Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Проблем с макара GrauvellSonaxVR30M
Модератор: emo vasilev
Проблем с макара GrauvellSonaxVR30M
Привет колеги имам следния проблем с въпросната макара.Ще се опитам накратко да обясня за какво става на въпрос. Когато въртя макарата се усеща леко вибриране на барабана,а когато се натовари макарата примерно когато се вади риба макарата блокира барабана се подига нагоре и заклихва когато го натисна надолу се оправя и след един оборот на макарата когато барабана се дигне нагоре пак заклинва.Ще съм благодарен ако някой се е зблъсквал с този проблем и дали ще може да се поправи?
Re: Проблем с макара GrauvellSonaxVR30M
Опитай да разхлабиш леко, винтчетата които съединяват двете половини на корпуса.Успех
-
- ще става разбирач
Тези винтове трябва да са плътно притегнати. Вероятно е колегата с Граувела да има проблем с осцилиращия механизъм на макарата. При натегнат аванс, ако завъртиш леко шпулата наляво надясно има ли голям луфт?b_6tuka написа:Опитай да разхлабиш леко, винтчетата които съединяват двете половини на корпуса.Успех
Луфта на шпулата е около 1см. Това подлежи ли на ремонт или трябва да се разделя с нея.Иначе когато я въртя без шпулата работи много плавно и мазно а когато сложа шпулата почва леко да рохоли и вече при напън имам чувство че шпулата излиза с около 5мм от оста и заклинва?
-
- ще става разбирач
Разглоби я и виж вътре какво е положението, но мисля, че е развинтено винтчето, което държи оста и S-образния канал (локомотивния механизъм). Ако няма счупени зъби по паразитното колело миеш с бензин, мажеш леко с грес и масло, затваряш и отиваш за риба!
Колега развих врътката на долния аванс и болчетата на капачето на макарата но неще да се отвори? Дане има нещо специфично при отварянето на тия макарки?
-
- ще става разбирач
сваля се ротора първо - има скрити винтчета под него
Няма износени зъбни колелца на пръв поглед всичко е наред съмнява ме че проблема е оста където влиза в задния аванс! Явно ще трябва да се разделям с макарето