Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Vid »

Ivailo87 написа:А няма да кажа, ако кажа, всеки ще почне да вади охлюви и за мен няма да останат...
:lol: :lol: :lol: :lol: Много весело, на мен пък основно ми удрят миди, ама снимки нямам, щот съм леко скаран с фотото.., не за друго ами когато риболовната страст ме обземе, време за снимки не остава.. :lol: :lol:
Понякога и излизат ей такива и то само ако човек си чисти редовно уловените миди от острието на куката. Инак... :cry: :cry:
Изображение

рибата е 3,6 кг., влакно, това по долу в размер 1.0
Изображение
флуоро
Изображение
примамка- драгон мамба 8,5 см., цвят - оранжев (липсва в каталога)
http://www.voblershop.com/2205/%D0%92%D ... %80%D0%B8/" onclick="window.open(this.href);return false;

п.п. Флуорото го ползвам само по една причина- трудно се претърква в подводните закачки, инак на рибата ич не и пука...
А, големите щуки го кълцат кат касапин на тезгях... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
roBO1987
новобранец
новобранец

Мнение от roBO1987 »

Едно видео от мен.
https://www.youtube.com/watch?v=RWVCQzGRBog" onclick="window.open(this.href);return false;

Наслука!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

За феновете на джиговия риболов, искам да спомена една нова поне за мен примамка коя ползвам напоследък- Lunker city, а модела е Snaker 3,1/4 Силиконят при тях е малко по твърд, което гарантира стабилен монтаж на главите, в същото време има много добра игра и най важното- рибите не му прощават... :lol:
И, една рибка от днес, монтажа е видим, глава с тегло 10 гр. при риболов на дълбочина 6-10 м., флуоро-повода е около 40-50 см.
Изображение
конкретната примамка в случаят е тази: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6370" onclick="window.open(this.href);return false;
Сенека
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Vid написа:За феновете на джиговия риболов, искам да спомена една нова поне за мен примамка коя ползвам напоследък- Lunker city, а модела е Snaker 3,1/4 Силиконят при тях е малко по твърд, което гарантира стабилен монтаж на главите, в същото време има много добра игра и най важното- рибите не му прощават... :lol:
И, една рибка от днес, монтажа е видим, глава с тегло 10 гр. при риболов на дълбочина 6-10 м., флуоро-повода е около 40-50 см.
Изображение
конкретната примамка в случаят е тази: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6370" onclick="window.open(this.href);return false;
Vid, от брега ли ловиш или от лодка ?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Monovbg написа:Vid, от брега ли ловиш или от лодка ?
Ловя само от брега и моето мнение в сегашния етап на зимата, щото и лодките де познавам са пълно капо, е следното: Рибите стоят в дълбокото, ама не са активни, активизират се при заник слънце и тръгват да търсят храна по плиткото... (все още се наблюдават костуретки или белурки играещи по повърхността.., да не споменавам, че 50 см. белка, има 20 см. костур в стомаха си..) Температурата на водата е 10-12 гр., рибите все още са пръснати, а не групирани в дълбокото, т.е. ловят се редки риби "патрулиращи" в по плиткото... Дребосъка-малки белки тотално се е изпокрил.. и от там, има ли удари, все са мерни риби...
При нашия риболов има едно нещо- упорство, постоянство.. :lol:
Сенека
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Vid написа:... активизират се при заник слънце и тръгват да търсят храна по плиткото...
+1
И много се активизират и на изгрев, в момента около 7 без нещо до 8 без нещо, малко повече от залез даже
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

webfusion написа:И много се активизират и на изгрев, в момента около 7 без нещо до 8 без нещо, малко повече от залез даже
Че кой ходи в то студ в 6,30 сутрин на риба? Само като си го помисля..., се втрисам... :lol: :lol: Ама хора разни...
Успех в риболова...
Сенека
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Vid, уточни моля наблюденията ти от голям язовир ли са или малък? Щото все пак на голям гьол водата изстива по-бавно и ако там температурата й е както казваш 10-12 градуса, то на някой малък язовир ще е с някой градус надолу, което пък би трябвало да се отрази на рибите и положението няма да е еднакво. От любопитство питам ;)
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Все пак реших да споделя, че както казвате никой не се похвали с нещо.... самостоятелен излет, /добре че намерих кой да ме снима/ надеждата умира последна ) 8кг, 100 см, на цветна въртяща блесна 5-ти номер, на 29.11, не съм със много скъпи такъми, по-скоро здрави ), имаше борба и скокове над водата, но не твърде дълго, ударът беше до брега... щуката плува обратно в р.Тунджа от където излезе. Поздрави на всички, които обикалят бреговете )
Web pic.JPG
Web pic.JPG (48.03 KiB) Преглеждано 1444 пъти
Web pic 2.jpg
Web pic 2.jpg (39.24 KiB) Преглеждано 1437 пъти
Последно промяна от afgany на Пон Дек 01, 2014 1:15 am, променено общо 1 път.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Sleepwalker_ написа:Vid, уточни моля наблюденията ти от голям язовир ли са или малък?
Наблюденията и риболовите ми са от яз.Тракиец, който си е не малък язовир..
Сенека
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

afgany написа:Все пак реших да споделя, че както казвате никой не се похвали с нещо.... самостоятелен излет, /добре че намерих кой да ме снима/ надеждата умира последна ) 8кг, 100 см, на цветна въртяща блесна 5-ти номер, на 29.11, не съм със много скъпи такъми, по-скоро здрави ), имаше борба и скокове над водата, но не твърде дълго, ударът беше до брега... щуката плува обратно в р.Тунджа от където излезе. Поздрави на всички, които обикалят бреговете )
Web pic.JPG
Web pic 2.jpg
Браво батка, мечта работа!!! КЕФ КЕФ КЕФ :twisted:
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
ofcho
новобранец
новобранец

