за риба в гърция
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
за риба в гърция
Здравейте колеги, този уикенд 25 и 26 октомври искам да отскоча до Гърция за риба. Искам да попитам тези от вас които тези дни са се върнали от там и други които имат някаква информация да споделят къде и какво кълве. Не познавам много местата но се надявам да открия нови и да не ходя до там само да ям и пия на гръцка територия....
Re: за риба в гърция
между другото да спомена, че имам колежка която миналата седмица е била на Александрополис и каза, че било пълно с местни, които ловели риба от лодките си но близо до брега на плажа. предната седмица пак била там но каза, че нямало лодки. до колкото знам местните ловят като има риба, ако не кълве не висят да чакат, разликата между двете седмици била огромна в количеството лодки които имало.
Колега, погледни прогнозата за времето, не изглежда никак добре. Да не го удариш на ядене и пиене (от мъка) : )
ами няма да вали, през нощта ще е малко хладно на някои места ама пък с това се надявам рибата да излезе към брега.rasper написа:Колега, погледни прогнозата за времето, не изглежда никак добре. Да не го удариш на ядене и пиене (от мъка) : )
ок, малко не към темата, но какво ще кажете за българското черноморие?
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
колега както си прочел и прогнозата за времето, така може да прочетеш и за риболова в гръцко. Има достатъчно създадени теми с конкретни места- Керамоти Тасос Авдира Порто Лагос и Маронея, Ситоня и други. Питаш там и ти отговарят, ако имат желание колегите, но аз не разчитам на инфо от форумите и си проверявам лично. Поредната безсмислена тема, която само разводнява информацията. Или просто да се трупат излишни мнения. Като цяло за активността на рибите мога да ти отговоря- "днес се спука да кълве, но вчера беше пълна трагедия" или обратното. Просто при морския риболов има доста фактори които оказват влияние и се иска по-често ходене, поне според мен.
колега тук си прав но просто исках да тръгна с надежда за голям улов пък след това мека си псувам ако няма риба... то пък този път ще сме само двама та и голяма група за пийване няма да съберем...Efimov написа:колега както си прочел и прогнозата за времето, така може да прочетеш и за риболова в гръцко. Има достатъчно създадени теми с конкретни места- Керамоти Тасос Авдира Порто Лагос и Маронея, Ситоня и други. Питаш там и ти отговарят, ако имат желание колегите, но аз не разчитам на инфо от форумите и си проверявам лично. Поредната безсмислена тема, която само разводнява информацията. Или просто да се трупат излишни мнения. Като цяло за активността на рибите мога да ти отговоря- "днес се спука да кълве, но вчера беше пълна трагедия" или обратното. Просто при морския риболов има доста фактори които оказват влияние и се иска по-често ходене, поне според мен.
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
по-добре тръгни с малка кошница, пък виж морето те изненадало приятно, защото доста колеги тръгнаха с големи кошници и след това се оплакваха. Аз имам инфо за активност на дорадо лаврак, лефер, ама Гърция е голяма.
добре колега, това искам... къде е тази активност??? до някъде ние трябва да търсим рибата, не тя нас. аз за това питам къде, какво.... за да знам на къде да поема....Efimov написа:по-добре тръгни с малка кошница, пък виж морето те изненадало приятно, защото доста колеги тръгнаха с големи кошници и след това се оплакваха. Аз имам инфо за активност на дорадо лаврак, лефер, ама Гърция е голяма.
Re: за риба Устието на Струма 25 02-3.03
Облачно . много морски кефал 5-10 кг дневно.
на блатен и бял червей от средния кей на левия бряг на Струма
на блатен и бял червей от средния кей на левия бряг на Струма
колега за кое място става въпрос,по точно кое село бяхте и кога ги хванахте.