Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- reelbigfish
- новобранец
Re: Воблери
при условие, че обикновеното юзури л-миноу 44 лети като куршум, на невероятни дистанции (все едно замяташ дънна въдица) и лови добре, не виждам смисъл да се хвърляш на утежнената и още по-бързо потъваща версия.. логично е да се закача и къса по-лесно, а разцветките на мен специално изобщо не ми харесватdaniel defoe написа:Привет колеги,
някой има ли вече лични наблюдения от
Yo-zuri L-Minnow Heavy Weight (S)
Sinking
Size : 44 mm.
Weight : 9 g.,
търси се най-уловистата разцветка![]()
- daniel defoe
- разбира нещата
Не е важно дали окраската ни допада или не, важно е какво мислят рибоците по въпроса
За Марица, например, дистанцията и размерът НИКОГА не са достатъчни, винаги може и още

За Марица, например, дистанцията и размерът НИКОГА не са достатъчни, винаги може и още

- ynovi
- научил се да хвърля
Наистина тези юзурита каточе ли идат малко тежички за река, поне на мен така ми се струва. Ще е по-трудно да се водят бавно. От тези разцветки всичките ми изглеждат добре, вече зависи си от условията на място и рибата на коя бих предпочел да заложа. 

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аве не знам.. 4 секунди- 2 метра... За дълбоки язовири, при търсене на костур и бяла са ок... ама по реката, като излезе от течението на бързея и треа въртиш като ненормален ако не искаш да обереш всички боклуци по дъното
- Vid
- кандидат преподавател
До сега не съм чул или видял някой да лови успешно сулки на Yo-zuri L-Minnow, че дори и в топлите дни кога рибата е активна и гони.... Просто размера е много малък..Стонин МаХенд написа:аве не знам.. 4 секунди- 2 метра... За дълбоки язовири, при търсене на костур и бяла са ок...
А, сега в студените дни, просто хора забравете за блесни и воблери, само силикони или отвесни блесни, тътрещи се флегматично по дъното при дълбочини под 10-15 м...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- kukukuka
- кандидат преподавател
Дядо Коледа ми донесе едно такова 66мм 16гр.Смятам да го сея по Дунав.
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
-
- ще става разбирач
По вероятно е да хващаш распери,и то многоkukukuka написа:Дядо Коледа ми донесе едно такова 66мм 16гр.Смятам да го сея по Дунав.

- kukukuka
- кандидат преподавател
karaburov написа:По вероятно е да хващаш распери,и то многоkukukuka написа:Дядо Коледа ми донесе едно такова 66мм 16гр.Смятам да го сея по Дунав.
Проба-грешка

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Впечатления от РЕД РАГ НА Pontoon?
[/quote]

- daniel defoe
- разбира нещата
Пожалуйста, Stone In My Hand !Стонин МаХенд написа:Впечатления от РЕД РАГ НА Pontoon?
Вот, здесь все написано

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много голяма грешка ! На тази тройка по принцип са по-голямата част от захващанията . Ако се закачват двете тройки една в друга , вариант е да замениш задната с по-малка такава и си готов .kukukuka написа:...махнал съм тройката под коремчето.
Много добро ! Това само на база личен опит , без да съм чел отзиви било от рашън , било от други корифеиСтонин МаХенд написа:Впечатления от РЕД РАГ НА Pontoon?...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- kukukuka
- кандидат преподавател
Толкова бързо потъващ воблер докосвам за първи път.Да пробвам ли първо с единични куки.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
по- добре пробвай 

-
- ще става разбирач
А по добре не!Стонин МаХенд написа:по- добре пробвай
Не!kukukuka написа:Толкова бързо потъващ воблер докосвам за първи път.Да пробвам ли първо с единични куки.
сменяш задната тройка с някоя яка на Owner,а другата си я оставяш!
Тройките са меки на тия воблери,освен ако не е закупен от Япония...там са друга бира

расперите на тоя воблер са 99% на задната тройка,по пътя на логиката с тая дължина няма как да са на тая по средата!
Воблера е уникален,особено ако е флурисцентния!
Лови в мътни води,вижда се от далеко и мощната му вибрация дразни много рибите.
Тактиката-мааш го 10-15-20 минути(там където знаеш,че има распери) след тва вадиш разни други воблеретки и сменяш на 3-4 замятания,успеха е сигурен! Воблера ги дразни,но и свикват с него,но после си удрят уставно на новите предложени примамки...
Мяташ,и въртиш колкото се може по бързо,там е истината

При замятане преди да падне воблера го спираш,да не ти се оплита! Тва с пръчка с твърд връх, с по мек връх и по плавно измятане няма нужда.Убедих се,след последните излети със Спортекса ,с Корморана ми правеше чакмаци.....тва важи и за Салмо трил-а!
- pikehunter84
- новобранец
Здравейте Колеги! Попаднаха ми тва - три воблера на Globe и искам да попитам дали си заслужават, уловисти ли са?