Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Връх с изменяема акция.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Връх с изменяема акция.
Здравейте, колеги. Пожелавам на всички Вас весело посрещане на Новата 2015 година и Наслука.
Сега главното поради, което пиша. Тъй като ми мина през главата една идея и реших да я обсъдя с Вас и да чуя мнението Ви. Какво ще кажете за възможността да се създаде въдичарски прът - било то спинингов, телескопичен или сглобяем, който да има възможност за промяна акцията на върха, без самият връх да се сменя или дори система, която па променя акцията на целия прът. Считам че такава технология може да бъде създадена или ако вече я има да споделите мнения и подоробности. Предварително благодаря.
Сега главното поради, което пиша. Тъй като ми мина през главата една идея и реших да я обсъдя с Вас и да чуя мнението Ви. Какво ще кажете за възможността да се създаде въдичарски прът - било то спинингов, телескопичен или сглобяем, който да има възможност за промяна акцията на върха, без самият връх да се сменя или дори система, която па променя акцията на целия прът. Считам че такава технология може да бъде създадена или ако вече я има да споделите мнения и подоробности. Предварително благодаря.
-
- ще става разбирач
Re: Връх с изменяема акция.
Освен с електроника,с друго не виждам.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Виж пикерите.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
И ако се създаде мислиш ,че ще е по джоба на всеки рибар.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
-
- новобранец
Благодаря за писмата. Не е необходимо да се ползва електроника. За постигането на промяна на акцията е необходима малка доработка, която не би оскъпила един прът с повече от 10%. А по отношение на Айнщайн и сентенцията му за вселената и глупостта човешка считам, че форумът не е място, където да се изяснява, кой, колко има в черепната си кутия.
- hshopov
- разбира нещата
Добре дошъл,колега! Ще се радвам да споделиш(а и не само аз) как би станало това с акцията...несъмнено имаш идея за да напишеш темата и ще се получи интересна дискусия! Винаги е добре когато научим нещо ново! Относно Айнщайн,глупостта,форума и черепната кутия...това е подпис и не е насочен към теб така,че не излизай на зъб,а чети внимателно преди да палиш! Още веднъж...добре дошъл и пиши!vladimir_66 написа:Благодаря за писмата. Не е необходимо да се ползва електроника. За постигането на промяна на акцията е необходима малка доработка, която не би оскъпила един прът с повече от 10%. А по отношение на Айнщайн и сентенцията му за вселената и глупостта човешка считам, че форумът не е място, където да се изяснява, кой, колко има в черепната си кутия.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- ще става разбирач
Колега по-последния ти пост разбирам че вероятно имаш някакви познания в тази област.Моляте обясни,може и аз да не те разбирам правилно,но честно аз не съм виждал подоно нещо.Един и същи връх с акция 0-10 и в същото време 10-30гр това ли имаш в предвид.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Един и същ връх с две различни акции едва ли има как да стане , още повече какъв ще му е смисъла , особено при спининговият риболов
Не друго ами едновременно бърза и бавна акция виждам като вариант метално или друго някакво подвижно жило , местещо се от някъде напред , назад , което верно би имало някакъв ефект при носимостта на различен тест от към тегло на върха , ама от към акция смятам , че ще е пълен фарс . Най-малкото акцията влияе право пропорционално на строя , на дадена гега и от там натам ефект някакъв би имало единствено в най-ниският ценови клас геги , които се купуват без абсолютно никакви претенции към тях , но с мерак за повече екстри и универсалност . Демек оскъпяването в случаят ще води само до не купуване на съответният такъм . Хората които купуват висок клас въдици си имат определени изисквания като цяло от самите тях и не вярвам подобна "универсалност" да привлече някой , естествено всяко правило си има изключения ама ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Значи навремето имах един телемач на който акцията му беше 50-100 , за сафрид ми беше добре но за зарган върхът му ми беше много твърд.Та когато го ползвах за зарган му махах двата от трите подвижни водача.Оставях само този който е най от долу на върха , падаше се някъде по средата му и по този начин върхът ставаше по мек и чуствителен.Работех с бомбарди 30-35 гр. когато ходех за сафрид там ползвам олова до към 60-70гр.Си слагах пак подвижните водачи които съм махнал и върхът на пръчката се втърдяваше.
Та с със слагането и махането на няколко подвижни водача по целия връх , предполагам че донякъде ще се промени строя и акцията на пръта (Не че много чаткам от строй и акция
).Но технически не съм много в час и не знам тези ми експерименти да ли ще са от полза на някой.
Та с със слагането и махането на няколко подвижни водача по целия връх , предполагам че донякъде ще се промени строя и акцията на пръта (Не че много чаткам от строй и акция

