Остров Кос

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Остров Кос

Мнение от dancho.danev »

Здравейте любители на морския риболов в Гърция!
Някой ходил ли е за риба на този остров?
Жена ми ходи на почивка за 10 дена и остана очарована от спокойствието и чистотата на водата там. Имало хубав кей,скали и много-малко риболовци. Ако някой е чул нещо нека да сподели. Догодина смятам и аз да го посетя.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Остров Кос

Мнение от Тедо »

Не съм ходил, но знам, че е доста далечко и фериботът се хваща от Александруполи.
Правилото е "Колкото по-далеч на юг, толкова повече риба"...
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Тедо, не финтирай човека :wink: ... За Кос единия вариант е през Турция до Бодрум и от там доколкото знам има ферита, а другия са си корабите от Пирея.
Тук от северна Гърция в момента и то отскоро има разшрена линия:
Кавала-Лимнос-Лесбос-Хиос-Самос-Миконос-Сирос-Пирея....
До преди месец вървяха само до Самос.
Има и сложен вариант до Самос от там се чака кораб за Патмос и после на Кос...ако не е много в сезон мобже да има големи паузи м/у корабте и да се пътува ден и повече...

В района съм стигал до Хиос и там съм пребивавал 2 пъти за по 2-3 седмици.
Отчитайки сходното море и сравнителната близост на 2-та острова, очаквай лавраци, баракуди, синагриди и мн. др, разбира се доста октопод има в района.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Хм... Явно ми е стара/грешна информацията.. Сега от Александруполи го дават да има ферибот само до Самотраки... Не, че там няма риба де...
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

Благодаря за напътствията,но мен ме интересува само дали някой е ходил и какво е хващал. Как се стига до там не ме интересува много много.От мен се иска да си чекирам багажа на летище Цюрих и след 2 часа съм на острова. Там живеят и работят доста голяма група българи,но уви никой не ходи за риба :( та за това реших да попитам тук. Ще се образовам още малко теоретично и догодина ще пробвам. 7 дневна ваканция в 3 звезден хотел с закуска и вечеря + самолетния билет е само 700фр. :shock: :shock: :shock: На нашето родно море и цените са по-високи и навалицата е по-голяма а рибата е по-малко. :(
Наслука на всички!
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

dancho.danev написа:...От мен се иска да си чекирам багажа на летище Цюрих и след 2 часа съм на острова....
Няма какво да го мислиш тогава .... Χτυπήστε το δρόμο :D ....па после ще пишеш ти как е баш там риболова :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”