Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Жребеца
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Тролинг на Жребеца
След като ви доказах,че Вирбел е измислено жаргонно-понятие,преминавам към следващото ниво на разбиране и стигаме до истинското наименование,което естественно е на Английски=мразя го,но го приемам като доминиращ=нема ка=факт!Swivel,Snap Swivel,Ball bearing Swivel,Tree-Way Swivels,означават :Различните шарнирни връзки,защото думата Swivel означава шарнир!
Ето ви и снимки от Кабелас,щот от там съм се учил навремето на всичко свързано с такъмите в риболова и не съм се излъгал до днес! 
Силов шарнир=Power Swivel!

Snap Swivel=не мога да го преведа в момента!

Ball-Bearing-Swivel=Лагеруващ шарнир!

Tree-Way-Swivels=Три-посочен или три-пътен шарнир!

Та мерси Маре,че ме провокира да се замисля и да открия отговора на твоя въпрос!
Swivel е КОРЕНЪТ на думата и означава Шарнирна връзка,а думата Вирбел и Карабинка са погрешни,но понеже са паразитни =немат изтриване,също кат погрешната дума Аванс!

Силов шарнир=Power Swivel!
Snap Swivel=не мога да го преведа в момента!

Ball-Bearing-Swivel=Лагеруващ шарнир!
Tree-Way-Swivels=Три-посочен или три-пътен шарнир!
Та мерси Маре,че ме провокира да се замисля и да открия отговора на твоя въпрос!

-
- новобранец
А тва дет виси от шарнира кво е?Може ли да се използва отделно,без шарнира?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А какво ще кажеш за Робин Уилямс?ILEGAL написа:Бате, ти май си специалист по всичко, а?Troli Rapala написа:Е то затова върxа в кариерата на един актьор е ролята на Хамлет! Защото Хамлет е комедия
По- добре говори за тролинг, че така мога да науча нещо от теб.А ако искаш да говориме за театър можеш само да седиш и да ме слушаш/ четеш

Последно промяна от Troli Rapala на Сря Авг 27, 2014 11:21 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дъщеря ми е в Английската и според нея думата SNAP означава Щракване,а комбинацията от думи носи смисъла:Snap Swivel e Бързо закачане !maria88999 написа:А тва дет виси от шарнира кво е?Може ли да се използва отделно,без шарнира?

Аз лично бих превел "висящото" от шарнира,като "Щракалка",но звучи твърде бебешко,а не риболовно!

Саше, мерси за споделения опит. За мен е важно кое върши работа, а не как се казва. Защото преди години се говореше за влачене и за пресуквачи, а не за тролинг и вирбели...........
Сомът обича смелите!
От първите ползвам на Басдей - много читави. Имат само един недостатък - след стотната, примерно, смяна на примамка, го сменям, защото от отваряне и затваряне ми се е случвало да се счупи...oldman написа:За това ли става въпрос?
или това е по-добре?
Но Басдей в момента не ги намирам и взех такива на Колмик. Със съответният тест, разбира се.
Второто, което си показал, определено не е сигурно закопчаване. Доста хора изплакаха от него. А и при тролинг самият вирбел е излишен.
Лично мнение, разбира се.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Значи станахме двама на едно мнение!capetano написа: А и при тролинг самият вирбел е излишен.

Кажи ми само,моля те кое се чупи от карабинката,че не става ясно?

И кажи,защо са ревали от тази,че никога не съм я използувал и не мога да и разбера недостатъците?

Аз от горния модел ползвам на окума и не се чупи
- 6tukara
- ще става разбирач
А аз на SAVAGE GEAR и също съм доволен.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Понякога сменям примамки доста често.
Явно съм ги поразчеквал и свивал повече, отколкото трябва.
Тук са ми се чупили при смяна 3-4 пъти, последния - в неделя.
Затова и сменям карабинки на няколко риболова, но не всеки път.

А долният модел някои по-мърдащи и борещи се риби са ги отваряли в някои случаи.
Не на мен, но съм чел писаното от някои хора, та съм си взел поуки преди сам да направя такава грешка.
Въпрос на гледна точка.
Явно съм ги поразчеквал и свивал повече, отколкото трябва.
Тук са ми се чупили при смяна 3-4 пъти, последния - в неделя.
Затова и сменям карабинки на няколко риболова, но не всеки път.

А долният модел някои по-мърдащи и борещи се риби са ги отваряли в някои случаи.
Не на мен, но съм чел писаното от някои хора, та съм си взел поуки преди сам да направя такава грешка.
Въпрос на гледна точка.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Севидж Гиар са екстра....capetano написа:
Въпрос на гледна точка.

Евала Емка.vestel написа:Ето една "Сулка" и от мене .... не можах да се сдържа да не я покажаTroli Rapala написа: ....... колко големи сулки на Тролинг от Жребеца да показвам?Забраните си ги правете със Спокимиро и другите спамаджии у темата,дет ви е трудно да фанете по-голем сом от 6 кила на Жребеца!
![]()
ако искаш мога да та подкарам и със сом - зарибител де съм пуснал![]()
![]()

- spookymiro
- ще става разбирач
'
Аз също мисля, че този модел карабинки са най-здрави.
Ползвам и двата модела, в зависимост от това как съм построил линията и какви воблери ще ползвам.
Поздрави!
Аз също мисля, че този модел карабинки са най-здрави.
Обаче за мен най-удобни за работа са от модела показан в ляво от снимката.Troli Rapala написа:![]()
Разбира се става въпрос за маркови изделия, а не за ментаци в насипно състояние.
Ползвам и двата модела, в зависимост от това как съм построил линията и какви воблери ще ползвам.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.