Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
Re: Сафрид 2014
Искам само да спомена нещо - за въпросния улов на Дедо ви Иван не знам , ама на следващия ден на Мартина нямаше нито един сафрид
. Как става този номер
- И айде да не ми навивате парцали на Х....я , че не сме за сефте на море . На Мартина ходя от 5 годишен ,всяко място от дет може да се фърли въдица познавам в региона , както и от брега така и от лодка . Рибарите от Шабла бяха изкарали акула и казаха че от доста време сафрид няма
.Това е моята среща с действителността , изводите всеки сам да си направи 

Колега ,виж сега какво ще ти кажа. Не знам от колко време ловиш сафриди ,не знам и как ги ловиш ,или пък на кое място и прочие и прочие.Аз няма да кажа лоша дума за теб ,защото първо не те познавам и второ не обичам да обиждам хората.Ще ти кажа само ,че ловя риба почти всяка вечер и не от 5 а от 12-13 години по целият бряг на Тюленово. Аз невярна ,или грешна информация не съм давал и няма и да дам.Просто не съм такъв човек.Когато говоря за риболов ,за уловени килограми риба ,или каквато и да е информация за рибите ,винаги съм бил и ще бъда честен.По-скоро истината е тази ,че не пиша за всеки мой улов ,защото за обикновения рибар ,нещата понякога изглеждат пресилени и нереални ,както може би в случая сега с теб.Аз за около 15-20 дена ,или вечери по-точно съм наловил около 100кг. сафрид.Информацията я давам в един друг форум ,където ме познават всички и никой не ме мисли за лъжец.А тук пуснах снимка само на един улов и ме изкарахте такъв.За това не пиша тук редовно ,защото винаги ще се намери някой ,който ще мисли ,че ви лъжа.Ма пък и не се учудвам .След като ме изкараха ,че продавам чепарета по 18 лв .,що пък да не съм и долен лъжец .Ето ти един линк с уловите ми в последните двадесет вечери, ей така просто да ги разгледаш .И въпреки всичко не те упреквам ,че така си си помислил за мен .Желая ти приятен ден ,както и на всички съфорумци. Ето го и линка.SANTIMIR написа:Искам само да спомена нещо - за въпросния улов на Дедо ви Иван не знам , ама на следващия ден на Мартина нямаше нито един сафрид. Как става този номер
- И айде да не ми навивате парцали на Х....я , че не сме за сефте на море . На Мартина ходя от 5 годишен ,всяко място от дет може да се фърли въдица познавам в региона , както и от брега така и от лодка . Рибарите от Шабла бяха изкарали акула и казаха че от доста време сафрид няма
.Това е моята среща с действителността , изводите всеки сам да си направи
http://bukiiaz.snimka.bg/fishing/safrid-2014g.818669" onclick="window.open(this.href);return false;
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Там е работата, че един път има един път няма. Водата е топла рибата е пръсната и излиза на брега вечер . Ако вообще се появи де...Аз бях по скалите и брега 2-3 дни и вечери от Болата до Езерец (подвижен с кемпер ). Който може хваща, който не гледа . Има си техника на ловене, както и дълбочина, осветление, чепарета и т.н. Аз лично имам венъж 3 кг,а на 09.08. - 10 сафрида . А от лодка същата работа, но вместо сафрид 5 циганки на сарфиденото чепаре и после 2 дни нищо ( това един приятел) . А летуващи,палаткаджии, риболовци -туристи -кандидати, безхаберници какви ли не . Мръсотията е на макс. Това е реалната картина уважаеми колеги .
Абсолютно съм съгласен с колегата. Това е самата истина.MARLIN написа:Там е работата, че един път има един път няма. Водата е топла рибата е пръсната и излиза на брега вечер . ...... А летуващи,палаткаджии, риболовци -туристи -кандидати, безхаберници какви ли не . Мръсотията е на макс. Това е реалната картина уважаеми колеги .
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
-
- научил се да хвърля
ей окипазихте темата тука
