Това си е живо бракониерство !!!

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Това си е живо бракониерство !!!

Мнение от hkoko »

Сега по темата: Циганска простотия, защо институциите не се самосезират, след като е нарушен закона?!?! Тъпанарите са се изтипосали, снимали сега остава държавните органи да се задействат и да ги "наСерат" :axe:

Ех колега всичко което си писал и в двата си поста е най вярно от всичко писано до сега в темата.Няма кой да се да се самосезира - още делят кокала .И това не е първата такава тема - няма да е и последната,за жалост.И журналистите са големи мухлювци по-големи дори и от нас дето само лаем тука и нищо не правим в реалния живот.А иара са като полицията никаква полза само вземат грешни заплати и реват че са им малко а на практика не са заработили и стотинка от тях(да ме извиняват единиците които се различават от "колектива".Живеем в гадна държава която трябва да променим ние а не някой друг.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

pacho69 написа:На туй аз му викам МАЙСТОРЛЪК, 42 кила риба хванати с въдица в река, е всичко друго, но не и бракониерство..
Хващал съм доста повече от 42 кила риба,ама не съм я взимал и раздавал на комшиите. И не се смятам за майстор. Не е редно да се поощряват такива...
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

pacho69 написа:На туй аз му викам МАЙСТОРЛЪК, 42 кила риба хванати с въдица в река, е всичко друго, но не и бракониерство..

Ех,много проклети, прокълнати хора има в тази страна!...Ето този pacho69 най-вероятно е общо взето нормален(?) човек, но дяволът ли го подбутва да прави такива изказвания в тази тема, що ли? Странен свят - никога няма да одобря такива ........... (изтрито поради автоцензура) като pacho69! :x
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

"]Ще дойдеш ли да ми монтираш на живарника кантар?!?[/quote]
Ето това е проблема: в Германия и в някои други западни страни закона казва имаш право на две риби след които прекратяваш риболова,в повечето европейски страни пък трябва веднага да пуснеш рибата надвишаваща лимита,нямаш право да я тъпчеш примерно в телени живарници,с което да и застрашаваш живота.Условията на повечето арендовани водоеми за спортен риболов не са гениално изобретение на техните собственици,взаимствани са от някъде...........иначе тази година наши "гладни" колеги изтърбушиха шараните на Пясъчник,ловящи ежедневно много наднормени количества шаранета,вместо да прежалят някой лев да помогнат на момчетата охраняващи язовира,та и догодина да си правят кефа,че тази хващаха риба благодарение на малкото мрежи,те гледат да изловят всичко до крак-гадно племе сме си и това е. :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

аксел написа:"]Ще дойдеш ли да ми монтираш на живарника кантар?!?
Ето това е проблема: в Германия и в някои други западни страни закона казва имаш право на две риби след които прекратяваш риболова,в повечето европейски страни пък трябва веднага да пуснеш рибата надвишаваща лимита,нямаш право да я тъпчеш примерно в телени живарници,с което да и застрашаваш живота.Условията на повечето арендовани водоеми за спортен риболов не са гениално изобретение на техните собственици,взаимствани са от някъде...........иначе тази година наши "гладни" колеги изтърбушиха шараните на Пясъчник,ловящи ежедневно много наднормени количества шаранета,вместо да прежалят някой лев да помогнат на момчетата охраняващи язовира,та и догодина да си правят кефа,че тази хващаха риба благодарение на малкото мрежи,те гледат да изловят всичко до крак-гадно племе сме си и това е. :idea:[/quote]

Вярно - гадно и проклето! :o
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

refab написа:
аксел написа:"]Ще дойдеш ли да ми монтираш на живарника кантар?!?
Ето това е проблема: в Германия и в някои други западни страни закона казва имаш право на две риби след които прекратяваш риболова,в повечето европейски страни пък трябва веднага да пуснеш рибата надвишаваща лимита,нямаш право да я тъпчеш примерно в телени живарници,с което да и застрашаваш живота.Условията на повечето арендовани водоеми за спортен риболов не са гениално изобретение на техните собственици,взаимствани са от някъде...........иначе тази година наши "гладни" колеги изтърбушиха шараните на Пясъчник,ловящи ежедневно много наднормени количества шаранета,вместо да прежалят някой лев да помогнат на момчетата охраняващи язовира,та и догодина да си правят кефа,че тази хващаха риба благодарение на малкото мрежи,те гледат да изловят всичко до крак-гадно племе сме си и това е. :idea:
Вярно - гадно и проклето! :o[/quote]

Колега вземи се спри- още като ти писах , пред очите ми бяха условията за риболов в така любимата ти Германия / според мен са пълна дивотия /, но пък на теб може да ти харесват, особено момента с умъртвяването и прибирането на уловената риба...ултралевите зелеНикакви идейки са ми също толкова противни, както и очевадното Бракониерство!!!
Какво му е толкова сложното, след като има действащ Закон за Рибарството и Аквакултурите, при това никак не лош, то същият да се спазва!!!

