Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Зареждане на акумулатор за сонар на бивака
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Re: Зареждане на акумулатор за сонар на бивака
Включваш към акумулатора на колата или към друг който си носиш и зареждаш каквото си искаш.Или в къщи към 220 волта и пак зареждаш каквото си искаш.Можеш да зареждаш освен каквото си искаш и както си искаш.Имам впредвид бързо,бавно,от колата към друг акумулатор,както и на колата акумулатора.Трябват ти само елементарни познания за да знаеш на колко да зареждаш.Зарядното е интелигентно но ти си шефа и ти трябва да кажеш какво да прави.
Ползвам това зарядно и за да видя колко са ми читави батериите щото ми дава и статистика а се отказах от соларите защото когато отивам за риба искам да хващам риби а не да обикалям около акумулатора и да викам -айде ве,кога ще се заредиш
Ползвам това зарядно и за да видя колко са ми читави батериите щото ми дава и статистика а се отказах от соларите защото когато отивам за риба искам да хващам риби а не да обикалям около акумулатора и да викам -айде ве,кога ще се заредиш

Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Проблема е никакъв,просто явно има неяснота относно системата как работи.Колегата Асен ,го е казал кратко преди няколко поста по напред.Всеки панел се свързва през контролер/задължително/към акумулатор и си работи без повече наблюдения.Дори и при облачно време има минимален заряд,но акумулатора/ако не е тягов, а е по-добър вариант е/ издържа 2-3 дни без проблем,дори и повече,зависи от консумацията.Същото е и през нощта ,тока се консумира от акумулатора ,панела си го зарежда през деня.Има малки панели 10 вата/0,5А ,работят и без контролер,но зареждат много малки акумулатори,стават и за поддръжка на по-големи ,но не могат да ги зареждат напълно.Петър Недев написа:MITKO70 написа:Вече има и по-добър вариант-соларен панел,цените доста паднахаВсе повече каравани ,кемпери ги оборудваме с такива соларни системи,взимат ги и хора с палатки,там са мобилни.Няма шум,бензин,наливане на средства постоянно,инвестиция един път и след това ползваш.Цената е под половината на хубав агрегат.
Aко случиш на облачно време ? Или ти потрябва ток през нощта?
Всичко може,но не всеки го можe.

Да попитам и аз за 45 ач. акумулатор колко ватов панел е необходим.
- metall_mulisha
- ще става разбирач
Абе хора какви соларни батерии палиш колата има зярадни със за запалка ако не някой ти го преправя и газ ...
ЕЙ УТАЙКИ,ЗАЩО НЕ СИ ПРИБИРАТЕ БОКЛУЦИТЕ ТАКА КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ХВАНЕТЕ???
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И така колко точно часа я държиш колата?
Колега, не се чувствай длъжен да пишеш във всички теми. Прескочи поне тези, по които нямаш какво да кажеш.
Колега, не се чувствай длъжен да пишеш във всички теми. Прескочи поне тези, по които нямаш какво да кажеш.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.