Криопиги

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Криопиги

Мнение от pax »

Здравейте!

Може ли някой да даде съвет за риболов около Криопиги - примерно в рамките на отсечката Калитеа - Криопиги - Полихроно ? Подходящи места, бомбарда/стръв, очакван улов?

Няма да имам много време за риболов, за повече от 2 часа на ден няма да ми разпишат книжката ...

Надявам се да не създавам излишна тема, но като че ли за този район не видях инфо ...

Предварително благодаря на отзовалите се!
Аватар
sa_sko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Криопиги

Мнение от sa_sko »

Колега не съм много вещ в морския риболов но няколко години ходя на Калитея и съм ловил на кея на централния плаж доста зарган на плуваща бомбарда за стръв използвах пилешко месо но на червей дава май по добре но не намерих но риболова е предимно рано сутрин . Лових и на кея на Неа Скиони то е от другата страна на носа и там определено има повече рибари и може да се лови и на плувка на червей и на хляб местните ловят едри кефали на дъно на нещо като капан с много куки омотани около филия хляб. Монтажа се продава по магазините в гърция но му забравих името много ми е сложно с тез гръцки имена . На канала на Неа Потидеа нощно време ловят доста но аз не стигнах да отида.На Калитея на кея влизаха и някакви доста едри хищници и гонеха заргана но аз нямах морски воблери и не можах да се пробвам но ако спининга те кефи си вземи такъм задължително
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

sa_sko написа:...дъно на нещо като капан с много куки омотани около филия хляб. Монтажа се продава по магазините в гърция но му забравих името много ми е сложно с тез гръцки имена ....
...Полиангисто...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Благодаря много!

Ще опитам и на двата монтажа. Имам някакви пружини с куки, неизползвани от години... Ще ги пусна и да видим какво ще се случи. :wink:
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Не се използват пружини,а десетина куки навързани на поводчета по един сантиметър или директно на влакното.Има такива на метален повод,които са за зъбатите
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Стефан Добрев написа:Не се използват пружини,а десетина куки навързани на поводчета по един сантиметър или директно на влакното.Има такива на метален повод,които са за зъбатите
Благодаря!

Ще го пробвам и това, само да ми оставят достатъчно време ...
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Здравейте!

Като питах, сега да си кажа и какъв беше резултатът от питането. Общо 4 дни имах възможност да вадя нож, пардон -въдица на рибите - от 8.15ч. до 9.45ч. Хотелчето беше на 1 км от брега, първия ден се излъгах, та слязох пеш. Нямаше кой да ми каже, че е баир, да му се не види и чудото - в 10ч. като е напекло и на влагата не е работа да се катериш :twisted: !
Ето това е гледката в ляво :

http://i265.photobucket.com/albums/ii20 ... 014665.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ден 1 : Обнадежден от слуховете за зарган тук-там отивам само със спининга и бомбардата. Носех си шарен червей и едно пакетче изсушен блатен (морски червей). Мятам, мятам - нищо. Ходя, ходя, пак мятам, мятам - пак нищо. И така - 1час. Майка ми си се пече и хич не й пука, че се нервя. Накрая толкоз се ядосах, че чак махнах червея и го заместих с воблер - 4 см. имитация на костурче. Мятам, мятам - нищо. Мятам, мятам - още по-голямо нищо. Нищо, ама по-различно - няма му опашката :lol: !
Ден 2 : Спининг и дънна. Съответно бомбарда на шарен и дъно - 2 куки с поводи 0.16 и 0.20 на блатен. Леко овлажнен, много добре се слага на куките. Мятам, мятам - нататък го знаете :oops: . От яд започнах да си събирам разноцветни камъчета за аквариума, който чака да го правя от 6 месеца. Събирах, събирах - много събрах! Нали съм с колата, кой като мен! Изведнъж звън на телефон - време е да се прибираме и да тръгваме на обиколки из ръкавите. Прибирам спининга и дънната - дрън! Все едно по поръчка. Резултат - 2 рибета. После хазяинът рече, че по-малката е мурмура, а другата - ципура (не мязаше много на тези от Метро, ама нейсе, приема се и така). Снимки - йок, щото съм пич :smt019
http://i265.photobucket.com/albums/ii20 ... 014664.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ден 3 : Спининг и дънна, нататък си го знаете вече - геле, геле, камъчета, камъчета. В 10 без петнайсет - дрън, дрън и така още 5 пъти - толкова ми бяха крачките докато стигна до пръчката и като я вдигнах, вече няма дрън. Диването ударило на шестнайската и си замина. Като имам предвид как беше предния ден на колко ми беше авансът(изобщо не изскърца), с малко екстраполация, ще да е било къде 300-350г., че и по-малко. За другия път ще си знам 0.30 и нагоре ...

Ден 4 : Спининг и дънна, нататък си го знаете вече - геле, геле, камъчета, камъчета. Събрах доста, да видим само кога ще го пускам в действие нещото ... С нови, по-дебели поводи - нищо. Накрая я извадих с едно дребно рибе точно преди опашката има черно пръстенче. Докато се гмуркахме насам-натам видях доста такива, не им знам името, щото го пуснах, на плажа само руснаци идваха толкова рано и не знаеха.
http://i265.photobucket.com/albums/ii20 ... 014670.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ами това е. Като ходихме на лагуната след Пефкохори си говорих с едни чехи - от сутринта имаха 4-5 рибета от калибъра на моите, а уж там по принцип било едно от двете добри места за риболов на Касандра. При гмуркането (със шнорхел) видяхме само дребни рибета, максимум до шамарче.
Другия път - повече.
П.П. ще помоля някой да оправи снимките, ако има време ... :D
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

pax написа:П.П. ще помоля някой да оправи снимките, ако има време ... :D
Изображение

Изображение

Изображение
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Бях на Сивири през почивните дни и сутрин рано се занимавах с дребни заргани на бомбарда с бял на куката. За сефте съм доволен - красиво, чисто и рибно. Пасажите не са гъсти, но риболов има. Сигурно по-натам ще се засилва. Поздрави!
Пазете природата!
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”