Въпрос за мотор Rhino

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Въпрос за мотор Rhino

Мнение от icho_87 »

Здравейте, колеги :)
Другата седмица заминавам за Гърция, а случайно преди няколко дни един приятел от Скопие ми каза "Абе ти си рибар, аз май имам една лодка на тавана, дето не съм я ползвал никога, ела я виж и ако ти хареса вземи я..."
Та вчера по нощите се прибирах от Скопие с чисто нова лодка. Има мотор Rhino, но пише само 1,4 НР и две клеми, т.е. е електрически мотор. Имате ли идея с един читав акумулатор какво разстояние може да се измине без да се зарежда? За мен варианта е да го ползвам с акумулатор от кола (75 АН)....
Благодаря на отзовалите се :)
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Въпрос за мотор Rhino

Мнение от tamihal »

30 lb., мотор Мин Кота, който е горе-долу половин конска сила, бута лодка, с общо тегло, около 250 кила(двама, собствено тегло на лодка и багаж), точно с автомобилен акумулатор(нов) 75 А, 3 дни, само на 3-та скорост и общо около 10-12 км., при спокойни води, без акумулатора да усети...на колата и от раз.
При 1,4, предполагам, че консумацията ще е по-голяма, а и зависи, за какво ще се използва...разпъване, лек тролинг, или разходки по голям водоем.
Принципно, 75 А става, а теоретично, за час консумацията е 15 А....от там на сетне, има много фактори.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”