Баракуди бол... не бутват!!!! Защо???

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Баракуди бол... не бутват!!!! Защо???

Мнение от BiG-Yav »

Здравейте колеги!
Атава дума за Атина и на спининг!!
Вече 4-та вечер осъмвам и неще да захапе и неще....
разхождат ми се буквално из краката похапват си сладко от тез малките а воблерите и силиконите грам не ги поглеждат.... Викам си може да е от големината .. (по принцип са ми 90мм -120мм)
Веднага отидох и заприходих 5-6 Зорита... 4-6 см..Миноу и мад серия .... с тенденцията да удари ...
ама иок!! От страна на боино снаражение сам ок! даже имам и 2 светещи (нощни воблера ... и на тях неще) Хванах няколко от малките рибета с които се хранят набих им веднага джиг глава (лекичка) резултат нулев......
Даите савет колеги как да накарам инатливите баракуди да захапят !
Варти ми се идеята да взема цял зарган .... да го набода с куки .. и да го оставя да замръзне в камерата! сутринта ще е като естествен воблер....
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Баракуди бол... не бутват!!!! Защо???

Мнение от xoxo »

Коолега първо - сигурен ли си че са баракуди. Ако са , най ефективно е с жива стръв зарган, пилчар или каквото там успееш да хванеш. От искуствени примамки разни воблери и силикони стават но най ефектно за баракудата са tube lure - ако не намериш да си купиж не е голяма вилософия сам да си ги правиш. води се бързо с леки подръпвания ето тимодел на една tube lure

Изображение
mikibg
новобранец
новобранец

Мнение от mikibg »

Пробвайте да водите воблерите максимално бавно на прага на нормалната им игра. После споделете резултата.

Поздрав
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

Ако луцоса е друга риба начи и аз съм в грешка но се съмнявам !
Та Повярваите че пробвах може би всички начини на въртене ...
Един единствен път при бавно обиране.... се бяха строили 5-6 тупалки като в казармата точно зад воблера единият буквално плуваше на 2 см от рибката....
Викам си край захапа !!! Адреналина скочи до небето ... 1 идея предръпнах... и нищо водеха си ми го до брега ... и си заминаха ... повече не се повтори! въртях едвам едвам още 3 часа смених цялото снаражение ефект ... никакъв ... Видях днес един доста напреднал спинингист Грък! Каза ми може да ги гледаш цял месец и да не пипат ... една вечер ще полудеят и ще почнат да нападат всичко наред .... сега ... колко е вярно ..незнам .. офф
rasper
новобранец
новобранец

Мнение от rasper »

Пробвай на чепаре с големи куки, като за паламуд.
Преди 10 дена малки луцоси си се хващаха редовно сутрин и вечер (Халкидики).
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

За съжаление не го владея този вид риболов...
Практикувам шарански,match,spinning
Не съм пробвал на чепаре незнам вобще кое как става :)
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Щом ядат други риби и са тръгнали по воблера, значи имат интерес, но явно воблера ти не е достатъчно интересен. Пробвай воблер с по-малко отблясъци, както и такъв с ярки, но матови цветове /рапала имат макс рап 12-ка син с розов корем, който се е доказал поне при мен. също така имат и чисто оранжев, както и зелен с тъмнозелени точки, които също работят супер за баракуди, но и много зависи къде.../. Също можеш да пробваш редхет(нехолограмен мат). Водиш максимално бавно и/или със спирания и от време на време не много резки туичвания. Стреми се да хвърляш максимално навътре в тъмното. Ударите биха били най-късно преди примамката ти да влезне в осветената зона. Там където виждаш рибите и е светло едва ли ще има удар.. (това за светло и тъмно го заключавам от това, че споменаваш, че ловиш през нощта, а щом виждаш рибите, значи ловиш на осветено пристанище)
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

Воблера който следяха беше бял с леки сребърни отенаци и е единствения кйто не е зори... Не помня марката беше на промоция (9 евро) матови нямам но тези които изброи още утре ще ги взема ! Дано ударят !
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

Колега за позиция 1,4,5 ли става на въпрос?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

За позиция 4, да
Позиция 1 също е резултатна, а оранжевия и зеления, за които говоря ги няма на снимката. Сега пиша от мобилния... утре ще пусна снимки
WINNERS DON'T USE DRUGS
mikibg
новобранец
новобранец

Мнение от mikibg »

Позиция 6 също е много успешен воблер.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Давам обещаните FD и FGFR

Изображение
WINNERS DON'T USE DRUGS
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

Благодаря колега взех днес синия със розовото коремче и другите ги поръчах че ги нямат в 120мм взех и ред хеда утре ще ида да ги пробвам!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Всички тия воблери са хубави ,но аз все пак съм песимист че ще хванеш баракуда с тях ...е само в случай че са много пригладнели...но тогава баракудата налита на всичко ...цвета и големината на воблера няма значение ...само да мърда. Е как е ти ще кажеш след пробите.

:lol: :roll:
ПП и още нещо - в солена вода много рядко е да попаднеш на пригладнели риби.... не трябва да го бъркаш с рибите в сладка вода - няма такова положение - не кълват..... в солена вода рибите винаги се хранят усилено щом са там , иначе те се местят - ако ги има значи кълват и се хранят стига да знаеш на какво.... ако не се хранеха нямаше да са там а да са мигрирали....
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”