Избор на пръчка - спининг или фийдър

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Избор на пръчка - спининг или фийдър

Мнение от nestor7 »

Здравейте колеги,

Нов съм в морския риболов и сега се чудя каква пръчка да си взема, скоро ще ходя в Гърция и ми се ще да си пробвам късмета.
Мисля да хвърлям основно на воблери или силиконови примамки.

Гледам един спининг Tica SEHA Graphite - 3,05m акция - 14.17 - 42.52 грама

Искам след това да я ползвам за същото и на Марица. Бихте ли споделили мнение за спининга ако вече някой я има или да ми предложите някоя друга ?

И другия ми въпрос е, за същия вид риболов фийдър става ли, гледам Шимано имат фийдъри с различни върхове който са за различни акций ?

Благодаря
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Аватар
ydobrev75
разбира нещата
разбира нещата

Re: Избор на пръчка - спининг или фийдър

Мнение от ydobrev75 »

вземай твърдо спининга :drinkers: фирера е за дънен риболов :!:
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

OK, мерси колега.

А някой да сподели нещо за пръчката или да предложи по-добро в този ценови диапазон (100-180 лв.)
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Взимай Тиката .Един приятел има същата на мен лично много ми допадна. Страхотна въдица!На всичко отгоре и красавица ;)
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Взех Тиката :D

Много ми харесва.

Съединих я, за да я видя как изглежда и после няможах да я разглобя 10 мин. Мъчих се като грешник.

Вие колеги колко ги стягате като зглобявате вашите спининги, при мен остана около 2 см. по тънкото за снадката между основната линия, след като ги нахлузих една в друга двете части ?

Така ли трябва да е, то не че мога да я вкарам по-навътре, но едвам я разкачих след това.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Браво! Със здраве да я ползваш и много риба да ловиш ;)
Това че малко затиска е бял кахър ;) Аз имах същия проблем с мач-а. Не я затискай прекалено,пък и карбона ще се поизноси с времето ;) Може да се пилне със ситна шкурка,вътрешната част на коляното,но аз лично не те съветвам да я пипаш.
Въдичката е страхотна :smt023
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Колеги,

Мога да се похваля вече със първите си риби на този прът.
Аз съм спинингар откакто я купих тази пръчка, съвсем прохождаш съм.
Чета доста за видовете воблери и блесни, постове на колеги къде и как ловят, но като отидеш на реката или язовира нещата са съвсем други :)))

1. Първата голяма риба закачих на Тунджа - кефал над 1 кг, удари ми почти до мен на 2 метра и го изкарах за секунди, като го изкара и се стъписах от размера му :) а не дърпаше кой знае колко.

2. Втората и най-яка риба беше щука 2,4 кг 70 см. на Марица преди 1 седмица :) - е няма такъв кеф, колената ми трепереха 20 мин. след това, сравнително бързо я изкарах около 1 мин, и тя удари на около 3-5 метра от мен, но се стрелна 2-3 пъти над водата. Когато я видях за първи път ми се стори като чудовище от дълбините :)))

3. Третата риба - пак щука около 500 гр. , доста борбен маник, продължава да си живее свободно

4. Четвъртата рибка беше распер мисля че същия размер като малката щука, толкова борбена риба не съм закачал, шиеше по реката като обезумял, успях няколко пъти да мерна сребристото тяло на повърхноста и 3 метра пред кепа подскочи леко и се откачи, не съжалявам аз бях решил да го пускам обратно, но тази риба сега неможе да ми излезне от главата и мисля да пробвам за распери, борбата с тази риба е голямо удоволствие.

И така, пръта ми харесва много, стегнат е и досега всички риби съм ги извадил с лекота.
За скромния си опит със спининга мисля че се справям добре, търся рибата по всякакъв начин и не се отказвам, последните си 6 излета хванах номер 1,2,3 и 4 :)))) Нямам много примамки 2 блесни и 6-7 воблера продължавам да събирам.

Доста от случайте импровизирам, аз така или иначе не съм ходил с опитен спинингист на излет и се уча сам от действията и грешките си :)))

Поздрави и наслука на всички
skolev_max
новобранец
новобранец

Мнение от skolev_max »

здравейте на всички,имам един гилям проблем,харесах си прът за зарган" Duke Champion Tele Match" 4.5м с акция 7/28 цена 112лв .Някой може ли да ми каже нещо за тази пръчка или за друга ?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”