Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Плачи, плачи, плачи дол!!!
- lishev_64
- разбира нещата
Re: Плачи, плачи, плачи дол!!!
..............................................................................................................................................................................Мариан_Йорданов написа:Колега lishev в този язовир има толкова малко риба че не си заслузава да се ходи, да не говорим за редовните му посетители които ползват кюспе за монтаж на дъно, как точно го закачат на косъма нз , но според управителя е задължително да се лови на косъм защото е загрижен за рибата, и случайно отидох на разгледам улова на едни колеги до мене 4кг шаран, той нямаше устни направо бяха толкова разпрани че нз как яде, да не говорим че никой не ползва монтаж с една кука, използват се спирали, долна тежест е две три и колкото си поискат куки карп дюшек имахме само ние май, и колко ли още неща имаше дето не ми говори. Относно търсенето на причина за липсата на слука мога да ти напиша роман 48 часа не спрях да изпробвам неща, бях с RC лодка пробвах към 15 дипа, пудни, топчета и какво ли още не, захранвах на отсрешния бряг, по средата, пред мен пробвах 20 различни монтажа, не се спрях, ама сам сигурен че нещо не сам направил както хората сбърках язовира. Нещата за този язовир са доста пресилени една риба е снимана 10 пъти и се казва че има 10 риби, а за спазване на правилата да не говорим, всеки си прави каквото иска.
Не искам да влизам в спор приятелю. Но с риск мнението ми да прозвучи като реклама за язовира, което не е целта ми, ще споделя, че рибата в язовира съвсем не е малко. Напротив - прекалено много е. И това, както коментирахме с охраната и управата, ще доведе скоро до проблеми със здравето на рибата във водоема. Количеството на подрастващия зарибителен материал - шаранчета около 200 - 500 гр. е прекомерно голямо. Масовите риби, около килограм и нещо, също не са малко, но те ще се разредят поради факта, че те се вземат от риболовците (според правилата на водоема). Наличните майки също допринасят за увеличаване на естествения приплод. В близките години ще се наложи прореждане. В противен случай рибата ще заболее, а от "детската градина" трофейните риби няма да могат да се вредят на стръвта (което и в момента не е много по-различно). Да, трофейните риби може би не са достатъчно, но не са и "няколко". Но пак повтарям - голямата им бройка е нож с две остриета. Трябва време за да се отрегулират нещата и всичко да си дойде на мястото. А аз съм сигурен, че нещата ще се случат, ако собствениците и управата продължават в същия дух и ентусиазъм. Между другото казано - това е единствения арендован язовир, на който аз лично не съм видял още мрежи, тапи, герими и др. Разпределението на сектори помага за равномерното разпределение на колегите по брега, да няма конфликти от рода на "десет въдици пръснати на 50м. по брега" и др.. Това, което се е случило с колегата "p.stoyanov" (колеги в сектора му), ме втрещява, разбира се, но съм убеден, че всичко си има своето обяснение. Най малкото колегата не си е отстоявал правото на ползване на вече заплатения сектор. Не знам, не мога да коментирам случая - но това наистина не е приятно.
А колкото до това - кой хванал, кой не успял да се похвали с трофейна риба, мисля, че нещата са много относителни и не е нужно при първия неуспешен опит да се оплюва водоема и управата. Причини си има за всеки неуспешен излет и добрия риболовец успява да ги изясни. Останалите - вместо да се учат - плюят.
