Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

мотор за лодка???
Модератор: emo vasilev
мотор за лодка???
Здравейте,
имам един нисан съни с дизелов двигател 2000куб.см и мощност 75к.с. Тъй като автомобила, колкото и да ми е любим вече е доста стар, ще трябва да се прощавам с него.Та въпросът ми е следния - може ли двигателят на този автомобил да бъде пригоден по някакъв начин за твърда лодка и много ли е сложно това? Питам, защото автомобила като ламарини и ходова част вече е сдал багажа, но самия двигател си е перфектен и няма никакви проблеми при работата му( дори бих казал е доста по-добър от двигателите на 90 % от колите втора употреба по автосалоните във Варна). Просто се чудя дали да слагам някаква смешна цена на колата и да я продавам или да я бракувам, да си сваля двигателя (ако може да се ползва за лодка евентуално)и останалото да го давам за старо желязо.
Тъй като от доста време все не мога да отделя пари за лодка, то приемам и оферти за двигателя, в случай, че на някой може да му е от полза. В противен случай, ако става да се пригажда за лодка, двигателя ще чака в мазата докато си купя някаква твърда лодка.
имам един нисан съни с дизелов двигател 2000куб.см и мощност 75к.с. Тъй като автомобила, колкото и да ми е любим вече е доста стар, ще трябва да се прощавам с него.Та въпросът ми е следния - може ли двигателят на този автомобил да бъде пригоден по някакъв начин за твърда лодка и много ли е сложно това? Питам, защото автомобила като ламарини и ходова част вече е сдал багажа, но самия двигател си е перфектен и няма никакви проблеми при работата му( дори бих казал е доста по-добър от двигателите на 90 % от колите втора употреба по автосалоните във Варна). Просто се чудя дали да слагам някаква смешна цена на колата и да я продавам или да я бракувам, да си сваля двигателя (ако може да се ползва за лодка евентуално)и останалото да го давам за старо желязо.
Тъй като от доста време все не мога да отделя пари за лодка, то приемам и оферти за двигателя, в случай, че на някой може да му е от полза. В противен случай, ако става да се пригажда за лодка, двигателя ще чака в мазата докато си купя някаква твърда лодка.
Re: мотор за лодка???
Намирисва за скутер,във Варна в кв.Аспарухово има една лодкоотливачна,намира се при кухни Нипо.Там може да ти кажат дали става идеята ти.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Става,обаче си прибери и скоростната кутия,и всичко по охлаждането на двигателя.
За този мотор ще ти трябва лодка около 10м.
Абе помисли добре за охлаждането на двигателя - другото не е проблем.
Виждал съм лодки 6м с двигател на Голф - така че идеята не е нова.
За този мотор ще ти трябва лодка около 10м.
Абе помисли добре за охлаждането на двигателя - другото не е проблем.
Виждал съм лодки 6м с двигател на Голф - така че идеята не е нова.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Благодаря за бързите отговори.Беше ми интересно дали въобще е реализуема идеята.Виждал съм обяви за лодки ( около 5-5.50м) със стационарен двигател, като продавача беше написал, че двигателя е от мерцедес(ако не се лъжа) и работи на газ.Та понеже се чудя какво да го правя този нисан, реших да попитам за двигателя.
- КИРО
- Обратна връзка:
Значи,добре е стационарния двигател да е от по простите.
Соленото направо яде всичко в лодката.
Та разните му там датчици и "компютри",нямат място в лодката.
Малко повече ще ти гори,но поне ще си надежден в палене и движение.
И аз съм с НИССАН,но бензинка,и често си мисля по този въпрос,
но все още си я търкалям - на по-късен етап ще мисля по въпроса.
Соленото направо яде всичко в лодката.
Та разните му там датчици и "компютри",нямат място в лодката.
Малко повече ще ти гори,но поне ще си надежден в палене и движение.
И аз съм с НИССАН,но бензинка,и често си мисля по този въпрос,
но все още си я търкалям - на по-късен етап ще мисля по въпроса.

Този двигател е 1993г и е възможно най-простия японски дизелов двигател -няма електроники, няма датчици( освен за температурата на двигателя) няма турбо, компютри и други простотии. Двигателя е с основен ремонт 2007г и работи перфектно, но самия автомобил откъм външен вид и ходова част има доста за стягане.Тъкмо поради тая причина не ми се разделя с двигателя и се опитвам да му намеря приложение вместо да подарявам колата на някой м....л. Лошото обаче е, че въобще не ми е ясно как може да се извърши подобно приспособяване, но все пак трябва да се започне от някаква информация - другото е четене, свободно време (дето хич го нямам) и майсторене.
- КИРО
- Обратна връзка:
Задръж мотора - не си заслужава да го даваш за жълти стотинки.
Ще ти свърши добра работа в някоя стабилна лодка.
Като дойде времето за монтажа към лодката,пак ще помагаме с акъл.
Ще ти свърши добра работа в някоя стабилна лодка.
Като дойде времето за монтажа към лодката,пак ще помагаме с акъл.
Благодаря за мненията.Ще помисля по въпроса.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
това с двигателя е най-малкия проблем!проблемни са другите джаджи:реверс/който е и редуктор/,валова линия,салници,стойки,витла........
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;