помощ за сглобяема къща

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
yancho
ще става разбирач
ще става разбирач

помощ за сглобяема къща

Мнение от yancho »

Здравейте колеги, попадна ми едно местенце на апетитно място в града и искам да си сложа там една сглобяема къщурка. Паради размерите на мястото ще е най подходящо тя да бъде на два етажа примерно по около 40-45 кв.м. или един етаж със същата квадратура плюс мазе(тип приземен етаж) които ще се ползва за всекидневна с кух. бокс. Искам да попитам ако има хора които се занимават със строителство кой вариант ще е по подходящ от финансова гледна точка, разбрах че мазето можело да е и на 1,50 метра над земята.
Ще съм благодарен и на всякаква помощ, че не съм много в час с тия строежи.
Поздрави !!!
Изображение
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: помощ за сглобяема къща

Мнение от czd »

здр ,колега, по едно време с брат ми бяхме решили да строим такава къща и се бяхме спрели на тази фирма http://www.paskulevi.com/ и една друга ,която в момента не мога да си спомня ,но се отказахме като калкулирхме нещата излезе ,че такава къща струва горе долу колкото моналитна ,бях чел по форумите доста неща за тия къщи има някои фирми които работят на много високо ниво мисля ,че имаше фирма дето строи и къщи в швеция и алпите ,но те бяха типичните скандинавски къщи и бяха на цени в пъти по високи от тези на монолитните ,ходихме да разгледаме няколко къщи (мостри),но ми се видя малко калпава работа уж в рекламите пише че са яко шумоизолирани се оказа вътре нещата не стоят по този начин ...ако все пак се решиш на такава къща избирай внимателно фирмата и следи всичко -най-вече дървения материал за основите той трябва да е по специален изсушен в камера ,защото гредите след време ако не са обработени както трябва започват да се пукат и цяпят и става мнго лошо ,гледай като правят изолацията да я правят от нргорими материали,че четох за фирми ,които не спазват това ,а си мисля ,че не би искал къщурката да пламне като факла,друго което трябва да следиш е как ти поставят ел.инсталацията банята също трябва да е малко по специална ,забравих да напиша ,че този тип къщи изискват и поддръжка на фасадата и дърволяците,ако поръчваш помисли дали къщата ще се ползва целогодишно или само сезонно ....нядявам се ти помогнах ,внимавай много с този тип строителство калкулирай добре нещата цените в нета не са точно такива каквито са дадени :( според мен за същите пари може да си направиш монолит ,а не да живееш по американски ...единственото предимство на тези къщи е ,че се строят сравнително бързо(3месеца) и ,че част от тях са така наречените еко къщи,но според мен ако имаш читава бригада от работяги можеш и монолит да вдигнешза същото време (като гледам из софия никнат 12 етажни блокове за 2 години )
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Сглобяемата къща има едно голямо предимство, ако я направиш с определени квадрати се води временно строителство и не ти трябват планове, актове и др.Мисля, че беше около 38кв на първия етаж.Строи се лесно и бързо.Излиза евтино ако си я правиш сам.Иначе сглобяема къща може да се направи така, че по-външен вид да не разбереш, че е такава.Цената при собствена изработка зависи от материалите които ще влагаш, като количество и качество.Един важен фактор е дървените елементи да се третират с подходящите препарати против дървеници и изгниване.Най евтиния вариант е да се купят използвани греди, плоскости(перита), дъски от строителен обект, да се третират с препарати и да се използват за основни елементи.В първия момент изглежда, че правиш кочинка, но след като се сложи външната изолация, след като се сложат и вътрешните няколко слоя, става нова.За да стане хубава с хубава изолация от шум, студ трябва и хубава изолация и хубава дограма.Много важен фактор е при изграждането да се направи така, че да няма спарване вътре в самата конструкция.Другото което е важно, за колко време ще я ползваш.Ако искаш да я ползваш колкото монолитна сграда , то конструкцията е хубаво да бъде от бук, дъб или от желязо, но тогава цената се променя.Има още доста, но трябват конкретни въпроси за конкретни отговори. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

Не знам как вървят цените на зглобяемите , но според мен наи добрия вариянт е стандартния строеж .Повечето големи фирми цената на квадрат ,до ключ е в порядъка на 200 -250 евро .ако си намериш някои гладни маистори ,и си направиш договорка с някоя голяма борса за по- ниски цени на материалите ,ще ти върже и по евтино.До колкото знам за зглобяемите къщи ,фирмите те задължават ти да си направиш фондамента ,което значи ,че пак, ти трябва да си направиш и мазето , и като викнеш фирма да ти направи плочата и мазето ,каде отиваш с цената ?
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

aaa11 написа:Не знам как вървят цените на зглобяемите , но според мен наи добрия вариянт е стандартния строеж .Повечето големи фирми цената на квадрат ,до ключ е в порядъка на 200 -250 евро .ако си намериш някои гладни маистори ,и си направиш договорка с някоя голяма борса за по- ниски цени на материалите ,ще ти върже и по евтино.До колкото знам за зглобяемите къщи ,фирмите те задължават ти да си направиш фондамента ,което значи ,че пак, ти трябва да си направиш и мазето , и като викнеш фирма да ти направи плочата и мазето ,каде отиваш с цената ?
не фондамента се прави от фирмата ,но в зависимост от терена струва различно :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
snegk

Мнение от snegk »

Има различни оферти, със и без фундамент, със и без покривно покритие, със и без теракота и фаянс и др. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

czd написа:
aaa11 написа:Не знам как вървят цените на зглобяемите , но според мен наи добрия вариянт е стандартния строеж .Повечето големи фирми цената на квадрат ,до ключ е в порядъка на 200 -250 евро .ако си намериш някои гладни маистори ,и си направиш договорка с някоя голяма борса за по- ниски цени на материалите ,ще ти върже и по евтино.До колкото знам за зглобяемите къщи ,фирмите те задължават ти да си направиш фондамента ,което значи ,че пак, ти трябва да си направиш и мазето , и като викнеш фирма да ти направи плочата и мазето ,каде отиваш с цената ?
не фондамента се прави от фирмата ,но в зависимост от терена струва различно :)

Не знаех , на мен са ми казвали, че аз си го правя .Но е много възможно различни фирми ,различни услуги
Аватар
yancho
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yancho »

Така погледнато нещата изглеждат малко по различно от както си ги представях аз.
Утре ще пообиколя по фирмите в нашия град и ще видя кой кво предлага и за колко
Изображение
georgich
новобранец
новобранец

Мнение от georgich »

Здравейте, напоследък тези къщи много се обсъждат, но аз съм доста скептичен. Например тази дъските не са ли много тънки, дали ще е достатъчно стабилна.
daiwa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от daiwa »

http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 47&t=36927" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

За риболов от маса и жена ставам.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”