п.п. Проблемът в България не е липсата на закони, а тяхното спазване :idea:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Колега,а , ще можеш ли да ми отговориш на въпроса,как ще се съблюдава точно тази точка за разрешените за прибиране 3кг. риба,когато минат ИАРА на проверка и ти имаш поне двайсетина шаранчета на границата на нормата в живарника и им кажеш,че ще вземеш две ,а останалите ще ги пуснеш преди да си тръгнеш,до тебе ли ще трябва стоят за да видят как ще го направиш? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: хайде стига с тези...........номера!!!Когато съм решил да подаря живота на някоя риба,го правя веднага без да се замислям,дали да я слагам в живарника,да чакам да се мръкне ,пък да се разотидат хората около мене........поради тази причина,според мене количеството на задържана риба в живарника не трябва да превишава законните 3кг за деня :idea: ,като изключение разбира се ще са спортните състезания,при които и без това хванатата риба накрая се освобождава.Повярвай ми обезрибяването става не само с бракониерски методи, но и с въдици.Пример-тези "герои"/или други,като тях/ от темата 20 дни подред хващат това количество риба от реката,което се равнява на един ТОН,би ли ми казал дали реката се обезрибява или не? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

:smt023 :smt023 :smt023
аксел написа:Колега,а , ще можеш ли да ми отговориш на въпроса,как ще се съблюдава точно тази точка за разрешените за прибиране 3кг. риба,когато минат ИАРА на проверка и ти имаш поне двайсетина шаранчета на границата на нормата в живарника и им кажеш,че ще вземеш две ,а останалите ще ги пуснеш преди да си тръгнеш,до тебе ли ще трябва стоят за да видят как ще го направиш? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: хайде стига с тези...........номера!!!Когато съм решил да подаря живота на някоя риба,го правя веднага без да се замислям,дали да я слагам в живарника,да чакам да се мръкне ,пък да се разотидат хората около мене........поради тази причина,според мене количеството на задържана риба в живарника не трябва да превишава законните 3кг за деня :idea: ,като изключение разбира се ще са спортните състезания,при които и без това хванатата риба накрая се освобождава.Повярвай ми обезрибяването става не само с бракониерски методи, но и с въдици.Пример-тези "герои"/или други,като тях/ от темата 20 дни подред хващат това количество риба от реката,което се равнява на един ТОН,би ли ми казал дали реката се обезрибява или не? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

аксел написа:Колега,а , ще можеш ли да ми отговориш на въпроса,как ще се съблюдава точно тази точка за разрешените за прибиране 3кг. риба,когато минат ИАРА на проверка и ти имаш поне двайсетина шаранчета на границата на нормата в живарника и им кажеш,че ще вземеш две ,а останалите ще ги пуснеш преди да си тръгнеш,до тебе ли ще трябва стоят за да видят как ще го направиш? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: хайде стига с тези...........номера!!!Когато съм решил да подаря живота на някоя риба,го правя веднага без да се замислям,дали да я слагам в живарника,да чакам да се мръкне ,пък да се разотидат хората около мене........поради тази причина,според мене количеството на задържана риба в живарника не трябва да превишава законните 3кг за деня :idea: ,като изключение разбира се ще са спортните състезания,при които и без това хванатата риба накрая се освобождава.Повярвай ми обезрибяването става не само с бракониерски методи, но и с въдици.Пример-тези "герои"/или други,като тях/ от темата 20 дни подред хващат това количество риба от реката,което се равнява на един ТОН,би ли ми казал дали реката се обезрибява или не? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
+1 :smt023 :smt023 :smt023
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

Малко прекалявате ми се струва- значи всички ние с живарниците по 4 метра сме месари , купили сме си ги , за да си носим уловената риба жива в къщите...
И да естествено проверка за взето количество риба се прави, когато си тръгваш от водоема, докато ловиш може да те проверят дали си с риболовен билет, дали не търмъчиш или ползваш други забранени методи за риболов.
Снимането за спомен на уловената риба, все още не е криминализирано, доколкото знам/ или и това не може?/!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Според тълкуването на закона :"
При любителски риболов уловената риба става собственост на въдичаря след свалянето й от куката..."
Тъй , че поставянето в живарник на повече от три килограма риба е си е наказуемо.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Sorcerer написа: Снимането за спомен на уловената риба, все още не е криминализирано, доколкото знам/ или и това не може?/!
Не е криминализирано, но си е нарушение на закона, което подлежи на солена глоба.Ако искаш да си перфектен снимай и пускай. Казвам го като човек, който вече не прибира никаква риба, но често в живарника ми има много повече от нормата заради тия снимки. С ясно съзнание съм, че извършвам нарушение и може да изгоря, надявам се, че проверяващите ще проявят разбиране(досега са ме проверявали само в капотиращо състояние :lol: )
При този масов месарски манталитет, по-добре е не се отваря вратичка в закона "после ще ги пусна" :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Обезрибява се и още как.Четирима човека сме хващали доста над 200 кг. риба...Ние я пуснахме,но другите 100-тина "рибари" не. Как мислите,дали не се обезрибява.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

Кърцата написа:Според тълкуването на закона :"
При любителски риболов уловената риба става собственост на въдичаря след свалянето й от куката..."
Тъй , че поставянето в живарник на повече от три килограма риба е си е наказуемо.
Благодаря за разяснението, погледнах и в закона/ то си го пише, ама трябва и да се чете /- спести ми доста главоболия :drinkers:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

КОЙ Е БРАКОНИЕР ?
Кой е, чичко, обясни ми риболовец- бракониер?
пита умничкият Димо, шестокласник- пионер.
Бракониер е, Димчо, оня без билет или с билет, който не зачел закона, скита и лови навред.
Който чест и съвест няма в периода забранен, който хваща с килограми, вместо само два на ден.
Който с маломерни рибки пълни кошчето, уви, хвърля бомби, нощем шлипка, с мрежи всякакви лови!
На борба, вий пионери, със крадците- бракониери!

.....от далечната 1963 г.

Toва го копнах от ФБ. Някой възпитава ли днес децата така??!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”