Баракуди бол... не бутват!!!! Защо???
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
Баракуди бол... не бутват!!!! Защо???
Здравейте колеги!
Атава дума за Атина и на спининг!!
Вече 4-та вечер осъмвам и неще да захапе и неще....
разхождат ми се буквално из краката похапват си сладко от тез малките а воблерите и силиконите грам не ги поглеждат.... Викам си може да е от големината .. (по принцип са ми 90мм -120мм)
Веднага отидох и заприходих 5-6 Зорита... 4-6 см..Миноу и мад серия .... с тенденцията да удари ...
ама иок!! От страна на боино снаражение сам ок! даже имам и 2 светещи (нощни воблера ... и на тях неще) Хванах няколко от малките рибета с които се хранят набих им веднага джиг глава (лекичка) резултат нулев......
Даите савет колеги как да накарам инатливите баракуди да захапят !
Варти ми се идеята да взема цял зарган .... да го набода с куки .. и да го оставя да замръзне в камерата! сутринта ще е като естествен воблер....
Атава дума за Атина и на спининг!!
Вече 4-та вечер осъмвам и неще да захапе и неще....
разхождат ми се буквално из краката похапват си сладко от тез малките а воблерите и силиконите грам не ги поглеждат.... Викам си може да е от големината .. (по принцип са ми 90мм -120мм)
Веднага отидох и заприходих 5-6 Зорита... 4-6 см..Миноу и мад серия .... с тенденцията да удари ...
ама иок!! От страна на боино снаражение сам ок! даже имам и 2 светещи (нощни воблера ... и на тях неще) Хванах няколко от малките рибета с които се хранят набих им веднага джиг глава (лекичка) резултат нулев......
Даите савет колеги как да накарам инатливите баракуди да захапят !
Варти ми се идеята да взема цял зарган .... да го набода с куки .. и да го оставя да замръзне в камерата! сутринта ще е като естествен воблер....
Re: Баракуди бол... не бутват!!!! Защо???
Коолега първо - сигурен ли си че са баракуди. Ако са , най ефективно е с жива стръв зарган, пилчар или каквото там успееш да хванеш. От искуствени примамки разни воблери и силикони стават но най ефектно за баракудата са tube lure - ако не намериш да си купиж не е голяма вилософия сам да си ги правиш. води се бързо с леки подръпвания ето тимодел на една tube lure

Пробвайте да водите воблерите максимално бавно на прага на нормалната им игра. После споделете резултата.
Поздрав
Поздрав
-
- новобранец
Ако луцоса е друга риба начи и аз съм в грешка но се съмнявам !
Та Повярваите че пробвах може би всички начини на въртене ...
Един единствен път при бавно обиране.... се бяха строили 5-6 тупалки като в казармата точно зад воблера единият буквално плуваше на 2 см от рибката....
Викам си край захапа !!! Адреналина скочи до небето ... 1 идея предръпнах... и нищо водеха си ми го до брега ... и си заминаха ... повече не се повтори! въртях едвам едвам още 3 часа смених цялото снаражение ефект ... никакъв ... Видях днес един доста напреднал спинингист Грък! Каза ми може да ги гледаш цял месец и да не пипат ... една вечер ще полудеят и ще почнат да нападат всичко наред .... сега ... колко е вярно ..незнам .. офф
Та Повярваите че пробвах може би всички начини на въртене ...
Един единствен път при бавно обиране.... се бяха строили 5-6 тупалки като в казармата точно зад воблера единият буквално плуваше на 2 см от рибката....
Викам си край захапа !!! Адреналина скочи до небето ... 1 идея предръпнах... и нищо водеха си ми го до брега ... и си заминаха ... повече не се повтори! въртях едвам едвам още 3 часа смених цялото снаражение ефект ... никакъв ... Видях днес един доста напреднал спинингист Грък! Каза ми може да ги гледаш цял месец и да не пипат ... една вечер ще полудеят и ще почнат да нападат всичко наред .... сега ... колко е вярно ..незнам .. офф
Пробвай на чепаре с големи куки, като за паламуд.
Преди 10 дена малки луцоси си се хващаха редовно сутрин и вечер (Халкидики).
Преди 10 дена малки луцоси си се хващаха редовно сутрин и вечер (Халкидики).
-
- новобранец
За съжаление не го владея този вид риболов...
Практикувам шарански,match,spinning
Не съм пробвал на чепаре незнам вобще кое как става
Практикувам шарански,match,spinning
Не съм пробвал на чепаре незнам вобще кое как става

Щом ядат други риби и са тръгнали по воблера, значи имат интерес, но явно воблера ти не е достатъчно интересен. Пробвай воблер с по-малко отблясъци, както и такъв с ярки, но матови цветове /рапала имат макс рап 12-ка син с розов корем, който се е доказал поне при мен. също така имат и чисто оранжев, както и зелен с тъмнозелени точки, които също работят супер за баракуди, но и много зависи къде.../. Също можеш да пробваш редхет(нехолограмен мат). Водиш максимално бавно и/или със спирания и от време на време не много резки туичвания. Стреми се да хвърляш максимално навътре в тъмното. Ударите биха били най-късно преди примамката ти да влезне в осветената зона. Там където виждаш рибите и е светло едва ли ще има удар.. (това за светло и тъмно го заключавам от това, че споменаваш, че ловиш през нощта, а щом виждаш рибите, значи ловиш на осветено пристанище)
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
-
- новобранец
Воблера който следяха беше бял с леки сребърни отенаци и е единствения кйто не е зори... Не помня марката беше на промоция (9 евро) матови нямам но тези които изброи още утре ще ги взема ! Дано ударят !
-
- новобранец
Колега за позиция 1,4,5 ли става на въпрос?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
За позиция 4, да
Позиция 1 също е резултатна, а оранжевия и зеления, за които говоря ги няма на снимката. Сега пиша от мобилния... утре ще пусна снимки
Позиция 1 също е резултатна, а оранжевия и зеления, за които говоря ги няма на снимката. Сега пиша от мобилния... утре ще пусна снимки
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Позиция 6 също е много успешен воблер.
Давам обещаните FD и FGFR

WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
-
- новобранец
Благодаря колега взех днес синия със розовото коремче и другите ги поръчах че ги нямат в 120мм взех и ред хеда утре ще ида да ги пробвам!
Всички тия воблери са хубави ,но аз все пак съм песимист че ще хванеш баракуда с тях ...е само в случай че са много пригладнели...но тогава баракудата налита на всичко ...цвета и големината на воблера няма значение ...само да мърда. Е как е ти ще кажеш след пробите.
ПП и още нещо - в солена вода много рядко е да попаднеш на пригладнели риби.... не трябва да го бъркаш с рибите в сладка вода - няма такова положение - не кълват..... в солена вода рибите винаги се хранят усилено щом са там , иначе те се местят - ако ги има значи кълват и се хранят стига да знаеш на какво.... ако не се хранеха нямаше да са там а да са мигрирали....

ПП и още нещо - в солена вода много рядко е да попаднеш на пригладнели риби.... не трябва да го бъркаш с рибите в сладка вода - няма такова положение - не кълват..... в солена вода рибите винаги се хранят усилено щом са там , иначе те се местят - ако ги има значи кълват и се хранят стига да знаеш на какво.... ако не се хранеха нямаше да са там а да са мигрирали....