Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Скопекс аромат
Модератор: Paublo_Eskobar
Скопекс аромат
Здравейте.
Имам бързоразтворими топчета скопекс на Мадикс. Да уточня, топчетата не са дипнати, понеже продават и дипнати.
Не знам дали се бъркам, но аромата и ми наподобява на бонбоните Лакта, не едно към едно, но доста. А аромата на бонбоните Лакта са получава от карамел и ванилия.
Та ако някой има от тези топчета, би ли споделил дали има някаква прилика в ароматите или се бъркам.
Имам бързоразтворими топчета скопекс на Мадикс. Да уточня, топчетата не са дипнати, понеже продават и дипнати.
Не знам дали се бъркам, но аромата и ми наподобява на бонбоните Лакта, не едно към едно, но доста. А аромата на бонбоните Лакта са получава от карамел и ванилия.
Та ако някой има от тези топчета, би ли споделил дали има някаква прилика в ароматите или се бъркам.
Keep It Simple, Stupid!
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... D0%BF_KISS
Re: Скопекс аромат
Скопекс=Карамел,Лакта=Карамел
са да не вземеш да захранваш с лакта 

Жаден съм а вода не ми се пие
Споко, нито ще храня, нито ще ловя на бонбони лакта.
Беше ми интересно дали ароматите съвпадат.
Беше ми интересно дали ароматите съвпадат.
Keep It Simple, Stupid!
- SBANKOV
- ще става разбирач
Като се замисля това за бонбоните като стръв не е лош вариант.
Ароматни, сладки, разтворими, и меки.
Ароматни, сладки, разтворими, и меки.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Еми не е,аз на Харибо плодовите мечета съм чувал,че колеги са имали успех но никога не съм експериментирал.
Жаден съм а вода не ми се пие
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хахаха, бонбоните Харибо не се разтварят във водата. Те просто се напиват с нея и увеличават обема си до 3 пъти. Пробвал съм ги. Това става до 8 часа. Изсипи един пакет бонбони в чаша водка и виж на др ден какво става. Мечетата се уголемили, а водката я няма 

Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На времето най-големите шарани на водоемите около Пловдив се ловяха на изрезки от тестото за вафли на захарни заводи Пловдив, миризмата беше точно такава. Първите проби ги правехме на старата Гребна база-канала, супер успешни за тогавашните местни диваци там, влезли като малки о'т Марица.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- borislav58
- сериозен играч
По татово време докарваха от зах.заводи Пловдив в Стрелча изрески от вафли.Със тях хранеха прасетата на бившите апеката. Та ние си вземахме от тях хранехме и ловехме шаран. На Пясъка също имахме успех.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- новобранец
Всъщност скопекса е измислен аромат, такъв няма в природата. За основоположник се смята Род Хътчисън, който е смесил няколко сладки аромата, както и аромат на изкуствено масло за да получи този скопекс. А името идва от английското scope, т.е. обватен или по-скоро широкообхватен аромат, а Х накрая е сложено за благозвучност.
Друг е въпроса, че според мен е по-скоро реклама отколкото наистина работи по-добре от колкото някой друг сладък аромат.
Друг е въпроса, че според мен е по-скоро реклама отколкото наистина работи по-добре от колкото някой друг сладък аромат.
Имам дип на Род Хътчинсън и не смятам че е по добре работещ от други сладки аромати. А относно аромата му, миналото лято имах следната случка. Отивам до пазара да си купя от един познат семена за направата на стръв и захранка, и още щом доближих сергията усетих познат аромат. Викам си, а бе тука мирише на скопекс. Взех си каквото ми трябваше и попитах приятелчето от къде идва този аромат и на какво мирише, а той ми вика "от тука" и ми посочва една кутия, ако не бъркам, с големината на средно голяма кофа в която имало високо концентрирана ванилия на прах. Та тогава ми стана ясно, че основната съставка на скопекса е ванилия, а сега като чета и вашите мнения осъзнавам, че по всяка вероятност има и карамел в дипа.
Преди години, редовно си ароматизирах захранка и стръв с ванилия, обаче ванилията като че ли не миришеше като тази от пазара.
Преди години, редовно си ароматизирах захранка и стръв с ванилия, обаче ванилията като че ли не миришеше като тази от пазара.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- разбира нещата
и сега каква стана тя?вземаш една водна чаша ,наливаш водка и слагаш 'мечета".след време ,мечета със доматен сокoneillbgm написа:Хахаха, бонбоните Харибо не се разтварят във водата. Те просто се напиват с нея и увеличават обема си до 3 пъти. Пробвал съм ги. Това става до 8 часа. Изсипи един пакет бонбони в чаша водка и виж на др ден какво става. Мечетата се уголемили, а водката я няма

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."