Власинско езеро (Сърбия)

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Власинско езеро (Сърбия)

Мнение от баш_майстора »

Пичове, някой има ли инфо как стои въпроса с хищниците на това езеро? Мисля уикенда да разходя госпожата натам и се чудя да вземам ли и спининга? Също какъв е разрешителния режим ... билети...? :roll: Не сме решили още дали ще преспиваме или само за деня да се разходим, но не бих отказал информация за проверени места за спане и апване. :D
Благодарско в аванс! :D
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Власинско езеро (Сърбия)

Мнение от sandista »

Дозволата в Сърбия е 65-6800 динара. Чувах,че можело да минеш на това езеро и с 10-на евро,но недай си боже да дойде някой проверяващ....
Да знаеш,че не се приемат добре хора без дозвола,особено чужденци...
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Ако мине някой,да те провери-плащало се на място.

Така ми каза един полицай-спрях една патрулка в Сурголица,да питам че беше неделя.

Има Сом,костур,и пъстръмка-тоест пъстърва.

Плащало се 500 динара-10 лв.

2 пъти ходих-нищо не платих.

Като идваш от Стрезимировци,и видиш езерото от високо,гледай къде се влива реката-там се лови понякога добре-костур,и друга риба.Пъстървите скачат рядко близо до брега.

На самия завой,към езерото-има едно игрище за Баскетбол,срещу него има много добра сръбска скара-за около 15 лв с връх.

Преяждаш,и ако искаш да те проверят утиваш у навалицата къде са хотелчетата на 5 км в дясно.

Ако не заставаш около устието,колата далеч от водата-щото и без това не дават да е до нея.

Мой приятели ходят за Сом-има турнир по кльонк-при местен кръчмар,и си изкарват много добре.

Скоро не съм ходил-инфото ми е от 2 3 години.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Такаааа... нали знаете що на вълка му е дебел врата! :wink:
Язовира визуално наподобява нашия яз. Йовковци. Хищниците, които могат да се ловят са: сом, костур, кефал и пъстърва. Мирните риби не ме интересуват, така че не съм се и старал да ги помня, но предполагам са обичайните и за нашите водоеми. Има забранена за риболов зона, която е плитката част откъм устието. Всичко си е обозначено с табели, за да не стават грешки. :D
Може да се спи в хотели, 5-6 на брой и в стаи в части къщи. Хотелите горе-долу стават. Вилите, или поне тази част която можах да разгледам, са по-скоро леко мизерни. Позахабено обзавеждане, общи бани и тоалетни на етажа... За коч-компания стават, но не бих си завел семейството там. Тук има координати на част от местата за настаняване:
http://www.tosurdulica.org/cir/Siteview.asp?ID=14
Кръчмите, обаче, са екстра! Меса, салати, ракии, бири... абе как си требва! :D Цените са като при нас. Спането е 5-15 евро на калпак. Може да се плаща в динари, евро или лева. Един лев е 50-55 динара, според как го сметнат! :wink:
Изображение
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

баш_майстора написа:Такаааа... нали знаете що на вълка му е дебел врата! :wink:
Язовира визуално наподобява нашия яз. Йовковци. Хищниците, които могат да се ловят са: сом, костур, кефал и пъстърва. Мирните риби не ме интересуват, така че не съм се и старал да ги помня, но предполагам са обичайните и за нашите водоеми. Има забранена за риболов зона, която е плитката част откъм устието. Всичко си е обозначено с табели, за да не стават грешки. :D
Може да се спи в хотели, 5-6 на брой и в стаи в части къщи. Хотелите горе-долу стават. Вилите, или поне тази част която можах да разгледам, са по-скоро леко мизерни. Позахабено обзавеждане, общи бани и тоалетни на етажа... За коч-компания стават, но не бих си завел семейството там. Тук има координати на част от местата за настаняване:
http://www.tosurdulica.org/cir/Siteview.asp?ID=14
Кръчмите, обаче, са екстра! Меса, салати, ракии, бири... абе как си требва! :D Цените са като при нас. Спането е 5-15 евро на калпак. Може да се плаща в динари, евро или лева. Един лев е 50-55 динара, според как го сметнат! :wink:
Изображение
Минаха ли проверяващи и колко е разрешителното за рибилов, ако не риба поне скара има:)
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Не остана време за риболов. :mrgreen: ... :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”