Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Жребеца
Модератор: bobopeli
Re: Тролинг на Жребеца
Напоследък усещам, че вирбелът ми се явява най-слабото място в монтажа на линията - не мога да попадна на свестни вирбели, все нещо им куца. Бихте ли споделили вашия опит?
Сомът обича смелите!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
oldman написа:Напоследък усещам, че вирбелът ми се явява най-слабото място в монтажа на линията - не мога да попадна на свестни вирбели, все нещо им куца. Бихте ли споделили вашия опит?

Това за мен е Вирбелът за тролинг=изчистен и без карабинка!Този от снимката е баят на СПРО,но и други фирми го имат в различни размери!Аз преди бях със същите на Рапала,че са от по-финна стоманена тел и верно се отваряха при буйни риби,но сега ги нема и слагам от по-баятия модел на различните марки!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пич,то хубаво,ма нещо искаш да мъ врътнеш и не ти излиза как го правиш AG Kain Knot и ми пускаш негледаеми линкове!NDGZMG написа:Тролка пак се изказваш неподготвен!!!![attachment=1]20140821_161818.jpg!!За плетката какво да ти кажа прави се за 2-3 минути,стига да не си схванат в ръцете!!
Защо смяташ,че AG Kain Knot е непреложим в тролинга!!И още нещо,не ловувам в група макар че е по успешно !!!

Последно промяна от Troli Rapala на Вто Авг 26, 2014 9:24 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
пил ли си или толкова разбираш?Това на снимката е карабинка без вирбел.Troli Rapala написа:oldman написа:Напоследък усещам, че вирбелът ми се явява най-слабото място в монтажа на линията - не мога да попадна на свестни вирбели, все нещо им куца. Бихте ли споделили вашия опит?
Това за мен е Вирбелът за тролинг=изчистен и без карабинка!Този от снимката е баят на СПРО,но и други фирми го имат в различни размери!Аз преди бях със същите на Рапала,че са от по-финна стоманена тел и верно се отваряха при буйни риби,но сега ги нема и слагам от по-баятия модел на различните марки!При смяна на воблера=нема по-добро,а и е мислен точно за тролинг!
Правиш единичен или двоен Клинч и си готов за Битки=проверено безотказно 10години,че ти се лепят редовно=знаеме ти добьичетата!
![]()
![]()
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пих,но все ще мозъка не ми е станал на пихтия,а при теб не е така щом праиш разлика къде да го вържеш!Тя дупката на карабинката и вирбела е една съща,точно като при всека жена=все тая де ше го праиш важното е да го врътнеш правилно и да остане доволна дупката после!maria88999 написа:пил ли си или толкова разбираш?Това на снимката е карабинка без вирбел.Troli Rapala написа:oldman написа:Напоследък усещам, че вирбелът ми се явява най-слабото място в монтажа на линията - не мога да попадна на свестни вирбели, все нещо им куца. Бихте ли споделили вашия опит?

Троли нещо ми се струва,че рано рано си набрал скорост тази вечер! 

Не бях влизал отдавна,но доста се посмях с постовете на Троли.
Най-вече за големите риби над 50кг. и тия по-трудните около 20-40кг.
Да не говорим за култовата фраза...."Защото има разлика,дали рибата те е победила или ти си се предал от умора"!...
А това,че Вестел му е помогнала електричката,никога няма да го разбереш.Трябват ти чертежи.
Спокомиро хваща всяка година сомове над 30 килограма.....от тези най-борбените.
Щом си толкова добър на възлите с флоро,защо Върхара ти ги прави???
Заяждаш се постоянно с хората,но си ги подбираш за надскачане.....основно млади риболовци и жени.Те не знаят,че за толкова години,нито веднъж не съм чул, думичката извинявайте-сбърках.
Все пак няма да пиша повече срещу тебе.Не съм по масовия бой.Но съм удовлетворен,че хората най-накрая те разбраха и не ти вярват на глупостите,които пишеш.
Имената на воблерите ги знаеш,но рибите ги знаят по-добре от теб.Ориентирай се към други фирми,че балъка е вид риба,но не се гепи на едно и също......последното,сам си го написал.
Да не говорим за култовата фраза...."Защото има разлика,дали рибата те е победила или ти си се предал от умора"!...
А това,че Вестел му е помогнала електричката,никога няма да го разбереш.Трябват ти чертежи.
Спокомиро хваща всяка година сомове над 30 килограма.....от тези най-борбените.

