Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от vbakalov »

prodigy666 написа:тия филми са пълна боза вече нищо инересно само монтирани кадри от други реки нищо общо с струма + некои друг кадър от струма само 2 риби дадоха как вади Колев или 1 непомна каза там 1-2 смислени работи и общо взето глупости ... гоним рибите на по 200 метра в стил '' бягана с въдица в ръка '' :D уж и дебелия треаше да го дадат ама маи е бил капочино и нищо не дадоха абе паридия
Всичките кадри са от р.Струма-Бело поле. Като не знаеш как е сниман филма не се изказвай неподготвен..... Лично аз бях там. Вальо имаше 10-12 риби извадени ( във въртелите, където знаеш колко трудно се лъжат), като всички са заснети, това кои изваждания са решили Хоби тв да монтират си е тяхна работа. А относно Иво-има много неща, които можеш да научиш от риболовци като него..... :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Браво за проверката, а колегата с сомчето пусна ли го, или се хапна още едно бебе.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Veleka написа:Някой от местните колеги в района на Благоевград, може ли да даде информация дали потече снежна вода в Струма.

Според мен - да. Вчера минах през дефилето и покрай Благоевград, Струма е с цвета на пъстървова река, сивосиньозеленикава, и съвсем леко замътена. Нивото ми се видя доста по-ниско в сравнение с края на декември, но достатъчно добро. Никъде не видях рибари.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

metoo написа:Браво за проверката, а колегата с сомчето пусна ли го, или се хапна още едно бебе.
В този район на Струма няма да се намери сом-гигант, 3 кг са напълно в норма- не е проблем и да си го е хапнал човека, не са 20 риби.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

vbakalov написа:
prodigy666 написа:тия филми са пълна боза вече нищо инересно само монтирани кадри от други реки нищо общо с струма + некои друг кадър от струма само 2 риби дадоха как вади Колев или 1 непомна каза там 1-2 смислени работи и общо взето глупости ... гоним рибите на по 200 метра в стил '' бягана с въдица в ръка '' :D уж и дебелия треаше да го дадат ама маи е бил капочино и нищо не дадоха абе паридия
Всичките кадри са от р.Струма-Бело поле. Като не знаеш как е сниман филма не се изказвай неподготвен..... Лично аз бях там. Вальо имаше 10-12 риби извадени ( във въртелите, където знаеш колко трудно се лъжат), като всички са заснети, това кои изваждания са решили Хоби тв да монтират си е тяхна работа. А относно Иво-има много неща, които можеш да научиш от риболовци като него..... :)
Филма е хубав, но за да бъдем обективни в него има кадри и от река Искър и по-точно вира при Роман. За качествата на Вальо Колев няма какво да коментираме.
Download няма от къде освен ако не се продава на диск в магазините на Калоян Белополски.
Не е точно по темата, но тази година още не съм си направил зимното посещение на Струма :lol: . Дано оцелеят повече скобари.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

vbakalov написа:
Не са само от Струма!!!!! Има и от Искър кадри!И още един въпрос чисто информативен и без заяждае-теб Ивайло ли те научи да ловиш скобари или се учи тук от форума?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Мнение от vbakalov »

Кадрите от Искъра са, за да покажат калната вода. Иначе аз не се смятам за голям скобарджия, запалих се тук от форума по тези риби.. от тук тръгна всичко. Първите ми излети са благодарение на теб и други хора от тук, от там нататък започнах да се запознавам и с други риболовци, които ходят по реки и от там продължавам да уча :) Единственото, което исках да кажа за Иво е, че за мен е един от най-добрите риболовци в България. Извинявам се на всички за постовете, които не са по темата :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

относно риболова във въртел-лично за мен е повече изнервящ,труден не:) Вальо Колев си пада по такива изпълнения във въртели ! При тоя риболов е много важно избора на плувка с подходяща антена и грамаж-също много важно е държането на въдицата и един тънък момент с постоянно повдигане на плувката,защото оставена да се движи самичка си стои през цялото време потопена;) Говоря за баш въртеливи места-кръгове а на лево ,а на десно ,назад-скобара седи в такива места и то едрия:)Когато ливя във въртел лично аз не утежнявам плувката достатъчно:) Обичам и откачените изпълнения-въртел и скромните 1 г плувка -утежнена на 0.7 или 0.8 г,имам приятел ,който ги търси само в такива места-уникална техника им прави,като се почне от стойка и се стигне до водене -стоиш,гледаш и се учиш;) Това е за всички колеги от Джони,за да не го забравят че е член на форума :))))))

