Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кърджалийски регион
Модератор: dantho.mihov
Re: Кърджалийски регион
Здравейте колеги,аз съм начинаещ в сериозния шаранджийски риболов и искам да питам за малко информация какво излиза на Нулата на Кърджали тази година.Виждам,че темата е регионална и да кажа,че майка ми е от Кърджали и като дете всяко лято си бях в града и там са ми първите риби в живота
.Та понеже живея и работя в София,искам да ви помоля за малко информация къде си заслужава.Миналата година бях на нулата,без особен резултат,но мястото ми харесва и се чуда дали пак да повтора?Става въпрос за излет от 18 до 21,09.Мерси предварително 

- Антон Тонев
- сериозен играч
Нулата на яз Кърджали отдавна не е това което беше преди.Освен че дъното е много затлачено, в момента е пълен почти да откат.Да не говорим че тия с лодките-Тролингистите, си мислят, че язовира е техен.Местата за шаран по тия места не са достъпни с кола.Макар, че точно септември е шаранджийския месец.Потърси место където не можеш да стигнеш с кола, ако разполагаш с лодка разбира се.jorestee написа:Здравейте колеги,аз съм начинаещ в сериозния шаранджийски риболов и искам да питам за малко информация какво излиза на Нулата на Кърджали тази година.Виждам,че темата е регионална и да кажа,че майка ми е от Кърджали и като дете всяко лято си бях в града и там са ми първите риби в живота.Та понеже живея и работя в София,искам да ви помоля за малко информация къде си заслужава.Миналата година бях на нулата,без особен резултат,но мястото ми харесва и се чуда дали пак да повтора?Става въпрос за излет от 18 до 21,09.Мерси предварително
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
На нулата в момента не става за шаранджийски риболов....водата е високо,има цъфтеж на водораслите ..цялата вода отгоре е зелена....а подводни водорасли се носят от водата и правят линиите на нищо..постоянно трябва да се чистят от линиите ,...фалшиви рънове и т.н.
Търси друго място.
Търси друго място.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Тук е истината:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=88504" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=88504" onclick="window.open(this.href);return false;
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- antivik
- кандидат преподавател
И там не става...мястото до колкото знам е заето.haga написа:Тук е истината:

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
....и да не е заето ,до там трудно се стига....а и трудно се издържа няколко дни на площадка от 10 метра.Не е за всеки тая работа.Ето защо и колегата haga си обикаля там само с болонезата...по пътечката цап царап...кво му е ,нема мъкне багаж я...antivik написа:И там не става...мястото до колкото знам е заето.haga написа:Тук е истината:

Благодаря ви за информацията,това наистина ме отказа от нулата.Знам,че има подобни места като тези от репортажа,но нито ги знам,нито имам лодка с мотор,а и съм с лека кола
.Тази година си купих нова лодка,но бюджета за мотор остава за догодина.Местата на нулата са подходящи за лека кола,освен Енчец и Главатарски,които не ги коментирам,заради туристическата им насоченост.Друг вариант който мисля е Ивайловград-под Сеноклас или Горноселци.На Сеноклас е много голяма дистанцията и разпъването с гребла е малко тегаво...а на Горноселци мисля,че без джип няма да мога да слезна до фургона.На Студен Кладенец никога не съм ходил и не знам нито едно място...Не искам да нахалствам,но няма да откажа насоки на лични за място подходящо за бивак и с шанс за хубави риби
Благодаря отново!

Знам , че е пуснал тема . Само исках да покажа , че го има във весника , не смятах с това мнение да напомпвам форума . Мислех , че този форум е по-различен , но съм грешал ужасно . Ако Веско не желае да вижда моето мнение , ще се махне от раз .antivik написа:Че той авера цяла тема пусна бе...., що требе допълнително да се напомпва форума....888 написа:Браво колега![]()
http://utroruse.com/article/244402/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vesko1
- сериозен играч
Няма проблем колега,просто поясних че не съм извадил сам рибата.Не се сърди не сме деца да се обиждаме от такива глупости.Пиши си спокойно, и да не ти пука.888 написа: Ако Веско не желае да вижда моето мнение , ще се махне от раз .
Поздрави и наслука!

- dimo4ko
- научил се да хвърля
Здравей Колега,jorestee написа:Благодаря ви за информацията,това наистина ме отказа от нулата.Знам,че има подобни места като тези от репортажа,но нито ги знам,нито имам лодка с мотор,а и съм с лека кола.Тази година си купих нова лодка,но бюджета за мотор остава за догодина.Местата на нулата са подходящи за лека кола,освен Енчец и Главатарски,които не ги коментирам,заради туристическата им насоченост.Друг вариант който мисля е Ивайловград-под Сеноклас или Горноселци.На Сеноклас е много голяма дистанцията и разпъването с гребла е малко тегаво...а на Горноселци мисля,че без джип няма да мога да слезна до фургона.На Студен Кладенец никога не съм ходил и не знам нито едно място...Не искам да нахалствам,но няма да откажа насоки на лични за място подходящо за бивак и с шанс за хубави риби
Благодаря отново!
На Студен Кладенец подходящи места за човек с лека кола са:
с. Широко поле,
с. Звезделина,
с. Островица
Носи си лодката - разпъваш и чакаш

