Помощ за избор на ластик
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Помощ за избор на ластик
Здравейте колеги, дойде време да се сменява ластика и реших да пробвам с кух или хидро. Та става въпрос за мачов топ сет, на който до сега бях със 1,2мм плътен и общо взето го използвах като универсален за риби от 100гр до 2кг. Сега се търси нещо подобно, но кух или хидро да е ? На коя марка ? Със пула бънг ли да е ? Помагайте

- izzyone
- фен клуб-скобар
Re: Помощ за избор на ластик
На който и от двата варианта да се спреш задължително с пул-бънг. Един приятел направи грешката да сложи 1,5 кух без пула и му се налагаше да вади риби около и малко над кило почти на цяла щека. Рядко успяваше да разглоби на 9тия метър.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
бяло хирдо на дайва,или нещо кухо около 1.8,но каквото и да е задължително с пул бънг
- emo vasilev
- сериозен играч
На мен пък ето тази иновация ми харесва най много -
http://www.masterfishing.bg/product/307 ... hteka.html
Замислям се дали да не монтирам 1.5 кух примерно с тази система ....
http://www.masterfishing.bg/product/307 ... hteka.html
Замислям се дали да не монтирам 1.5 кух примерно с тази система ....
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За избора на ластик ok,но ако има кои да те уреди с външен бънг си найстина ве4е ок.nradnev написа:бяло хирдо на дайва,или нещо кухо около 1.8,но каквото и да е задължително с пул бънг
- SammY
- фен клуб-скобар
В момента на мачовия топ сет съм с 1.5мм кух на Колмик без пул бънг . Риби над 7/800гр не съм ловил , но с такива проблеми няма . С риби до 1кг не вярвам да има проблем , ако са различни от шаран . Ловил съм и с 1.8мм кух на Колмик с пул бънг и там работата е друга
Вадил съм риби в диапазона даден от колегата, като пул бънга така и не влезе в употреба . Може би при шаро над 2.5кг ще се ползва бънга . На шаранския топ сет съм със сиво хидро , но вяма да го коментирам , защото е доста по "як" ластик от това което му трябва на колегата.
П.п. На мачов топ сет не бих търсил шарани , били те и дребни 1/2кг

П.п. На мачов топ сет не бих търсил шарани , били те и дребни 1/2кг

Кух 1,8 или 1,5- розово или синьо хидро
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Твоят ластик е бялото хидро на Дайва, ако мястото на което риболовстваш е чисто и позволява разтягане в обсега от 8-10м. от точката на риболова.!! Естествено с пула бънг или страничен достъп, щото иначе прибирането е сложно, особено при някой бонус.
Аз също бях в такава дилема в началото на 2014г., когато тръгнах да сменям един плътен MAVER KONG 1.2мм. При мен обаче щеката, на която сменях ластиците е SHIMANO и си е със система за страничен достъп, та не стоеше въпроса дали да е с пула или без пула бънг.
Бялото хидро е идеално за риби до 1.5 - 2кг. и евентуални бонуси от 4-5кг.
Ако пък решиш за кух те съветвам да сложиш такъв червен на Preston, жълт на Vespe, Drenan или COLMIC, или сив на TRABUCCO, или въобще някакъв кух с рейтинг 12H.
Аз също бях в такава дилема в началото на 2014г., когато тръгнах да сменям един плътен MAVER KONG 1.2мм. При мен обаче щеката, на която сменях ластиците е SHIMANO и си е със система за страничен достъп, та не стоеше въпроса дали да е с пула или без пула бънг.
Бялото хидро е идеално за риби до 1.5 - 2кг. и евентуални бонуси от 4-5кг.
Ако пък решиш за кух те съветвам да сложиш такъв червен на Preston, жълт на Vespe, Drenan или COLMIC, или сив на TRABUCCO, или въобще някакъв кух с рейтинг 12H.
За сега май нещата клонят към синьо хидро, като цяло риби над кило редко ловя със мачовия топ сет, и се надявам да се справи

- indalo
- фен клуб-скобар
Синйото хидро, ако наистина ловиш предимно бабки, каракуди и кленчета, но за шаранета около 1,2 и бонуси до 3-4кл. белото хидро.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- SammY
- фен клуб-скобар
Колега , предвид това което написа , според мен си за розово хидро 1,5мм . Синьото хидро е 1,82мм и хидро ластиците са по груби/твърди от кухия им аналог . Сравнението си го правя между сиво хидро и Престън 2,1 или 2,3мм беше , който се оказа чувствително по мек от хидрото , което е 2,1ммTrout написа:За сега май нещата клонят към синьо хидро, като цяло риби над кило редко ловя със мачовия топ сет, и се надявам да се справи

п.п.Много ми се ще да го пробвам това розЯво хидро , но сърце не ми дава да си махна кухия 1,5мм на Колмик .
Сега стана още по голямо чуденетоSammY написа:Колега , предвид това което написа , според мен си за розово хидро 1,5мм . Синьото хидро е 1,82мм и хидро ластиците са по груби/твърди от кухия им аналог . Сравнението си го правя между сиво хидро и Престън 2,1 или 2,3мм беше , който се оказа чувствително по мек от хидрото , което е 2,1ммTrout написа:За сега май нещата клонят към синьо хидро, като цяло риби над кило редко ловя със мачовия топ сет, и се надявам да се справи![]()
п.п.Много ми се ще да го пробвам това розЯво хидро , но сърце не ми дава да си махна кухия 1,5мм на Колмик .

Ползвал съм розовото хидро за зимен риболов на скобар и морунаж.За риби до килограм става.
По-бързо мори рибите от другите кухи ластици ,но действително е някакси по-груб и това не ми допада.Аз обичам рибите да ми разтягат много и да си правя кефа.Със синият хидро ловях шарани до 3 килограма.Кефа е страхотен ,но без пула бънг е като мен на цяла щека-тегаво.На язовир Гарваново толстолоб около 4 килограма с цялата щека 10 метра качен нагоре по стената и колегата долу кепва рибата
.Голям цирк беше
.
Колега Сами това лято пробвах кухите 1.2 и 1.5 на Колмик за дребна риба-няма такъв кеф.Много меки и много добре работещи.Според мен недей ги сменя с хидрото освен ако не си състезател и бързото прибиране на рибата е от първостепенно значение за теб.Освен това хидро ластиците са и по-тежки и малко развалет баланса на щеката(това ако ловиш на реката с изтичане).
По-бързо мори рибите от другите кухи ластици ,но действително е някакси по-груб и това не ми допада.Аз обичам рибите да ми разтягат много и да си правя кефа.Със синият хидро ловях шарани до 3 килограма.Кефа е страхотен ,но без пула бънг е като мен на цяла щека-тегаво.На язовир Гарваново толстолоб около 4 килограма с цялата щека 10 метра качен нагоре по стената и колегата долу кепва рибата

Колега Сами това лято пробвах кухите 1.2 и 1.5 на Колмик за дребна риба-няма такъв кеф.Много меки и много добре работещи.Според мен недей ги сменя с хидрото освен ако не си състезател и бързото прибиране на рибата е от първостепенно значение за теб.Освен това хидро ластиците са и по-тежки и малко развалет баланса на щеката(това ако ловиш на реката с изтичане).
И това искам да се разтяга повече ластика и да има повече борба
Това значи ли да се преориентирам към кух ?

Това значи ли да се преориентирам към кух ?

колега взимай колмик 1.5 или 1.6 беше не съм сигурен.аз съм с бяло хидро,но според мен за това което искаш да го ползваш си вземай кух и съвета ми е да е колмик,защото е мек и издръжлив