Риболов в Америка

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболов в Америка

Мнение от zurnacia »

Тука един колега ме пита за цените в Щатите и други неща, затова тука ще изложа каквото открих за Тексас(аз съм живял в Хюстън, където смятам щом се върна да хващам въдиците всяка Събота и Неделя). Та ето накратко:

1. Годишният билет в Щата Тексас е 28$(към 37 лева - това на техния стандарт е без пари) за сладководен риболов - а комбиниран - и морски и сладководен 38$ на година. Който е маниак(като мене) и смята да ходи за риба цял живот може да си купи билет доживотен - за 600$.
2. Незаконно е да се зяносва рибата - не можеш да хвърлиш каквото си хванал или да го оставяш да се вмирише - незаконно е! Тука всички колеги дето хващат червеноперки и ги оставят да се вмиришат и да станат на боклук да се замислят.
3. Има дневен лимит(достатъчно да си хапне човек рибка, но не сто кила риба) - обикновено 5-6 риби и има определен минимален размер. Слънчевките - няма размер, няма и количество - кой колко иска. Някои други риби също няма определен размер - явно има толкова много, че изобщо не могат да се засегнат популациите(има и забранени за задържане риби - застрашени, които веднага си длъжен да ги пуснеш иначе жална ти майка).
4. Освен това се дават много съвети кои риби да се ядат и кои не, от кои реки да се ядат и от кои да се пускат защото може да е замърсено и т.н. и т.н.

В резултат на тези прости правила, на правилно зарибяване и на много строги закони, при които такова животно(говедо) като бракониер не вирее, в Щата Тексас има риба колкото ти душа иска - от огромните езера и язовири и океана, до най-презряното деренце и баричка. Не си мислете, колеги, че в България не може да бъде същото - според мен се иска най-вече желание!!!(може-би и ново правителство)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Забравил си да пишеш само,че глобите тръгват от тристадолара за минимално нарушение и че максималната глоба,на практика няма таван.Колкото прецени съдията че си навредил на природата,толкова ти е по-голяма глобата.Не ги интересува че си бил гладен и че си нямал какво да ядеш,да си отишъл да работиш.Недай си боже,аз да съм съдия,да докарат бракониер при мене,да го съдя,даже заедно със глобата,ще има и полов акт,за назидание на центъра на града :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Да....ама господ на бодлива крава рога недава :!: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

кроки ето ти една идея за исканията ни как да се определят глобите

може и ние такива закони да поискаме
я чувствась себя очен хорошо
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

петър власев написа:кроки ето ти една идея за исканията ни как да се определят глобите

може и ние такива закони да поискаме
Естествено - и да не са само пожелания - а да се прилагат от полицаи, които да си имат достатъчно пари от заплата а не да се борят за некакви въшливи 20-30лв рушвет. И да немат пияница за министър и закрилник. Знаем за кой става въпрос!
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

Krokibg написа:Забравил си да пишеш само,че глобите тръгват от тристадолара за минимално нарушение и че максималната глоба,на практика няма таван.
Недай си боже,аз да съм съдия,да докарат бракониер при мене,да го съдя,даже заедно със глобата,ще има и полов акт,за назидание на центъра на града:
Да - наистина забравих! А за половия акт дето го мислиш - надявам се да имаш предвид примерно с некакъв много грозен педал, щото много секси руси бракониерки не съм виждал, та не виждам за кого ще е наказанието. По добре - полов акт с разгонено магаре примерно -а най-добре е да му вземат въдицата и разрешителното и глоби според зулума - за голям зулум толкова пари, че да се зариби водоема за години напред!!!!
lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

Освен горе изброените условия за риболов в щатите има и друго.
-всеки щат си определя цените сам за себе си
-ако имаш билет за един щат - не може да го ползваш в друг-това означава че ако отидеш да ловиш в друг щат - трябва ти нов билет- за ден, седмица или месец- зависи колко време искаш да останеш да ловиш.
-ако имаш билет издадед от един щат а си в друг - може да приложиш номера на първия билет за да ползваш намаление.
-на границата на всеки щат можеш да намериш информация от къде да "получиш" временен билет. пиша получиш в "" защото единственото което трябва да се направи е да се обадиш на номера който ти е даден, да си издиктуваш номера на кредитната карта, срещу което получаваш номера на билета за деня. ако минат на проверка - просто даваш номерчето си и това е!
-кандидатстването за годишен билет е много просто - попълваш online една молбичка - адресник и след ден- два ти пращат формулярите за кандидатстване. връщаш ги попълнени и след две седмици ти пращат билета (това е за годишен билет за New York).
сигурно имаше и други неща но не се сещам.
дано съм помогнал
на слука
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

lambri написа:Освен горе изброените условия за риболов в щатите има и друго.
Колега - това само доказва основната ми теза - че поради правилна политика и прости и ясни правила, които са наложени! подчертавам наложени - на всички риболовци, тази държава(САЩ) общо взето бъка от риба навсякъде.
Между другото само Тексас е толкова голям, че свят да ти се завие. Има милиони места за риболов само там. Просто тука нито има законова уредба, нито има кой да я налага със съответната строгост.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Просто хората отдавна са си решили проблемите със заплатите и прехраната.Ако и тука можеш с една заплата да си купиш 1 тон риба,никой няма да ходи и да продава риба за 20лв.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”