може би от форума познавам само един двама и няколко ги познавам задочно
не познавам никого от писалите в темата и споровете
да е жив и здрав човека, направил чепаретата - продава ги, защото явно имат резултат
дали 18, дали 50 или дали 2, не е ваша работа докато не давате вие парите... а когато ги давате ще търсите сметка - иначе четете си, хвалете се и да си върви живота...
то и като нашумяха чепаретата с фосфориращото ламе във варна ги продаваха на луди пари, а човека който ги правеше в бургас и ги опаковаше в найлончета по поръчка на варненските магазини им ги продаваше по 9-10 пъти по ниска цена, ама хората във варна си плащаха и се радваха....
живота си върви.... не са ви взели пари от джоба нали
вярно че на българина немотията и всичко му дойде до гуша, но защо всичко трябва да се превръща в ненавист, злоба и не знам си още какво...
предполагам че щом толкова хора се застъпаха за човека, явно е със доста стабилна репутация и надали ще има смисъл да качва стари снимки за да се фука пред непознати и да се прави на велик...
един от малкото които апелират да се пази чистота и въпреки че се вижда че масата са свине, човека не спира...
не ми изглежда толкова дребнав, като множество баннати потребители качвали снимки за да се правят на велики...
както и да е.. извинявам се за отклонението, успех на всички и трябва да сме по толерантни един към друг... все пак едно хубаво нещо ни обединява, а ние типично по нашенски трябва да си покажем нрава...
успех на всички още един път
'моята' риба никой няма да ми е хване... същото се отнася и за 'вашата'
може би от форума познавам само един двама и няколко ги познавам задочно
не познавам никого от писалите в темата и споровете
да е жив и здрав човека, направил чепаретата - продава ги, защото явно имат резултат
дали 18, дали 50 или дали 2, не е ваша работа докато не давате вие парите... а когато ги давате ще търсите сметка - иначе четете си, хвалете се и да си върви живота...
то и като нашумяха чепаретата с фосфориращото ламе във варна ги продаваха на луди пари, а човека който ги правеше в бургас и ги опаковаше в найлончета по поръчка на варненските магазини им ги продаваше по 9-10 пъти по ниска цена, ама хората във варна си плащаха и се радваха....
живота си върви.... не са ви взели пари от джоба нали
вярно че на българина немотията и всичко му дойде до гуша, но защо всичко трябва да се превръща в ненавист, злоба и не знам си още какво...
предполагам че щом толкова хора се застъпаха за човека, явно е със доста стабилна репутация и надали ще има смисъл да качва стари снимки за да се фука пред непознати и да се прави на велик...
един от малкото които апелират да се пази чистота и въпреки че се вижда че масата са свине, човека не спира...
не ми изглежда толкова дребнав, като множество баннати потребители качвали снимки за да се правят на велики...
както и да е.. извинявам се за отклонението, успех на всички и трябва да сме по толерантни един към друг... все пак едно хубаво нещо ни обединява, а ние типично по нашенски трябва да си покажем нрава...
успех на всички още един път
'моята' риба никой няма да ми е хване... същото се отнася и за 'вашата'
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Ванка не се пали и не им се връзвай,хващай си рибоците пълни си кофите пък който иска да вярва.То и весник с днешна дата до кофата да им снимаш,ще кажат че и печатница си имашДядо Иван написа:Ето ти един линк с уловите ми в последните двадесет вечери, ей така просто да ги разгледаш .И въпреки всичко не те упреквам ,че така си си помислил за мен

п.п.После що не се дава информация от свясните рибари (така стана и като показвах снимките с чернокопите) е неверници и некадърници много

