Проблем с макара GrauvellSonaxVR30M

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
jordan_84
новобранец
новобранец

Проблем с макара GrauvellSonaxVR30M

Мнение от jordan_84 »

Привет колеги имам следния проблем с въпросната макара.Ще се опитам накратко да обясня за какво става на въпрос. Когато въртя макарата се усеща леко вибриране на барабана,а когато се натовари макарата примерно когато се вади риба макарата блокира барабана се подига нагоре и заклихва когато го натисна надолу се оправя и след един оборот на макарата когато барабана се дигне нагоре пак заклинва.Ще съм благодарен ако някой се е зблъсквал с този проблем и дали ще може да се поправи?
b_6tuka
новобранец
новобранец

Re: Проблем с макара GrauvellSonaxVR30M

Мнение от b_6tuka »

Опитай да разхлабиш леко, винтчетата които съединяват двете половини на корпуса.Успех
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

b_6tuka написа:Опитай да разхлабиш леко, винтчетата които съединяват двете половини на корпуса.Успех
Тези винтове трябва да са плътно притегнати. Вероятно е колегата с Граувела да има проблем с осцилиращия механизъм на макарата. При натегнат аванс, ако завъртиш леко шпулата наляво надясно има ли голям луфт?
jordan_84
новобранец
новобранец

Мнение от jordan_84 »

Луфта на шпулата е около 1см. Това подлежи ли на ремонт или трябва да се разделя с нея.Иначе когато я въртя без шпулата работи много плавно и мазно а когато сложа шпулата почва леко да рохоли и вече при напън имам чувство че шпулата излиза с около 5мм от оста и заклинва?
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Разглоби я и виж вътре какво е положението, но мисля, че е развинтено винтчето, което държи оста и S-образния канал (локомотивния механизъм). Ако няма счупени зъби по паразитното колело миеш с бензин, мажеш леко с грес и масло, затваряш и отиваш за риба!
jordan_84
новобранец
новобранец

Мнение от jordan_84 »

Колега развих врътката на долния аванс и болчетата на капачето на макарата но неще да се отвори? Дане има нещо специфично при отварянето на тия макарки?
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

сваля се ротора първо - има скрити винтчета под него
jordan_84
новобранец
новобранец

Мнение от jordan_84 »

Няма износени зъбни колелца на пръв поглед всичко е наред съмнява ме че проблема е оста където влиза в задния аванс! Явно ще трябва да се разделям с макарето :(
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”