Мнение от ofcho »

afgany написа:Все пак реших да споделя, че както казвате никой не се похвали с нещо.... самостоятелен излет, /добре че намерих кой да ме снима/ надеждата умира последна ) 8кг, 100 см, на цветна въртяща блесна 5-ти номер, на 29.11, не съм със много скъпи такъми, по-скоро здрави ), имаше борба и скокове над водата, но не твърде дълго, ударът беше до брега... щуката плува обратно в р.Тунджа от където излезе. Поздрави на всички, които обикалят бреговете )
Web pic.JPG
Web pic 2.jpg
Поклон до земята затова ,че си я пуснал и голямо БРАВО за майсторлъка.
Дано хванеш още по-голяма.
Успехи.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Vid написа:Че кой ходи в то студ в 6,30 сутрин на риба? Само като си го помисля..., се втрисам... :lol: :lol: Ама хора разни...
Успех в риболова...
Как ве бате, не си ли ходил сутринта по изгрев, ако не си иди два, три пъти и ще спреш да се втрисаш и ще почнеш да ходиш постоянно, сериозно това... скромен съвет еля за белки и ...за всякаква друга риба.
Само големи ...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

afgany написа:Все пак реших да споделя, че както казвате никой не се похвали с нещо.... самостоятелен излет, /добре че намерих кой да ме снима/ надеждата умира последна ) 8кг, 100 см, на цветна въртяща блесна 5-ти номер, на 29.11, не съм със много скъпи такъми, по-скоро здрави ), имаше борба и скокове над водата............
Колега, рибата е супер и определено заслужава адмирации, както и задвъдичното устройство... Ама, тук темата е "какво , с какво , как и кой ?", т.е. разбрахме само че е уловена на цветна, квото и това да означава, блесна 5-ти номер??? И толкоз... Оттам насетне, кВо да ти пожелая? Освен бъдещите евентуално успехи и излетите да си ги туряш в подфорум "риболовни излети" може би...
Все съм си мислел, че тази тема не е за фукня, а за споделяне на добри риболовни успехи и такъми и примамки, влакна, куки и пр. и пр.??? И то наречени с истинските им имена, размери и пр.??? То и затова е то форум де...
Сенека
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Vid написа:
afgany написа:Все пак реших да споделя, че както казвате никой не се похвали с нещо.... самостоятелен излет, /добре че намерих кой да ме снима/ надеждата умира последна ) 8кг, 100 см, на цветна въртяща блесна 5-ти номер, на 29.11, не съм със много скъпи такъми, по-скоро здрави ), имаше борба и скокове над водата............
Колега, рибата е супер и определено заслужава адмирации, както и задвъдичното устройство... Ама, тук темата е "какво , с какво , как и кой ?", т.е. разбрахме само че е уловена на цветна, квото и това да означава, блесна 5-ти номер??? И толкоз... Оттам насетне, кВо да ти пожелая? Освен бъдещите евентуално успехи и излетите да си ги туряш в подфорум "риболовни излети" може би...
Все съм си мислел, че тази тема не е за фукня, а за споделяне на добри риболовни успехи и такъми и примамки, влакна, куки и пр. и пр.??? И то наречени с истинските им имена, размери и пр.??? То и затова е то форум де...
) какво да ти кажа... мога да започна от, Не Робувам На Марки, особенно скъпи, защото живеем в България, но ще доуточня, колкото мога.. "Цветна въртяща блесна номер 5" казва всичко необходимо на всеки ,който се интересува, това предполага по-голяма презентация, с много цветове при това, тоест не лъскава, сравнително бързо водене, до колкото позволяма 5тица въртяща блесна.. дали на нея пише мепс или пепс нито за мен нито за щуката има някакво значение... много от примамките ми не си ги и спомням каква марка са... Макара: Shimano Hyperloop FB 4000, звучи гръмко ), цена 35 лв, най-евтиното Шимано и по-скъпо не мисля да си купувам, при положение че това вади 8кг щука; Пръчката е Баркли, 205 см, пише 10-30 гр, но подвежда, хвърля и много по-тежко, средна твърдост е, доста здрава, предпочитам късите и бързи пръти, цена 70 лв; Влакно:по памет, 0.38 плетено, май беше оригинално Пауър Про, но при тази дебелина марката няма НИКАКВО значение, не бих си го купил пак, при положене, че има добри влакна за по 20 лв /друга тема/; Метален повод: Лъки Джон май се казваха, по памет пишеше тест 30 кг, 2 за 3.50 лв ако не се лъжа, карабините им са боклук, чупят се от отваряне и затваряне иначе повода е здрав.....

За писането: Преди време, когато форумът имаше по-смслен вид и не беше пълен с безрброй безмилсени теми, дето всеки зи ги отваря за щело и нещяло и аз пишех повече, сега гледам да давам само полезна информация - ниво, наблюдения, резултати, не че не се кефя на фотоизлетите, може и да направя някой, но обикновенно си забравям фотоапарата пък и съм с Нокия с фенерче ;) .. а пропуснал съм, снимката на щуката не е за фукня, а за се изкефят и колегите, като теб, че има големи риби, хващат се все някога, па може и да ги пускаш да поплуват още.. иначе "паднало дърво в гората"
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”