Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
Първи риболов на Зарган. Кога?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Първи риболов на Зарган. Кога?
Аз направих сефтето на зарганския риболов 2002г. някъде . Сещам се , че още нямаше бомбарди и всички ловяха на булдо 
Ехх тогава нямаше такава навалица като сега , пък и риба имаше повече
)
Ехх тогава нямаше такава навалица като сега , пък и риба имаше повече
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко

Re: Първи риболов на Зарган. Кога?
Хващаше се на булдо да, освен това на грозд бял червей и на торен съм го ловил и на ламе без кука с татко по скалите га бях малък, та така.. Ама едно време всичко е било по-така. Спомени..
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Аз зарган лових като дете на топки от пинг-понг , пробити с клечки за уши като подвижна плувка , но ги фиксирах на 2м.с повода.За стръв ползвах белена скарида или филе от атерина , хвърлях колкото мога от плочата на моста в Бургас и чаках топчето да потегли на някъде и ако имах късмет вадех зарган. Като хвабех 5-6 бр. за ден бях на седмото небе.Това някъде през 1996-1997г.После минах на ваглери и преди 4-5 години се запалих по риболова на бомбарда и ми стана голяма страст и така хващам всякви риби

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко

Само спомените останаха обаче. Аз лично си спомням как от шоколадовите яйца, бащата прибираше онези жълти пластмасови топчета, които криеха играчките вътре! 
"Над нещата."
Преди30 години зарган се ловеше на тапи и с белени скариди,имаше внос от сссср,но винаги през късна есен.
-
Митко Кирилов
- разбира нещата

Когато започнах активно да ходя за риба,тук във Варна от брега ловяхме главно кефалови, попчета и сафрид.Лично аз по това време /80-90 г/ не съм виждал някой да хваща зарган.
Първите си заргани хванах от моста /сега вече го няма/ под сладкарница "Албатрос" в Св.Св. Константин и Елена в края на септември 1992 г.
Бях закупил от Одеса 2 бр.чепарета за сафрид модел "а ла Борката" /още по това време там се предлагаха на пазара и за нас бяха уникални!/ и реших да ги изпробвам!
Още при второто хвърляне извадих първия си зарган, ама чепарето беше на кълбо! След малко втори каиш беше в кофата, но и второто чепаре беше на кълбо.С това риболова ми приключи.
Последващите заргани целенасочено ги почнах през 2006 г. и оттогава досега!
На слука!

Първите си заргани хванах от моста /сега вече го няма/ под сладкарница "Албатрос" в Св.Св. Константин и Елена в края на септември 1992 г.
Последващите заргани целенасочено ги почнах през 2006 г. и оттогава досега!
На слука!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- недялко радков
- ще става разбирач

Нека този пост да не обиди Бургазлии,нищо лично,само излагам факти!
Далечната 1992 или1993г.(не помня вече,ЕГН-то е виновно)хващахме заргана както сега на морски червей,зареден по същия начин-един на по куката и втори да виси,но на голяма плувка 25 гр. с олово 20 гр. "рибка",сплескано с дупка отдолу,където слагахме повод,както на бомбарда сега около 1 м.Плувката стационарна на дълбочина около 2 м.Хвърляме и водим както сега бомбардата.
Отиваме на риболов на Несебър четирима приятели(част от тогавашния аматьорски клуб"Фишкилърс").Бяхме на носа на буната на яхт клуба(срещу носа на пристанището).Местните и колеги от Бургас тогава ловяха на стационарна плувка от същия вид на филе от атерина или попче.
Имаше 2-3 места и се включихме по нашия начин.След изкарани 15-20 заргана нон-стоп се освободиха още 2 места,като колегите,които ни ги отстъпиха се отдръпнаха назад,сложиха си столчетата и попитаха"нали може да ви погледаме да си направим кефа"
Тогава хванахме по една кофа на всеки,а на следващия път,когато отидохме нашият метод вече се ползваше с успех от останалите.
Ама тогава имаше много риба,не като сега с висше образование...
Далечната 1992 или1993г.(не помня вече,ЕГН-то е виновно)хващахме заргана както сега на морски червей,зареден по същия начин-един на по куката и втори да виси,но на голяма плувка 25 гр. с олово 20 гр. "рибка",сплескано с дупка отдолу,където слагахме повод,както на бомбарда сега около 1 м.Плувката стационарна на дълбочина около 2 м.Хвърляме и водим както сега бомбардата.
Отиваме на риболов на Несебър четирима приятели(част от тогавашния аматьорски клуб"Фишкилърс").Бяхме на носа на буната на яхт клуба(срещу носа на пристанището).Местните и колеги от Бургас тогава ловяха на стационарна плувка от същия вид на филе от атерина или попче.
Имаше 2-3 места и се включихме по нашия начин.След изкарани 15-20 заргана нон-стоп се освободиха още 2 места,като колегите,които ни ги отстъпиха се отдръпнаха назад,сложиха си столчетата и попитаха"нали може да ви погледаме да си направим кефа"
Тогава хванахме по една кофа на всеки,а на следващия път,когато отидохме нашият метод вече се ползваше с успех от останалите.
Ама тогава имаше много риба,не като сега с висше образование...
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!