Истината е някъде там ...
За тридневен риболов не са много местата където може да се направи бивак. Нулата (тази от към река Арда) е едно от най-удобните местенца -сянчица, достъпно за кола до брега,равно место, красиво, чисто, приятно ....абе само ++++jorestee написа:Здравейте колеги,аз съм начинаещ в сериозния шаранджийски риболов и искам да питам за малко информация какво излиза на Нулата на Кърджали тази година.Виждам,че темата е регионална и да кажа,че майка ми е от Кърджали и като дете всяко лято си бях в града и там са ми първите риби в живота.Та понеже живея и работя в София,искам да ви помоля за малко информация къде си заслужава.Миналата година бях на нулата,без особен резултат,но мястото ми харесва и се чуда дали пак да повтора?Става въпрос за излет от 18 до 21,09.Мерси предварително
Относно зеленясалия язовир - разни планктони, но е така из целия язовир. Причината е че водата в язовира не я пускат както преди и буквално застоява и блатясва. Не се притеснявай от това, водата се оправя в зависимост от вятър, налягане, течение и т.н. Въпрос на момент е. Също така на нулата идва свежа вода от р.Арда.
Още нещо което е много важно! - Нулата е единственото место на яз.Кърджали, където браконерите не са си позволили да упражняват промишления риболов, необезпокоявани. Това е по простата причина че там постоянно има рибари и всеки опит за риболов с незаконни средства се стига до сигнал на ИАРА. Целия останал язовир е кръстосан от мрежи и сари. Дори се знае кой залив на кой браконер е. Определено ако някъде има риба търси я на Нулата.
Нещо от лични наблюдения - 5-6 пъти в годината от десетилетия насам, редовно обикалям целия язовир със сонар и познай - Рибата е предимно на Нулата а в по-малки количества около брега на с.Снежинките. Това е в топлите месеци на годината.
Така че - не му мисли: грабвай такъмите и бегом на Кърджалйската Нула, там са шаранджийски и амурските места

Нещо което ти спестяват колегите - местата на Нулата обикновено свършват бързо бързо. Цял късмет е ако можеш да се вредиш там. Запазват се предварително. Но по наблюдения хората които ходят там са улегнали, възпитани ....абе хора с които ще можеш да се разбереш ...т.н , не като братята роми дежурни до садките на с.Главатарци.
Ако те интересува нещо ...питай.
Водата на язовира и спаднала с 7-8 метра и сега има добри места за риболов.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Благодаря колега,
в четвъртък сутрин съм там!
Ако има повод ще се похваля
del71 написа:За тридневен риболов не са много местата където може да се направи бивак. Нулата (тази от към река Арда) е едно от най-удобните местенца -сянчица, достъпно за кола до брега,равно место, красиво, чисто, приятно ....абе само ++++jorestee написа:Здравейте колеги,аз съм начинаещ в сериозния шаранджийски риболов и искам да питам за малко информация какво излиза на Нулата на Кърджали тази година.Виждам,че темата е регионална и да кажа,че майка ми е от Кърджали и като дете всяко лято си бях в града и там са ми първите риби в живота.Та понеже живея и работя в София,искам да ви помоля за малко информация къде си заслужава.Миналата година бях на нулата,без особен резултат,но мястото ми харесва и се чуда дали пак да повтора?Става въпрос за излет от 18 до 21,09.Мерси предварително
Относно зеленясалия язовир - разни планктони, но е така из целия язовир. Причината е че водата в язовира не я пускат както преди и буквално застоява и блатясва. Не се притеснявай от това, водата се оправя в зависимост от вятър, налягане, течение и т.н. Въпрос на момент е. Също така на нулата идва свежа вода от р.Арда.
Още нещо което е много важно! - Нулата е единственото место на яз.Кърджали, където браконерите не са си позволили да упражняват промишления риболов, необезпокоявани. Това е по простата причина че там постоянно има рибари и всеки опит за риболов с незаконни средства се стига до сигнал на ИАРА. Целия останал язовир е кръстосан от мрежи и сари. Дори се знае кой залив на кой браконер е. Определено ако някъде има риба търси я на Нулата.
Нещо от лични наблюдения - 5-6 пъти в годината от десетилетия насам, редовно обикалям целия язовир със сонар и познай - Рибата е предимно на Нулата а в по-малки количества около брега на с.Снежинките. Това е в топлите месеци на годината.
Така че - не му мисли: грабвай такъмите и бегом на Кърджалйската Нула, там са шаранджийски и амурските места![]()
Нещо което ти спестяват колегите - местата на Нулата обикновено свършват бързо бързо. Цял късмет е ако можеш да се вредиш там. Запазват се предварително. Но по наблюдения хората които ходят там са улегнали, възпитани ....абе хора с които ще можеш да се разбереш ...т.н , не като братята роми дежурни до садките на с.Главатарци.
Ако те интересува нещо ...питай.
- Vesko1
- сериозен играч
Щом си решил,няма кахъри НО....да не забравиш да си вземеш хубава палатка с поне 3000мм воден стълб,дрехи за дъжд,дъждобран...и въже за теглене.Там разкаля ли се..излизане няма,дори и 4Х4 вижда зор...а от днес до четвъртък са яки дъждове.jorestee написа:Благодаря колега,
http://www.gismeteo.ru/city/hourly/15301/#wdaily3" onclick="window.open(this.href);return false;

Тук валя доста последните дни и се надявам там да е по-добре.Ако е само до четвъртък-добре
.Подготовили сме се с най-доброто с което разполагаме,пък ще видим...дано не е през целия риболов...Това ще ми е последния сериозен риболов за сезона,така че отивам,пък каквото стане!Само места да има