Помощ за паркет !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Помощ за паркет !

Мнение от MapuaH »

Здравейте френдове !

Т.к в моменте тече ремонт при мен, та съм стигнал до слагане на паркети, ламинати и т.н. ви моля за следната услуга - Абе, в магазините е пълно с какви ли не дъски и чудесии, а аз искам да си взема хубав истински български паркет. Не от този на малките дъсчици, дето си го имам в панелакат у нас, а от тоя Готиния :), на плоскости. Трябва и да е лекиран фабрично, а не тепърва да се мъча. Та моля ви, който скоро е правел подобни неща нека да даде инфо за една свястна фирма, че да не се лутам като патка в калчища.

Благодаря предварително !

Поздрави
Мариан
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Re: Помощ за паркет !

Мнение от gloupan »

пусни ЛС на nasko2 или му се обади по телефона
TRS70MLF2
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

gloupan написа:пусни ЛС на nasko2 или му се обади по телефона

Тук съм.

Кажи какъв размер търсиш, само лакиран или лакиран и баицван има и готви омаслени има едни патинирани. Изобщо варианти много кажи горе доло какво търсиш и ще те ориентирам къде да го търсиш. Ако искаш мини през магазина да разгледаш мостри да се ориентираш за какво иде реч.
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

nasco2 написа:
gloupan написа:пусни ЛС на nasko2 или му се обади по телефона

Тук съм.

Кажи какъв размер търсиш, само лакиран или лакиран и баицван има и готви омаслени има едни патинирани. Изобщо варианти много кажи горе доло какво търсиш и ще те ориентирам къде да го търсиш. Ако искаш мини през магазина да разгледаш мостри да се ориентираш за какво иде реч.

dai adresa na magazina bate
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Чукни му на подписа бе батка!Има телефони!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

София бул. акад. Иван Евстатиев Гешов 34 Има голяма табелка СТАНДАРТ ПАРКЕТ звънни преди това за всеки случаи но обикновенно по цял ден съм там. 0888-50-94-57 02/95-33-777 Това се намира като тръгнеш от руски паметник посока Перник на второто кръстовище като гледаш напред и дясно се вижда табелката.
inessa
новобранец
новобранец

Мнение от inessa »

Наскоро си купихме жилище, което беше с разкошен дъбов паркет. Жилището е много голямо – четири спални общо 51 квадрата и хол с трапезария – 39 квадрата. Общо паркета в жилището е 90 квадрата. Доста мислих коя фирма да избера и се спрях на Стандарт паркет, което в последствие се оказа грешен избор. Обадих се на посочения в сайта им телефон и се разбрахме, че ще циклят и лакират всички стаи. Исках да направят с възможно най-добрия лак и поръчах Содалин едно-компонентен. Цената на квадрат, която ми предложиха беше 13 лева за три слоя лак, междинно шлайфане и циклене.

Пристигнаха в петък двама души и от 10 до 17 изциклиха, фугираха, нанесоха една ръка грунд и една ръка лак и тук започнаха проблемите.

Първо: Бяхме говорили за три ръце лак, които в последствие станаха един грунд и две ръце лак. Аз нямах възможност да бъда в жилището през цялото време, но доста се замислих дали грунд въобще са слагали, защото бях използвали една малка кутийка Сирка мисля че беше за 51 квадрата за четири стаи.

Второто нещо: твърдо ме излъгаха с лака. Две ръце лак за 51 квадрата използваха една бака от 5 литра лак Содалин, а отделно носиха една бака голяма с български лак от 16 литра, баката беше на Леко и въпреки, че беше с откъснат етикет отпред две букви бяха останали и отгоре имаше стикер, че е произведена на 08.07.2014, а лакирането беше 06.09.2014. Баката имаше поне 4-5 литра. Аз веднага си направих сметка, че след като баката е произведена преди два месеца е купена преди един и най-вероятно са ми разредили единият лак с другия, ако въобще са ползвали Содалин.

Третото нещо: Фугирането беше на безобразно ниво. Хванаха ми фугиране за 15 квадрата, но беше пълно с фуги, които не са фугирани и то още от началото на стаята, където винаги се виждат. Това, което беше фугирано беше направено лошо.

На другия ден трябваше на напарват междинно шкуруне и още едно покритие с лак. Тези 51 квадрата двама души изшкуриха и покриха с лак за 90 минути! Аз бях доста изненадана от скоростта. Така излиза, че за една минута единият шкури и аз още една минута другия лакира. Когато отидох да видя ясно си личеше, че шкурене не е имало или е било доста посредствено, защото беше пълно с малки стружки, които надигаха.

Най-неприятното беше ивиците, които остави самата машина по паркета – така на всеки 50 сантиметра от ляво и от дясно се образуваха вдлъбнатини и въобще за толкова хубав и качествен паркет – този резултата беше повече от кошмарен.

Все пак съм им много благодарна, защото казаха, че в хола и трапезарията още е рано да се прави, защото има още доста работа по стените и тавана и е добре да се направи по-късно, когато ремонта привърши. Аз се съгласих и сега поне хола ще го напарвя с друга фирма. Дано да попадна на читави хора.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”