Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как се ловят земни червеи?
Модератор: Paublo_Eskobar
Как се ловят земни червеи?
Колеги предстои ми едноседмичен риболовен излет и тук във форума бях видял клипче как се ловят земни червеи но.сега не мога да го открия.Моля ви за спешна помощ.Който го има ще му бъда благодарен да ми го прати.

-
- Модератор
Re: Как се ловят земни червеи?
Тук има една тема по въпроса: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=126&t=66306" onclick="window.open(this.href);return false;
В нея има хубав съвет на dako 71 .
В нея има хубав съвет на dako 71 .
Ще пробвам това с верото първо ако нямам успех това със стърженето по дърво.

-
- новобранец
като се стъмни излез с фенерче в някоя градинка и те са от горе върху тревата аз в нас ги лова между цветята
Това го знам ама трябва да е валяло дъжд а,аз питах за спешно и по най бързият начин но,все пак мерси.goldi_tiger написа:като се стъмни излез с фенерче в някоя градинка и те са от горе върху тревата аз в нас ги лова между цветята

- livinginchaos
- научил се да хвърля
След хубав дъжд спокойно с една малка лопатка 

- SBANKOV
- ще става разбирач
Електрожен имаш ли?
Ако ако имаш забиваш едно желязо в земята и почваш да заваряваш на него нещо. Изкачат като луди.
Ако ако имаш забиваш едно желязо в земята и почваш да заваряваш на него нещо. Изкачат като луди.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
-
- Модератор
Ако си на див водоем няма ток за електрожен.SBANKOV написа:Електрожен имаш ли?
Към питащия колега: за най-сигурно си носи повечко торен червей. Освен ако някой не сподели и друг ефективен метод.
Хубаво наводни участъка и след няколко часа копай
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Преди години копаех земни червеи в градината, дори и в суша. Почти всяка седмица прекопавах един и същ малък участък. Но от опит разбрах, че земният червей просто не става за риболов. Лесно се къса, разпъва се, не се държи на куката и след 1 час във водата става дълъг и тънък като спагетче, демек умира. Просто не ме грабна с показатели. Намерих му друга алтернатива, дъждовните червеи. Намерих още по-добра алтернатива - Дендробеана Венета. Последните са уникални - много здрави, не се разпъват, дебели са, направо подскачат като акробати (който ги пипне, знае, че подскачат направо), а най-важното - дори след 12 часа във водата са си живи и подвижни. А и са тъмно червеникаво кафяви миризливци. Те са страхотна дебела стръв както за червеноперка или таранка, може и за шаран, най-успешно ловя сом с тях.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
oneillbgm написа:Преди години копаех земни червеи в градината, дори и в суша. Почти всяка седмица прекопавах един и същ малък участък. Но от опит разбрах, че земният червей просто не става за риболов. Лесно се къса, разпъва се, не се държи на куката и след 1 час във водата става дълъг и тънък като спагетче, демек умира. Просто не ме грабна с показатели. Намерих му друга алтернатива, дъждовните червеи. Намерих още по-добра алтернатива - Дендробеана Венета. Последните са уникални - много здрави, не се разпъват, дебели са, направо подскачат като акробати (който ги пипне, знае, че подскачат направо), а най-важното - дори след 12 часа във водата са си живи и подвижни. А и са тъмно червеникаво кафяви миризливци. Те са страхотна дебела стръв както за червеноперка или таранка, може и за шаран, най-успешно ловя сом с тях.
Новобранец пропуснал си да отбележиш факта че последния пост по тая тема е от лятото на 2013 година.

Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Провери под някои плочки,трябва да има земя отдолу гаранция ти давам,че ще има.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?