ForMax Visage 8m споделете опита си с такъв директен!

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

tursesht
новобранец
новобранец

Мнение от tursesht »

Да така си, е пожелавам много рибки да хване.Аз съм се огледал сега в един уип на Browning 9.50m това ще е пръчката на която мисля да сложа ластика,изглежда ми много надежна и здрава (е за сметка на тежеста ама аз съм здравичък) :lol: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6564 :P [/img]
Vajno e da tursish,a ne da namirash.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Аз си го взех от тебе, по скоро подариха ми го. Вече му направих сефтето-7 скобара около половинката. Само че ги лових с твърт връх, не с жилото. Какво да кажа- държа се много добре при ваденето, доволен съм. Тежък е 340 грама, лових си цял ден и не чувствах някаква умора. Чакам с нетърпение да повторя излета си и да ги д
ърпам пак. Може би утре....... :wink:
п.с. А ти взе ли си уипа-доволен ли си?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Цъ!

Мнение от butnik »

INCUBUS написа:В никъв случай-не го ща такъв тръбопровод.Губи се автономността и динамиката-става само за култивирани брегове,където като се насадиш като патка в топли лайна на столчето,да си завъдиш маясъл най-много.Вместо разтоварване,става натоварване и лоясване.
Казала лисицата.....Не заблуждавай колегите с празни приказки.Няма по-прецизен риболов от щеката,не влизай в безсмислени спорове относно това.А колегата като полови с 8-та сам ще си дойде на платформата.Всяко нещо с времето си.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
tursesht
новобранец
новобранец

Мнение от tursesht »

Ами butnik маи се оказа прав сега съм с къса щека на 9.5м на Филстар ,поне докато преценя дали ми харесва този риболов,защото аз съм фен на меките мачове,но мисля,че и щеката ще ми допадне много.Като си рутинирам движенията и техниката с щеката мисля да се хвърля на нещо по скъпо и дълго. :roll: :wink:
Vajno e da tursish,a ne da namirash.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

butnik,забелязвам,че се изживяваш като абсолютен основоположник на повечето видове риболов.Дай малко свобода на мненията - обсъждаше се постоянното удължаване на директния телескоп.Защо трябваше да се стига до щеката - не е въпрос на време,въпрос на вкус е.Като ти гива,щекирай си колкото искаш,но не недей се опитва да мундщроваш чуждите предпочитания.Не съм те задължавал да се съгласяваш с мнението ми,нито съм искал да ми обясняваш кой е най-прецизния риболов.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не се изживявам,имам доста повече опит в ловенето със специализираните въдици,твоето мнение ми звучи такова.Аз кво съм виновен,че живееш в Долината на широките гащи и нямаш условия за щекарство.А и може да не ми четеш постовете.Тръбопровода още дълги години ще го гледаш на снимки,то първо се става риболовец,минава се през етапи,гол,мач,боло,то какво да ти обяснявам.Висша техника :D :D :D а и иска и парички.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Мисля че, въпроса е решен - на единия щеката му харесва , другия не може да я гледа !
Ако имате да уточнявате кой е по-майстор , то по-добре на ЛС в противен случай виждам поредния скандал във форума между двама ви !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

От всички тъпи мнения и мерене на пишки, стигнах до ей това вярно изречение
А колегата като полови с 8-та сам ще си дойде на платформата.Всяко нещо с времето си.
Поне при мен се случи точно това, няколкото години с директна 8ца ме накараха да си купя платформа.
Друго, което открих е: Щека няма да си купя, поне в близко бъдеще!
Реших го след година обикаляне по реките с 9.5м уип, ползван само, като щека. Лових и с на доста колеги щеките, убедих се в ефективноста ми, но не ме грабва този риболов.
Успех!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Мммм случка от вчера, ловя си аз със теле мача на 2.5гр. перо на Сърница , дрънкам един валат та няма кои да види,става 12.00ч. валат.Става 14.00 същата работа.Един от месните ми вика че рибата била тук но просто не взимала,искала друга стръв,да ама не,във 14.30ч.си вадя от калъфа дирекния TUBERTINI TROPER и се почна едно кълване та ме съсипа гол след гол баси козата си ис
ка праъч:D .Та със две думи дирекшана е супер,просто няма аналог във определени случай е беспорен фаворит.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”