Ами това е моето мнение. Не искам да ангажирам никого с него. Останете със здраве и желая на всички колеги много риболовни успехи!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
-
- разбира нещата
тука, от по-голямата част от казаното на колегата съм съгласен,и по-горе го споменах ,че не е задължително на всеки излет на арендован ,да имаш слука.още повече че има толкова мн.зарибител,представям си какво е на петното,дребосъците се надпреварват кое повече да налапа.а относно ситуацията на сектора ,тука е мястото на охрната да въдвори ред.щом си има ясно изразени сектори,онези какъв го дирят при колегата,а охраната защо го е допуснала това???явно на някои им липсва колегиалноста и са на принципа "и сам да съм ,пак ще се блъскам".струва ми се че взеха да зачестяват такива конфликти на арендовани,но това е за друга тема.lishev_64 написа:Не искам да влизам в спор приятелю. Но с риск мнението ми да прозвучи като реклама за язовира, което не е целта ми, ще споделя, че рибата в язовира съвсем не е малко. Напротив - прекалено много е. И това, както коментирахме с охраната и управата, ще доведе скоро до проблеми със здравето на рибата във водоема. Количеството на подрастващия зарибителен материал - шаранчета около 200 - 500 гр. е прекомерно голямо. Масовите риби, около килограм и нещо, също не са малко, но те ще се разредят поради факта, че те се вземат от риболовците (според правилата на водоема). Наличните майки също допринасят за увеличаване на естествения приплод. В близките години ще се наложи прореждане. В противен случай рибата ще заболее, а от "детската градина" трофейните риби няма да могат да се вредят на стръвта (което и в момента не е много по-различно). Да, трофейните риби може би не са достатъчно, но не са и "няколко". Но пак повтарям - голямата им бройка е нож с две остриета. Трябва време за да се отрегулират нещата и всичко да си дойде на мястото. А аз съм сигурен, че нещата ще се случат, ако собствениците и управата продължават в същия дух и ентусиазъм. Между другото казано - това е единствения арендован язовир, на който аз лично не съм видял още мрежи, тапи, герими и др. Разпределението на сектори помага за равномерното разпределение на колегите по брега, да няма конфликти от рода на "десет въдици пръснати на 50м. по брега" и др.. Това, което се е случило с колегата "p.stoyanov" (колеги в сектора му), ме втрещява, разбира се, но съм убеден, че всичко си има своето обяснение. Най малкото колегата не си е отстоявал правото на ползване на вече заплатения сектор. Не знам, не мога да коментирам случая - но това наистина не е приятно.
А колкото до това - кой хванал, кой не успял да се похвали с трофейна риба, мисля, че нещата са много относителни и не е нужно при първия неуспешен опит да се оплюва водоема и управата. Причини си има за всеки неуспешен излет и добрия риболовец успява да ги изясни. Останалите - вместо да се учат - плюят.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- новобранец
lishev " В язовира ще бъдат пуснати на свобода 15000бр. шарана от 100 – 300гр.; 3000бр шарана от 1кг. до 3кг.; 3000бр. бели амурчета от 500гр. до 1кг. и около 10000бр. толстолоба от 100 – 300гр." това е написано за язовира в карпбг да те питам колко са 3000 броя от 1 до 3 кг при положение че се взема риба за 6 месеца риболов ако на ден са се хващали по 10 риби са близо 1800 взети риби ако не и повече така че остава полулация само от дребосъци които нз как ще се развиват при положение че водата е много мръсна и застояла с много малко кислород . Да има много риба ама малка, иначе се пише че се пуска риба постоянно ама не е така защото местните казаха че не се пуска, а за 15 лева такса не си стува да ходиш да хващаш 200гр. риби. Иначе язовира е за спортен риболов и развъдник и за трофейни риби и много добре знаеш че две дини под една мишница не става. Докато не се изясни какво искат да правят с този язовир няма да стане. Реално темата беше за хора които искат да отидат и да се пробват да хванат нещо 10+ и не са от Добрич за тях е загуба на време. Защото ние не отидохме до там за 3кг безплатна риба, а не класна риба 3кг и да я приберем.
- lishev_64
- разбира нещата
Виж, Мариане, аз на собствениците на гьола адвокат няма да ставам и нямам намерение да споря с който и да е колега във форума. Изразих мое мнение и не ангажирам никого с него. Аз също се радвам на улов от 10+, но съм се и капотирал жестоко на този язовир. Риба не вземам и не ме вълнуват мерните риби от по кило и кусур. Старая се да ги избягвам , но не винаги се получава. Въпреки това го посещавам и съм доволен от излетите, без значение от крайния резултат. Желая успех на всички, които все още вярват във тоя водоем и го посещава! 

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
lishev_64 написа:Виж, Мариане, аз на собствениците на гьола адвокат няма да ставам и нямам намерение да споря с който и да е колега във форума. Изразих мое мнение и не ангажирам никого с него. Аз също се радвам на улов от 10+, но съм се и капотирал жестоко на този язовир. Риба не вземам и не ме вълнуват мерните риби от по кило и кусур. Старая се да ги избягвам , но не винаги се получава. Въпреки това го посещавам и съм доволен от излетите, без значение от крайния резултат. Желая успех на всички, които все още вярват във тоя водоем и го посещава!

http://nushka4.snimka.bg/fishing/kastel ... cii.769196" onclick="window.open(this.href);return false;