Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Таранка(карас)!!!
Модератор: sapuna
Re: Таранка(карас)!!!
Не знам ! Чувал съм че таранката може да издържи 2 години заровена в кал и като има вода отново да се съвземе !nikolaiiliew написа:Е как става тоя номер?KOllety написа:Един познат , източи язовира изора го , махна всичката риба (включително таранка и слънчовка) , напълни го след 3-4 месеца , зариби го с амур , шаран и толстолоб , и след 1 година отново имаше таранка !
Аз съм пробвал в 1 мокър вестник, слагам таранката, завивам я и само подържам вестника мокър(поръсвам го с вода всеки ден)! Къ' дъ' ти кажа, че т'фа животнУ НИ ЩЕ ДА МРЕ! Издържа повече от седмица и после живичка на куката!
А едни дето ги ползвах за стръв така седяха в кофа с вода зимата повече от 3 месеца.. без храна да отбележа! Пуснах им 20тина червея, ама не ги докоснаха. Гладна стачка правеха 

А едни дето ги ползвах за стръв така седяха в кофа с вода зимата повече от 3 месеца.. без храна да отбележа! Пуснах им 20тина червея, ама не ги докоснаха. Гладна стачка правеха

Ами според мен с птиците дето минават през язовира,при нас им казват водни кокошки на едни малки черни птици дето може да ги видиш в всеки шавар а и не само. Не виждам друг начин да се завъди каквато и да е риба като е изчистена от дадено място. По време когато рибата хвърля хайвера те прелитат от язовир на язовир и пренасят хайвера и така се завъжда на ново.

- 
				Димитър Чаушев
- разбира нещата 
vanadium написа:Ами според мен с птиците дето минават през язовира,при нас им казват водни кокошки на едни малки черни птици дето може да ги видиш в всеки шавар а и не само. Не виждам друг начин да се завъди каквато и да е риба като е изчистена от дадено място. По време когато рибата хвърля хайвера те прелитат от язовир на язовир и пренасят хайвера и така се завъжда на ново.
 точно !!!
 точно !!! 
- Angel Ivanov
- новобранец 
От една страна във всеки язовир си има някви ткива гадове. Пусни някоолко хищника зависимост колко е голям язовира няма как инъче ;/

Рано или късно, всеки рибар бива заразен от спининга .. 

- SBANKOV
- ще става разбирач 
Пускай рибари на бартер, за кило хваната таранка да дават по кило жито иили царевица, е вервай ми след месец кьорава таранка няма да хванеш, а пък сега през забраната съвсем.

Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...

- guspata
- научил се да хвърля 
Според мен хищника няма да реши проблема защото няма как да кажеш на хищника яж само каракуда не барай шарана. Пуснеш ли хищник той ще вършее наред. +1 за спортен риболов на и задалжително по време на пускането на хайвера.

За разпространението на рибите допринасят и водоплаващите птици... Няма отърване от някои видове. По добре таранки отколкото уклеи и тем подобни които унищожават хайвера на всички видове. 
Колегите най-добре го казаха - спортен риболов. Така ще се ограничи численоста на този вид във водоема.

Колегите най-добре го казаха - спортен риболов. Така ще се ограничи численоста на този вид във водоема.
- 
				4ernomorec50
- новобранец 
Не е безполезна-чел съм,че има фкусен хайвер.Ето как да го приготвиш-http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACT ... CLE_ID=347adanali написа:имам язовир от години,развъждам сладководна риба(шаран,толстолоб и др.),но кво ли не съм правил за да се оттърва от тази мръсна гад ТАРАНКАТА. Благодаря ви от сега за коментарите....
Няма спасение, колега!! Таранката е плевел и няма претребване. По нашия район (Видинския) кво ли не правиха познати - източване и подборно гребане с мрежи, зарибяване с щука, сом, бяла риба, костур...всякакъв хищник - не става и не става. Пускай през забраната да ловят в плиткото и не ги таксувай за тая гад, друго не знам какво да ти кажа  Поздрави.
 Поздрави.

Поздрави.
 Поздрави.Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!