Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от кирил великий »

Абе, ще се разтопи, колега. Още повече, че работниците, които бачкат там, блъскат яко по леда. Не ги устройва ситуацията сега - идваха много хора в събота - дечица, татковци с телескопчета и се принуждават да се връщат клиенти. А времето беше приятно, направо разкошно. Но градусите там падат в дерето -11 нощно време. Гледай "Панчарево голямото" - половината няма лед, а другата половина дебел лед. Хората трябва да изкарват насъщния.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Събота направих една инспекция по Софийските платен и неплатени (не всички).

Накратко, тръгнах от сутринта с мисълта за пъстърви на платено, набързо през магазина за камола и газ към Суходол. Откъм стената е размразен (там има една помпа сложена от арендатора да върти водата), нарооод :shock: , гъз връз глава, повъртяхме по гьола за половин час, ама не видях някой да вади риба за това време.

Запалих колата и газ към Богров, платения беше размразен и имаше колеги но не знам какъв е бил резултата. Големия гьол (свободния) не беше замръзнал но нямаше и жив човек на него :? .

Оттам газ към седмиците, гьола замръзнал, имаше бая колеги ама като разбрах че трябва да си разбивам леда с павенце вързано на въженце се отказах :mrgreen: .

Оттам, газ на Казичане (влека), нямаше хора, викам си ясно, значи и риби нема :mrgreen: .

Хайде на Панчарево платеното, ама както вече разбрахте и там лед. Почудих се и с колегата си викаме, така и така сме на екскурзии днеска, дай да се разходим до Доганово :idea: и газ натам. Накрая в 1 часа успяхме да намокрим плувките, че и риба си хванахме доволно :fishing6: , да не повярваш :mrgreen: .

И те така. Рапорт даден :drinkers:

Аааа, да не забравя. На Доганово за пъстървата са променили регламента, 5 лв. такса и 5 лв кило пъстърва :fishing3: . На гьола с големите шарковци дето е хвани-пусни имаше двама колеги със щеки, но казаха, че активност нулева. Студено му е явно още на шарко и не ще да папка.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

empar написа:И така....
Използвай пътя покрай реката, зад дигата. Есента се стигаше до устието.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

ILEGAL написа:Събота направих една инспекция по Софийските платен и неплатени (не всички).

Оттам, газ на Казичане (влека), нямаше хора, викам си ясно, значи и риби нема :mrgreen: .
Колега, благодаря ти за подробната и изпълнена с интересни факти тема.

На Казичене Ски Влека не сте видели вероятно хора, защото тази година арендатора загради един ръкав от гьола от към затвора на Казичене.
Там става панаира.
Лошото е, че пъстървата се групираше в един участък, от който не помръдваше през целия ден и ловяха само хора, които бяха дошли да пазят място в 4-ри сутринта.
Сега не знам как е положението.
Ако някой има прясна информация, ще съм благодарен да сподели.
Изображение
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

empar написа:И така....малко кофти новини от Челопечене. Решавам аз днес вместо да се размърдам по р.Блато, по която върви приличен риболов почти по цялото и течение....да отида на Челопечене да пробвам едни нови блесни. Не че ще хвана нещо, ама да пробвам. :mrgreen: Към 3 часа с добър темп на колата тръгнах. Минавайки над магистралата се отчаях от състоянието на единия богровски гьол, които съсипаха при строежа й, но явно европейското развитие изисква жертви. Стигам до входа на сметището, където обикновено се завива на дясно, през един чакъл и след около километър по равен черен път сме на гьола...да, ама друг път. Завивам си аз, където си знам и кво да видиш...умален макет на Витоша. :shock: :shock: :shock: Засипали пътя...ама така го засипали, че от никъде няма минаване. Имаше пръст от поне 10тина камиона. Питам падарина..."Ко стана с пътя бе?", отговор - "Кой път?", "Тоя за гьола.", -"Аааа тука няма такова нещо, това е сметище." Видях, че човеко не е в час и си тръгнах преди да си го изкарам на него. Брега от към реката ми беше любимо място за спининг разходки, ограничени откъм време. Сега освен с доста ходене пеша, не виждам как ще се стигне до там. Просто не ми е ясно как успяха точно на пътя да се изтропат? Все едно няма огромен ров отстрани, пълен с вода. Никой не е длъжен да се грижи за черните пътища, които само ние си ползваме при рибилов, но това беше единственият нормален начин да се стигне до гьола от тази му страна. Пълно МАЛОУМИЕ!!!!
Там имаше едни канали !Какво стана с тях!Пътя за сметището минаваше покрай някаква база, и имаше езерца от ляво и дясно и остров с патици! :D
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

