Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Скоростомер за лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Скоростомер за лодка
Здравейте колеги,
Току що се регистрирах и съм още пресен-пресен. От известно време искам да си взема скоростомер за лодката, но не съм много в час ... тепърва навлизам в този свят. В общи линии ме тормози следния въпрос: скоростомера отделна система ли е или може да се интегрира към сонар? Ако е към сонар, зависи ли какъв е сонара? В моя случай става въпрос за Lowrance Mark-5x DSI Сонар. Отзад на самия сонар има някакъв извод за допълнителен трансдюсер, тъй като за момента към сонара има свързана само сонда Lowrance DSI Skimmer 455/800 kHz с темп. сензор. Търсих много из мрежата, но не намерих никакъв трансдюсер като опция за монтаж към този сонар да показва скоростта. Ако трябва да бъде отделна система, как се поставя подобен скоростомер? Има ли значение какъв е (аналогов или електронен)? Има ли значение двигателя? Трябва ли допълнителни изводи. .... Много ще съм благодарен ако някой може да ми даде съвет или мнение. Благодаря предварително!
Току що се регистрирах и съм още пресен-пресен. От известно време искам да си взема скоростомер за лодката, но не съм много в час ... тепърва навлизам в този свят. В общи линии ме тормози следния въпрос: скоростомера отделна система ли е или може да се интегрира към сонар? Ако е към сонар, зависи ли какъв е сонара? В моя случай става въпрос за Lowrance Mark-5x DSI Сонар. Отзад на самия сонар има някакъв извод за допълнителен трансдюсер, тъй като за момента към сонара има свързана само сонда Lowrance DSI Skimmer 455/800 kHz с темп. сензор. Търсих много из мрежата, но не намерих никакъв трансдюсер като опция за монтаж към този сонар да показва скоростта. Ако трябва да бъде отделна система, как се поставя подобен скоростомер? Има ли значение какъв е (аналогов или електронен)? Има ли значение двигателя? Трябва ли допълнителни изводи. .... Много ще съм благодарен ако някой може да ми даде съвет или мнение. Благодаря предварително!
Re: Скоростомер за лодка
Здрасти колега свържи се с вносителите на Лоуранс за България - ф-ма Булстар и ги питай дали предлагат датчик за скорост за твоя модел сонар. представлява една малка перка с кабел до сонара която се монтира успоредно до сондата отзад на транеца на лодката.
Другия ти вариант е да си вземеш ръчен GPS
Другия ти вариант е да си вземеш ръчен GPS
Най добре си вземи ръчен CPS,ако имаш възможност да не е от най евтините.Можеш да го ползваш и за други работи свързани с риболова,а тези сонди към сонара не отчитат вярно и често перката блокира от най малките боклуци
+1veikato80 написа:Най добре си вземи ръчен CPS,ако имаш възможност да не е от най евтините.Можеш да го ползваш и за други работи свързани с риболова,а тези сонди към сонара не отчитат вярно и често перката блокира от най малките боклуци
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

В крайна сметка като се поразрових малко повече из интернет и ebay намерих сондата която трябва да взема. В случая за този модел е LOWRANCE 99-75 ST-TU TRANSOM PADDLE WHEEL WITH TEMP за тези които се търсят като мен да знаят
. За ръчния CPS сте прави, но мисля все пак да пробвам как ще е с тази сонда. Струва някъде около 50 $ така че си струва опита 

най добре се свържи с Булстар колега