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

miro253 написа:
vbakalov написа:
prodigy666 написа:
Филма е хубав, но за да бъдем обективни в него има кадри и от река Искър и по-точно вира при Роман. За качествата на Вальо Колев няма какво да коментираме.
Download няма от къде освен ако не се продава на диск в магазините на Калоян Белополски.
Не е точно по темата, но тази година още не съм си направил зимното посещение на Струма :lol: . Дано оцелеят повече скобари.
а така не само аз съм видел белите мрени и т.н местото го знам от друг филм на Колев ... от Иво мое да уча само за риболов на дупка в леда повече се уча сам и обменям опит с Марто нема как да са ми за пример хора с по 0 риби летото зимата нема кои да ходи в 4 да пази место или да плаща на белополци да спият там
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Кратка информация за Бело поле. За разлика от събота, днес река Струма течеше ледено студена, мътна и с 20см. по-висока. Риболовът на вира беше изключително слаб, но мераклиите бяхме повече, отколкото очаквах за средата на седмицата. Скобарите не обръщаха почти никакво внимание на риболовците и техните примамки. По време на 6-часовия ми престой на реката, извадените риби, които видях на вира се броят на пръстите на едната ми ръка.
Мътно, студена вода и вятър
20150121_154412.jpg
20150121_154412.jpg (3.03 MiB) Преглеждано 960 пъти
Тази красива риба спаси капото няколко минутки преди края на излета
20150121_163047.jpg
20150121_163047.jpg (1.69 MiB) Преглеждано 960 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

.......за първи път се оказвам в благоевградска дискотека с въдица и 5-6 хляба :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Беше време кранчето да каже стоп! Много скобарджии,много тарикати-повече от рибата:) Васко твоето инфо ме зарадва за съжаление!

lebi_losh
новобранец
новобранец

Мнение от lebi_losh »

Здравейте колеги съвестни риболовци!!! Преди два дни направих приличен риболов на стената на Бобошево, но останах много неприятно изненадан.Може да ви прозвучи преувеличено, но от 15 човека на вира 10 ловяха на голи тройки без въобще да се притесняват от нищо и никой.Няма да казвам колко съм хванал и колко съм пуснал, но със сигурност никой не лови от тамошните за кеф-всичко се консумира и продава.Не звъннах и на ИАРА защото те много добре знаят, много пъти съм звънял но без резултати това е спирам със зимния риболов на скобари , а може и с рибата по този край!!!За съжаление няма да съм само аз и местните това и чакат -линч на реката, та нали им е бащиния няма как.
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Приятел това за Бобошево и аз го знам-преди няколко поста писах,но тука във форума има синдром риболов по Благоевград и никой не обръща внимание :) писах и за Вуков мост и за Бобошево-точно си го написал ловят си и то не на двойки а на тройки-идват хвсщат за 40-50 мин доволно риба и си тръгват! Сега много се радвам ,че Бело поле е издишало,Бобошево ще издиша много по бързо и то след броени дни-и тогава ще си снимам ташаците-ще ги публикувам и като няма риби може да ми ги пипат на картинка:)Съжалявам за езика,но съм си такъв-нагъл и открит :)До инспекторите от ИАРА,защото знам че се чете тук-моля най интелигентно притиснете Бобошевския район,защото там има една група хора които унищожават всеки ден поне по 50-60 прекрасни риби-ловят набързо и изчезват-имате ли желание ще знаете как да ги накажете-точно 15 мин са нужни,за да изпищят като бездомни кучета!

garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

Трябва нещо да се направи иначе всичката риба ще изчезне от вировете, където я ловим. Съветвам риболовците(съвестните) да започнат по-често да звънят на ИАРА, че става страшно. Най-накрая както каза DJONI RINGO, няма да има нищо за нас съвестните риболовци. Да ти писне от тройкаджии и месари. :axe: :axe:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”