Колеги знаете ли как е положението на Арката, дали има лед и какъв риболов върви
nasko940
новобранец
новобранец

Мнение от nasko940 »

Колеги къде около София има някакъв риболов сега? Говорим за риби като костур, бабушки, каракуди и т.н. по-чести такива :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

ILEGAL написа:...дай да се разходим до Доганово :idea: и газ натам...
Да попитам относно туй Доганово някои неща ?
- Разрешено ли е да се лови на спининг ?
- Разрешено ли е да се пуска уловената риба обратно ?

Тенкс в аванс :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Павел Иванов написа:
ILEGAL написа:...дай да се разходим до Доганово :idea: и газ натам...
Да попитам относно туй Доганово някои неща ?
- Разрешено ли е да се лови на спининг ?
- Разрешено ли е да се пуска уловената риба обратно ?

Тенкс в аванс :D

Да, не. :D

Второто обаче не е проблем, понеже да хванеш там пъстърва на спининг е обикновено екзотика (освен ако не си уцелил деня на зареждане на гьола с риба). Но па е едно от малкото пъстървови ареа-фишинг места около София.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

ТенкЮ прескъпи ми Андре :D
Точно айриа фишинг имах предвид щото една PREGUNTA 5'5" последно време се нуждае от читав фронт за изява :wink:

Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Павел Иванов написа:ТенкЮ прескъпи ми Андре :D
Точно айриа фишинг имах предвид щото една PREGUNTA 5'5" последно време се нуждае от читав фронт за изява :wink:

Знам аз какво имаш предвид :D

Между другото аз от няколко дни обмислям един полудневен набег натам, ша взема да ти звънна да координираме евентуално...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ок .

Павел Иванов
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Павел Иванов написа:ТенкЮ прескъпи ми Андре :D

На платения на Негован на големия можеш спокойно да се изяваваш, в момента месарите са на малкия, а на големия има интересни неща, но са трудни. Може да има само един абдал с фидер на големия ама няма да му пречиш и без това има да те черпи.

Там рибата не се плаща и можеш да я връщаш.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Павел Иванов написа: Да попитам относно туй Доганово някои неща ?
На спининг може. Да връщаш рибата не дават, пазача вика като убодеш пъстървата един път и после мре :lol: , много ми стана смешно от това изказване. Но едно наум трябва да имаш :idea: , аз когато бях там гьола беше замръзнал с изключение на 35-40 квадрата откъм кафето (дето се влива водата). Така че, е доста тясно, ако си сам и има още един максимум двама колеги може и да успееш да потпопиш примамките. То сега е топличко, та до уикенда може и да замрази целия гьол :idea: .

Баидъуеи, има пъстървички доволно и взимат стръвно, така че не мисля че ще е "екзотика" да хванеш на спининг. :fishing6:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

ILEGAL написа:
Баидъуеи, има пъстървички доволно и взимат стръвно, така че не мисля че ще е "екзотика" да хванеш на спининг. :fishing6:

Това е добре. Преди две зими, когато ходих там за последен път, имаха практика да пускат по три-четири пъстърви на седмица, с някои от тях се познавахме поименно :D А какъв размер са, и какъв чешит /американки или сивени/?
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”