каракуда и то едра кълвеше на торен червей.И другите колеги по реката масово я ловяха явно е дошла от изпуснатите вецове.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Привет, колеги
След кратка пауза, направихме още едно излетче по реката в района между Бов и с. Оплетня. Общо взето изобщо не кълвеше, сменихме всякакви блесни и воблери. Реката беше доста чиста и малка. Един рибар каза, че ВЕЦ-овете спирали и изпускали вода постоянно и затова не кълве. Както и да е, ние си бяхме решили да обиколим няколко готини места. На едно от тях се случи страшна изненада. Приятеля, дето бяхме заедно беше на около 6-7 метра от мен и ме извика да отивам с кепа.Аз хвърлих някъде мойта въдица и затичах натам, разпъвайки кепа в движение. Видях нещо да се белна под водата, а аванса му не спираше да работи. Някъде около 5 мин. се бори, докато успее да докара този звяр от снимката до кепа. Извадихме го успешно, което ме изненада доста, с оглед слабичките влакна, с които бяхме. Е, щуката е 5.900 кг. и 87 см. Аз лично не бях виждал такова нещо на живо, адреналина ни скочи на макс. Уникално изживяване. Качвам една снимка, защото другите не са при мен. Мисля, че и тя ще е достатъчна

Последно промяна от mblagoev на Пон Сеп 01, 2014 7:50 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Прекрасна риба браво за слуката.
Вече вярвам че има сом и щука по дефилето.

- stankof
- ще става разбирач
Речен зъбат трофей,другия път майка му!
Браво
Браво

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
-
- вече хвърля и на тежко
Браво за рибата! Ако не е тайна на каква примамка я хванахте?
- mblagoev
- научил се да хвърля
Забравих да напиша по-нагоре - Mepps Aglia Silver, no.2d.n.mihaylov написа:Браво за рибата! Ако не е тайна на каква примамка я хванахте?

-
- вече хвърля и на тежко
Да и аз ползвам такива, плюс 5-6 китайски воблери от по 2 лв. на които също имам доста удари.
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Браво ей това е хубава щука,не като моите писалки.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Благодаря!
Като за първа щука на Искъра - доста доволно

-
- вече хвърля и на тежко
Какво става тук ??? Нещо замря работата!!! Днес обиколих около Оплетня със спининга и резултата беше сомче - кило, и едно яко повеждане според мен пак от сом, но се откачи в първите 10 секунди............. и после си ме отваля дъжда.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Аз също бях в района - от Елисейна до Бов. Резултата беше:
10 кефалчета и 1 изпуснат сом (предполагам около 2-3 кг. най-много). Поне ни позволи да го видим и след това отпраши

Като цяло беше доста слабо - За почти цял ден, на няколко много добри места нямаше никакъв резултат и накрая хванахме кефалчетата на едно място, на едно малко ръкавче
Реката беше малко по-голяма и леко мътна. Мисля, че и от ВЕЦ-овете се погрижиха да няма кълване, като регулираха нивото на реката..
Другата седмица пак, само дано да няма много дъждове до тогава.
10 кефалчета и 1 изпуснат сом (предполагам около 2-3 кг. най-много). Поне ни позволи да го видим и след това отпраши

Като цяло беше доста слабо - За почти цял ден, на няколко много добри места нямаше никакъв резултат и накрая хванахме кефалчетата на едно място, на едно малко ръкавче

Реката беше малко по-голяма и леко мътна. Мисля, че и от ВЕЦ-овете се погрижиха да няма кълване, като регулираха нивото на реката..

Другата седмица пак, само дано да няма много дъждове до тогава.