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- smel1968
- ще става разбирач
Митак-ти на мене кажи за рибите.....А пък аз гарантирам за 3 кила сафрид пред траката,има сафрид и около сондата пред Паша дере.dobria1 написа:Ванка не се пали и не им се връзвай,хващай си рибоците пълни си кофите пък който иска да вярва.То и весник с днешна дата до кофата да им снимаш,ще кажат че и печатница си имашДядо Иван написа:Ето ти един линк с уловите ми в последните двадесет вечери, ей така просто да ги разгледаш .И въпреки всичко не те упреквам ,че така си си помислил за мен![]()
п.п.После що не се дава информация от свясните рибари (така стана и като показвах снимките с чернокопите) е неверници и некадърници много
Има и от зъбатите вече-уловени по 40-сетина см. около .........-с лодка.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- ще става разбирач

http://bukiiaz.snimka.bg/fishing/safrid-2014g.818669" onclick="window.open(this.href);return false;
Не съм тук за да се заяждам с някой , Било с Дядо Иван , Било с Дядо Хасан.... По същия повод си мисля ,че едва ли някой си прави галерия от снимки на добра слука за да дразни форума . Добре е да се подава реална информация , радвам се за тези който го правят . Аз например нямам такава галерия , а как ми се иска да имах .Явно не съм чак такъв резултатен рибар ( това си е истината ).Вярно е ,че съм стоял лодка до лодка с един дядка на Ной - той си скубеше карагьоз ,а аз хващах от време на време някой и друг сафрид колкото да ме държи там и да си скубя косите от яд.Ма кви ли не чепарета не пусках - е баш от неговите нямах ,накрая цопнах едно оранжево от една перука обрах всичките дракони и реших че най вероятно мога да пипна някой инфаркт и си тръгнах без нито един карагьоз ,,мамка му . Така , че Дядо Иване не се сърди нищо лошо не съм казал , просто така се случи на следващия ден незнам някой от мартина до естакадата да е хванал повече от 10ина сафрида . А за тамошните рибари тези дето са преди естакадата (по скоро настанилите се там ) разбират че има сафрид в морето едва когато Варненци ,Каварненци ,Добричлий и дори Софиянци са са умирисали на риба (това от опит го казвам) ... Тюленово ми е любимо място от дете , дори и дворно място и бунгало си купихме В КАМЕН БРЯГ там преди 6-7 години , но пълни кофи с сафрид от брега не съм виждал от дете . На времето преди доста години 20г. може би често висяхме с дни и нощи по брега с въдици на кладенец или на тапи ,е били сме тинейджъри , но няма да забравя един дядо и една баба идваха с една магарешка каручка Дядката вадеше една въдица и едни мн. мн . страни проскубани чепарета с големи куки и дебела мисина хващаше за час два 3-4 кила риба и си заминаваха . И това всеки път с години хахаха - даже имам и класьор с чепарета на баща ми и на други рибари от едни по добри времена - и мн. рибари , ако ги видят сега няма да повярват .че с тях се е хващало сафрид и то пълни кофи .На място ги осоляваха дори ,но имаше риба много тогава ( щом и аз съм хващал ).Щом ходиш по този вилаед е добре да обменяме информация с теб пък който хване хване ...Моята риба си е още в морето де ....
-
- ще става разбирач
И да ми приготвиш едно чепаре фащачка Дедо Иване ,че кормораните все по подозрително ме гледат как махам колец из морето насам натам .....

-
- ще става разбирач
щоо не ми се вижда снимката на аватара...
Беше много секси
Може и по тая причина?
Последно промяна от dido_di на Пет Авг 15, 2014 9:41 am, променено общо 1 път.
Днес на Бяла - това е моят улов ,Колегата има същото количество
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
До колегите с генератора на Германката
- момчета, светлината (прекомерната) не е основен фактор в улова на сафрид нощно време
Надявам се няма да се сърдите за градивната критика, но покрай вас и другите около вас не постигат желания резултат.
Инак за 3 часа 147 хаймани си е доволен резултат, на "доволна" светлина - много близка до дневната

Надявам се няма да се сърдите за градивната критика, но покрай вас и другите около вас не постигат желания резултат.
Инак за 3 часа 147 хаймани си е доволен резултат, на "доволна" светлина - много близка до дневната

- Ribar
- ще става разбирач
извинявам се за глупавия въпрос - това по-голямото на снимката горе какво е ?
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?