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- begleca_sv
- кандидат преподавател
единственият вариянт според мен е сопада та има два върха с различна акция такива въдици се продават фидерите са такива има и спининги дори !
http://best-fishing.eu/spining-rod-mifine-double-tips" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://best-fishing.eu/spining-rod-mifine-double-tips" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- новобранец
Колега, точно така, фидер с два или три различни върха съществува в момента, и аз притежавам такъв, започнах темата точно, за да събера мнения по отношение това, дали си заслужава да губя време, пари и нерви за да пресъздам наяве технологията, за която говоря, а тя е следната-примерно фидерът има един връх, на който може да бъде променена акцията, в зависимост от моментната необходимост, без този връх да бъде сменян. Тази технология би могла да бъде приложена, по мои разчети, не само за фидери, но и за обикновени телескопи, болонезе, спининги, та дори и за щеки с ластик. Въпросът ми е, какво мислите Вие по този въпрос, имали смисъл или не.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
двърдо не и твърдо няма как да стане !
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- hshopov
- разбира нещата
Нека ти отговоря и аз! Виж мнението на Павел...то казва много истини! УНИВЕРСАЛНОСТТА на въдиците ще доведе до тяхното некупуване защото всеки знае предварително какво иска,какво ще си купи и за къде го иска(универсална въдица няма). Аз например съм шаранджия и при мен това няма да донесе никаква полза(при спинингистите,и риболовците на плувки ще е минимална...да не кажа пак никаква)! Виж фидера е друго нещо,но и там знаеш къде отиваш на риба,имаш 3 връхчета и не е проблем да ги подмениш бързо и лесно...така ги виждам аз нещата и това,че мислим различно не е проблем! От друга страна всеки си е сам за себе си и мога да ти кажа само ДЕРЗАЙ и го направи,сподели го тук! Уверявам те,че никой няма да ти се подиграе и ще е интересно за всички нас! Ако пък се и обосновеш защо според теб има полза от тази мъка(не вярвам да щракнеш с пръсти и да стане от раз) ще бъде много по добре! Наслука...темата е интересна и ще се следи!vladimir_66 написа:Колега, точно така, фидер с два или три различни върха съществува в момента, и аз притежавам такъв, започнах темата точно, за да събера мнения по отношение това, дали си заслужава да губя време, пари и нерви за да пресъздам наяве технологията, за която говоря, а тя е следната-примерно фидерът има един връх, на който може да бъде променена акцията, в зависимост от моментната необходимост, без този връх да бъде сменян. Тази технология би могла да бъде приложена, по мои разчети, не само за фидери, но и за обикновени телескопи, болонезе, спининги, та дори и за щеки с ластик. Въпросът ми е, какво мислите Вие по този въпрос, имали смисъл или не.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- pachosz
- сериозен играч
Имаше някакви пръчки преди си спомням, дето като се завърти върха се променя акцията, ама с водачите не знам как става работата. Сигурно някой ще се сети и обясни по-подробно 
Весело посрещане на Новата на всички!

Весело посрещане на Новата на всички!

-
- Модератор
Мисля, че колегата бърка понятията акция и тест на изхвърляне. То е и масово явление де.vladimir_66 написа:... един връх, на който може да бъде променена акцията, в зависимост от моментната необходимост, без този връх да бъде сменян... има ли смисъл или не.
Инак от всяка идея може да се извлече някакво рационално камъче. Вече има такива въдици, които променят строя си при определено натоварване, но с променлив тест на изхвърляне на връхчето все още не съм чувал.
Определено трябва да добавиш още детайли от идеята си, за да можем да го осмислим.