теле мач

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
suzan penev
новобранец
новобранец

теле мач

Мнение от suzan penev »

здравеите имам питане ниякои използвалие теле мач гуонг уеи кросфаяр 4метров акция 20-80 ставали за бомбарда благодариа предварително.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: теле мач

Мнение от баничката »

Теле-мач пръчка с акция на изхвърляне 30 или 40 гр. е нормална за този вид риболов, преди 2 години го практикувах лятото, макарата трябва да е бавнооборотна, като придърпванията са с пръта.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
tihomirnk
новобранец
новобранец

Мнение от tihomirnk »

...изгубени в превода...
ROCK"N"ROLL
Аватар
voow
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от voow »

suzan penev написа:здравеите имам питане ниякои използвалие теле мач гуонг уеи кросфаяр 4метров акция 20-80 ставали за бомбарда благодариа предварително.
Здравей колега , щом е с акция до 80 гр. става за риболов с бомбарди. Спокойно ще работиш с 20,30 и 40 гр бомбарди без да се притесняваш .

suzan penev написа:Теле-мач пръчка с акция на изхвърляне 30 или 40 гр. е нормална за този вид риболов, преди 2 години го практикувах лятото, макарата трябва да е бавнооборотна, като придърпванията са с пръта.
Аз лично смятам че пръчка с акция 30-40 гр. е малко слаба за риболов с бомбарда, особено на морето.

Аз ползвам фидер на 3.90 с акция 120 гр. за този вид риболов. :wink:

Поздрави.
Не е важно какво говорят зад гърба ти , важно е като се обърнеш всички да мълчат....
www.sigurna-sluka.com
tsvetelin_petkov
новобранец
новобранец

Мнение от tsvetelin_petkov »

Колега,моят савет е да потърсиш друга пръчка.Аз имам въпросния телемач и не съм доволен.Счупи се на второ коляно при замятане на 30гр. бомбарда,без видими причини.А и съм виждал още поне четири такива чупени и ремонтирани.Дори в магазина,като питах за резервни части,имаше оставен за ремонт и продавача се чудеше, какво става с тези сопи.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
За улов на зарган/кефалови на бомбарда от брега: забрави телескопите:
1.Имам ги всякакви: от най-скъпите и реномирани брендове до евтините “китайки”.
2. Препоръчвам ти плътна лека карбонова триколенна въдица, мач или фидер 3.6/3.9 м с акция макс. 60 до 80 гр., с малко на брой водачи с по-голям диаметър.Така няма да имаш проблем и ядове от счупваниия при катерене по камъни и тетраподи: зарганския риболов е продължителен и когато човек се умори, стават белите./Хлъзгал съм се поне 3 пъти от тетраподите и имам 2 скъпи счупени телескопа отремонтирани успешно/.
Лично ползвам при тези условия фидер на Ксенон 3.9 м тунингован, с по-малко на брой и с по-голем диаметър водачи и подбрани за целта три върха с акции ~ 30, 60 и 80 гр., на избор според обстоятелствата.
Това е мое лично мнение на база дългогодишен опит и премеждия!
Не мога да ти препоръчам конкретен модел, тъй като от много години си имам всичко за целта и не съм проучвал сегашните продукти на пазара, съжалявам.
Желая успех в начинанието!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kefeto »

Здравей Колега!!!
Тази въдица я имам във вариант 4,5м. на Оsako-Grand Prixx, която е едно към едно с твоята само,че на 4м. и идва малко твърдичка за зарган. Моя съвет е Osako-ICE(бялата бланка не и помня точното наименование с акция 20-50г.) с дължина 4,2м., която смятам за оптимален размер за риболов на зарган. И не забравяй нещо друго,"твоят избор е най-правилен".Успех
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Значи колега аз от години ловя зарган и платерина на бомбарда само с телемач , в момента ползвам Trabucco SYNTIUM T-MATCH 4.00m до 40гр http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -1999.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; като ползвам от евтините 30 гр. бомбарди от 2 кинта на които реалното тегло са между 33-34гр. теглил съм ги :D и до сега нямам счупена пръчка при хвърляне нито при падене което ми се е случвало при мокри скали тъй като и аз ги ловя предимно по разни скали рибоците.Та според мен 80гр. ми се виждат множко.
Ако до 40гр. ти се вижда слабо вземи си до 60гр.
Но ако си решил и да го ползваш и за сафрид тогава по голямата акция ще ти е от полза
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
suzan penev
новобранец
новобранец

Мнение от suzan penev »

много благодариа на всички ви колеги нямам вазможност за по скъпи и дори си взех евтенка макара даива за 28лв слуит фаиер 2500 а за нея мнение благодаряви наслука на вси4ки колеги.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Абе щом е финансов проблема,земай го тоя теле мач гуонг уеи кросфаяр 4метров акция 20-80
,все пак е 50/60 лв само,а не мисля ,че се чупи така лесно ,може би е от неправилна употреба или задвъдичното устройство
Аз там съм пораснал...
suzan penev
новобранец
новобранец

Мнение от suzan penev »

колега бобо мерси много и парите са фактор разбирасе но да не забравяме че все висиме по тетраподи и скали и заради това да е по ефтинка и ако може здрава :) малко трудно.а за макарата мнение
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Колега Пенев , на първо четене данните които си дал за теле/мача 4м, акция 20-80гр. са идеални за риболов с бомбарда.Но идея си нямам каква е тази въдица , твърда , мека , прекалено твърда-дървена ,прекалено мека - лигава... Съвета който ще ти дам е да прочетеш повече тук във форума, морският раздел , зарганаджиите те са спецовете . Макар не само зарган да се лови на бомбарда.Друго нещо бюджета !! демек нещо което ти е по джоба ... Ами ако ти е толкова голям меракът взимай тези евтините и започвай , самата практика ще те научи, кое как трябва... Но междо другото скътавай по некой лев и си вземи нещо читаво поне среден клас... Успех ти желая!
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
suzan penev
новобранец
новобранец

Мнение от suzan penev »

мерси колега.
tsvetelin_petkov
новобранец
новобранец

Мнение от tsvetelin_petkov »

като строй и това как се справя като цяло в този рибилов въдицата е не лоша,но пак казвам има проблем в качеството на изработка на бланката,чупят се без видима причина при замятане.Определено акцията е силно завишена,така че за риболов с чепаре е слаба,а и мека,но ако колегата е решил,дано има късмет с тази сопа и само големи риби.А и да добавя с нея съм вдигал 800гр платерини на повече от 20м на Тюленово,така че явно не е толкова слаба.Дори си я ремонтирах/смених и счупеното коляно с ново такова/ и пак я ползвам.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

suzan penev написа:колега бобо мерси много и парите са фактор разбирасе но да не забравяме че все висиме по тетраподи и скали и заради това да е по ефтинка и ако може здрава :) малко трудно.а за макарата мнение
И аз съм скачал по скали и тетраподи,а и имам някакви наблюдения по въдицата,малко мека и лигава стои за тези грамове дето са дадени-тва за акцията дето пише...а и е сериозна,както казва колегата -дигали сме и по едри риби :wink:
Друг е въпроса за бюджета-ако ти я дават за 65/67лв -е много са,ни става,при цена от около 50лв :wink:
За макарата ,не е особено подходяща,мисля бързо ще се разхлопа,луфтове, шумове
Тука пише малко за нея

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=132&t=70578

Виж тази е здрава макара

http://www.vobleri.bg/bg/article/536/%D ... -2000.html
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”