Щом си толкова добър на възлите с флоро,защо Върхара ти ги прави???
Заяждаш се постоянно с хората,но си ги подбираш за надскачане.....основно млади риболовци и жени.Те не знаят,че за толкова години,нито веднъж не съм чул, думичката извинявайте-сбърках.
Все пак няма да пиша повече срещу тебе.Не съм по масовия бой.Но съм удовлетворен,че хората най-накрая те разбраха и не ти вярват на глупостите,които пишеш.
Имената на воблерите ги знаеш,но рибите ги знаят по-добре от теб.Ориентирай се към други фирми,че балъка е вид риба,но не се гепи на едно и също......последното,сам си го написал.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И на мен ми е мъчно,че се смееш на себе си щот най-големият ти сом на тролинг е 6 кила=демек по нищо не се различаваш от 1000 тролингиста!Emo-83 написа:Не бях влизал отдавна,но доста се посмях с постовете на Троли.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,па нема лошо ма дай да ги видиме,че то само с лъжи нема как да стигнеш до Цариград!Emo-83 написа:Не бях влизал отдавна,но доста се посмях с постовете на Троли.
Спокомиро хваща всяка година сомове над 30 килограма.....от тези най-борбените.![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,дано и ти да станеш толко силен некогиш,че да се биеш с по 100тролингиста на Жребчево накуп и да записваш Победи!NDGZMG написа:Троли нещо ми се струва,че рано рано си набрал скорост тази вечер!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Я,глей ти-"Селската клюкарка чула-недочула нещо и пищи на умрело"!Emo-83 написа: Щом си толкова добър на възлите с флоро,защо Върхара ти ги прави???

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Случая с Върхи от Жребеца е следния:
През миналата година започнах да използувам възела на Seaguar,както го препоръчват за моно към флуоро/издържа с 40-ката/,но в неговата направа има една уловка и всеки в началото го бърка,ако не е запомнил този детайл!
Та на следващата седмица,га Стоманко пак го закова "говедото",Тролина си скъса линията и след 2-3опита не успях да направя отново възела на Сийгуър
и в този момент дойде Върхи,та направи възела предназначен за брейд към флуоро:
,който го знае всяко хлапе и интересното в случая е,че на Тролина и удари соме и възелът на Върхи издържа=не е гадно копили и ни донеси късмет,та на едни навлеци-надувковци им затворих устата,включително и на Спокимиро дет гледаше жално и мазно,но не го огря!

През миналата година започнах да използувам възела на Seaguar,както го препоръчват за моно към флуоро/издържа с 40-ката/,но в неговата направа има една уловка и всеки в началото го бърка,ако не е запомнил този детайл!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Позна,все пак използувам определено различна динамика на мислене=за стотни от секундата взимаш правилното решение,като във Ф-1!NDGZMG написа:Троли нещо ми се струва,че рано рано си набрал скорост тази вечер!

Бате,ти си нагъл.На риболов хващам повече от колкото ти за година или две.Освен това не аз бях вързал сом 4кг. с корабно въже.Troli Rapala написа:
И на мен ми е мъчно,че се смееш на себе си щот най-големият ти сом на тролинг е 6 кила=демек по нищо не се различаваш от 1000 тролингиста!А Троли е един и битките му ще се помнят во-веки!
![]()
![]()
Нещо ти е грешно инфото за 6-те кила.Знаеш,че обичам да те наказвам с клипове.Ако искаш да ти качим един от Ивито с 11-ка.(срамувам се от фукни с подобни кила).Без друго,сега качвам десетина от последния риболов.
Предпоследния път хванах 15бр.Колкото ти костура, не си хванал.
Да,нямам голям,но ти пък нямаш никакъв.И не ми пускай снимки на сулчета по 300гр.
А ако Споки ти пусне рибите,ще позеленееш.На мен ми е забранил да го правя.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,па като не ви аресват моите Монстери по 40 кила,гледайте си вашите монстерчета по 400грама!vestel написа:Ей тъкмо я бях позабравил тази тема след като я заключиха ... а сега пак си я припомнихspookymiro написа:Тролка, нещо ми хитрееш ми се струва![]()
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... start=9412" onclick="window.open(this.href);return false;
Нещо не мога да се ориентирам - сутрин е там, по обед пак, след обед хем се вдига да ти яде воблера, пък не мърда от 6-ия метър.![]()
Ако решиш да не отговориш ще те разбера....
![]()
![]()
![]()
още тогава мислех да питам за една техника на вадене на Монстери... но бях забравил за нея ...
Та изкам да питам - дали така (с високо вдигнати ръце) по бързо се измаря "Монстера"![]()
![]()
![]()
ако е така може да си сложа и една бояджиска стълба или маса та да съм по-нависоко![]()
![]()