язовир огняново

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Заключено
genata3
новобранец
новобранец

язовир огняново

Мнение от genata3 »

привет от мен
искам да попитам дали някой от вас ходи на язовир огняново до елин пелин и дали лови нещо там.
genata3
новобранец
новобранец

Re: язовир огняново

Мнение от genata3 »

май никой не ходи. Тогава имали ли вариант да ми кажете някое хубаво местенце до софия на което може да хванеш някоя рибка и да не е платен.Много ви благодаря но съм от новите и сега започвам да понаучавам как стоят нещата :prayer:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Може да пробваш Огняново, но риболова ще е труден. На същото разстояние са яз.Искър и Лобош. И двата не са платени, трябва ти само риболовен билет :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
genata3
новобранец
новобранец

Мнение от genata3 »

аз имам билет и ходих и на искър но много вода и неможе да се стои. на лобош знам пътят само през селото лобош и заставам до гребната база и много непричтно а този по близкия не го знам.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

въпросът поставен така е доста безсмислен... Каква риба искаш да ловиш и как (на плувка, на дъно, на спининг, на мухарка)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Тогава пробвай Панчарево, водата е по-малко и ако не знаеш пътя може да идеш с такси.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
genata3
новобранец
новобранец

Мнение от genata3 »

знам как да отида до там но платен ли е и къде да застана. относно ловенето мисля на плувка и на блесна да пробвам

поздрави
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

аз обичам да ходя там, ходя на един от вътрешните заливи, но се стига само с джип.
рибите са костур, бабушка и кленчета, на торен и бял. природата е супер, но рибите са дифицитни, поне за мен.
другото място дето съм ходил е откъм Раковица - на устието. до там е асфалт и има малко / 200 -300/ черен път за джип или пеша. там съм ловил бабушки на жито и на бял - каракуда и кленчета, на рибки /от плиткажа на язовира/ клен и кустур. бяла риба също има, но са мъници.
you'd better run...
genata3
новобранец
новобранец

Мнение от genata3 »

колега мерси за инфото ама откъде тоюно се влиза за това място

поздрави
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

отвори google earth и опитай да проследиш пътя който минава от стената към село Раковица. влиза се в началото на селото мисля че се минаваше и един мост и се завива надясно. пътя минава близо до рекичката която се влива в язовира. има изкачване и мисля и черни пътя водят надолу до устието на язовира. аз съм ходил по втория, има оширено място на пътя дето може да си оставиш колата и до мантинелата започва пътя който се спуска към язовира, стръмен е. слизаш на язовира и си избираш място. от другата страна на язовира също ловят но там ходят много от чалга озвучителите. за да стигнеш до там завиваш в дясно преди да влезеш в селото, стига се до водата с колата.
не го ли потърсиш на картата няма да мога да ти го обясня по-добре.
поздрави
you'd better run...
ilian_iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ilian_iliev »

Имай предвид, че когато последно ходих(миналото лято), пътя водещ до устието беше пропаднал над едно малко поточе и нямаше как да се мине с кола, за да се стигне до самото устие. Т.е. ще трябва да оставиш колата поне на 300-400 метра, което ако си с повече багаж може да ти е проблем.
genata3
новобранец
новобранец

Мнение от genata3 »

ще опитам тези дни да видя как е и ще пиша
Te0d0r
новобранец
новобранец

Мнение от Te0d0r »

Моята вила е на я. Огняново и мисля Август месец да отида там за няколко дни и да половя малко. Понеже сам още зелен в риболова бихте ли ми казали каква захранка да използвам за там и каква стръв.

Благодаря предварително :)
лозен
новобранец
новобранец

Мнение от лозен »

Използвай жито, бели и торни червеи и захранка за шаран и каракуда. Има резултат.
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Хайде и аз да кажа. Откъм Голяма Раковица и двата варианта (и преди селото да свиеш, и другия път да хванеш) са добре. Захранка универсална някаква, може и българска че по евтена :P . Стреляне на жито и царевица с прашката и на куката или жито, или тесто :idea: , че сложиш ли торен или бял се приготви за шампионски риболов на слънчаци :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”