Мнение за Shimano Twin Power 4000PG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение за Shimano Twin Power 4000PG

Мнение от Limanov »

Здравейте колеги,

замислям се за едно 4000PG от тук:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... shing.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Имате ли мнение за новия модел дали е добър или да търся от стария?

Поздрави
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Мнение за Shimano Twin Power 4000PG

Мнение от Д-р Флекс »

Едва ли някой още го е ползвал, той е съвсем нов. Даже не всички японски селъри го предлагат...
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Благодаря надявах се някой да го е ползвал защото гледам се продава в обявите.

Ще изчакам тогава като го пробва някой да каже как е :)
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Вижда ми се много нагласена
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Limanov написа:Здравейте колеги,

замислям се за едно 4000PG от тук:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... shing.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Имате ли мнение за новия модел дали е добър или да търся от стария?

Поздрави
Туина е правен по Стелла 14...Почти нямат разлика.С оглед,на това,че Стелла 14 е тотален провал не очаквам в туина да има разлика...Моето мнение е да се ориентираш към Туин 11...Заедно със стелата от 2010г са вероятно най-доброто което е правено от Шимано.Ако си много мераклия,на ПГ...модела SW oт 2009....По-тежка е но пък за сметка,на това е брутална макара....
Поздрави....
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

А защо Stella е тотален провал да знам кое е слабото място?
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Аз знам какво има предвид колегата artaks, но нека изчакаме той да отговори. Иначе, щастлив ползвател съм на 11 TP4000XG ,трети сезон, и мога да заявя, че макарата е просто съвършена за хеви туичинг, джъркинг и джигинг, в т.ч. морски.
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

ОК чакам с нетърпение. Надявам се ако е имало проблеми при Stella да са си взели поука и да са ги оправили в новия Twin Power :)
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Limanov написа:А защо Stella е тотален провал да знам кое е слабото място?
При всичките до момента които са идвали при мен/7бр./се проявяваше един,и същ проблем.Първо,че когато ги завъртиш с дръжката отгоре започват да затягат.Почти същото се случва,и когато тя е отдолу...Второ са невероятно шумни,и с нехарактерен за Стелла или Туин ход като цяло.За тези неволи в основата е главния виновник..Микромодула..Тази система е просто несъвместима с основния,и паразитен механизъм,на сп.макари...В другия форум съм правил подробни ревюта..Зъбчетата,на микромодула са толкова миниатюрни,че всяко изместване от хоризонталното им отстояване води до неправилно зацепване,и от там проблемите за които стана,на въпрос..Трето.За да стане макарата както трябва след обслужване се прилага конкретна смазка върху основния,паразитния,и безконечния механизъм.Същата смазка обаче буквално/убива/микромодула.За него също има подходяща но....Двете греси са коренно различни,а микромодула контактува с паразитката респективно с основния механизъм...Получава се манджа с грозде...Успях да намеря компромисно решение но то само по себе си не е такова...Това за пропуски вероятно умишлени,на японските инженери...Четвърто.Лагерите са като на Катана...Т.е..сещай се....Нищо общо с тези,на предходните модели,на марката...Пак се връщам,на микромодула..Натоварването което основно се понася от короната,и пиньона се прехвърля/в по-малка/част разбира се,и върху паразитната система,както,и върху модула...Нямаше да има нищо лошо в това ако зъбчетата,на модула,не бяха 0,3мм....Дори само едно зъбче от въпросната част да "замине" с макарата беше до тук докато не се смени с нова част естествено....
Има колеги които твърдят,че с нея до момента проблеми нямат.Дано да е така.При тези които обаче бяха при мен очевидно нещата не стояха по този начин...От тук,на сетне времето ще покаже дали съм прав...Та втози ред,на мисли не препоръчвам новия Туин..Той винаги е бил малко по-опростена Стелла,и така ще продължи да бъде...Всички/почти/части,на Стелла стават едни към едно,на Туин които са от едно поколение разбира се...
Това е в общи линии.Надявам се да съм бил полезен..
Поздрав....
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Интересно ми е примерно един модел (примерно Biomaster 2011) дали и в момента се произвежда, или е произвеждан докато излезе новия Биомастер, и оттам нататък до изчерпване на произведените количества. Щото няколко пъти си поръчвам части за Шимано макари и етикетчетата са с дата на поръчката +- 2 дни, т.е. се пакетират според поръчката. И ако е така, вероятността всички лагери, независимо за какъв модел са поръчани, да идват с качеството на лагерите на последната стела, т.е. каквото има. :butthead:
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Точно така е..Каквото има.Не е редно обаче щото допреди известно време имаше сериозна разлика.Топ моделите бяха с едни,а останалите с по-нискокачествени...Имат,на слкад обаче..Преди два,три месеца поръчах пет ако не се лъжа.Два от тях бяха от възможно най-доброто.Вероятно са залежали от времената в които,и по-нискобюджетните макари се окомплектоваха с тях..Сегашните не казвам,че са лоши а,че просто не отговарят,на изискванията за Стелла,и Туин..Попадали са ми шимана от много нисък клас,на по 12/13г с такива лагери,че сегашните могат само да мечтаят.Вероятно занижаването,на качеството е политика,на компанията..Този проблем не е само при Шимано..Всъщност то с всичко е така ако се замисли човек..
За това говоря..
Изображение
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Благодаря ти много колега, мнението ти беше решаващо за мен за да не се набутам! Намерих и темата ти в другия форум и я чета с интерес :)

Поздрави
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Limanov написа:Благодаря ти много колега, мнението ти беше решаващо за мен за да не се набутам! Намерих и темата ти в другия форум и я чета с интерес :)

Поздрави
Kъсмет...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”