Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос относно G.LOOMIS STR1163 11-21гр.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Scolopax rusticola
- новобранец
Въпрос относно G.LOOMIS STR1163 11-21гр.
Здравейте, казвам се Стефан и първо бих искал да Ви поздравя за отлично организирания форум - лично за мен изключително полезен и приятен за четене.
Имам интерес към въпросният спинингов прът G.LOOMIS STR1163 Spinning Steelhead Series Rod 9,8" 3/8- 3/4oz ( ще се използва за езерен риболов на щука и бяла риба и евентуално речен риболов на распер, щука, кефал) водоемите, които посещавам са в Бавария, Германия.
Макарите на които съм се спрял са Shimano Biomaster 2500 FB или Daiwa Caldia 2500A 5BB, все още се колебая. Та конкретно на въпроса за Loomis - предлагания модел е с коркова дръжка тип мичиган или вариант С от изображението:

Въпросът ми е някой запознат ли е с този тип дръжки, как и до колко влияе това на баланса и евентуално избора на макара, има ли някакви специфики при ползването на спининг с такъв хват ?
Надявам се да съм задал въпросите си коректно, благодаря Ви предварително
Имам интерес към въпросният спинингов прът G.LOOMIS STR1163 Spinning Steelhead Series Rod 9,8" 3/8- 3/4oz ( ще се използва за езерен риболов на щука и бяла риба и евентуално речен риболов на распер, щука, кефал) водоемите, които посещавам са в Бавария, Германия.
Макарите на които съм се спрял са Shimano Biomaster 2500 FB или Daiwa Caldia 2500A 5BB, все още се колебая. Та конкретно на въпроса за Loomis - предлагания модел е с коркова дръжка тип мичиган или вариант С от изображението:

Въпросът ми е някой запознат ли е с този тип дръжки, как и до колко влияе това на баланса и евентуално избора на макара, има ли някакви специфики при ползването на спининг с такъв хват ?
Надявам се да съм задал въпросите си коректно, благодаря Ви предварително
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Въпрос относно G.LOOMIS STR1163 11-21гр.
Трите вида дръжки са :
А - кастингова , за риболов с мулти . Става за спининг с кастингови макари но при тая дължина на гегата ще е мъчение .
В - спинингова , за риболов с безинерционни макари на спининг .
С - ценпертин , за риболов на плувка с издърпване на влакното с ръка с макари тип центерпин . Респективно не става за спининг .
По подразбиране на теб ти трябва дръжка В .
Упоменатите макари ще дойдат много леки на тази въдица . По-скоро вариант около 4000 размер по Дайва или Шимано биха и паснали.
А - кастингова , за риболов с мулти . Става за спининг с кастингови макари но при тая дължина на гегата ще е мъчение .
В - спинингова , за риболов с безинерционни макари на спининг .
С - ценпертин , за риболов на плувка с издърпване на влакното с ръка с макари тип центерпин . Респективно не става за спининг .
Упоменатите макари ще дойдат много леки на тази въдица . По-скоро вариант около 4000 размер по Дайва или Шимано биха и паснали.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Scolopax rusticola
- новобранец
Пуснах запитване към търговеца за наличност или възможност за доставка на прът със спинингова дръжка. Благодаря много за бързия отговорПавел Иванов написа:
Привет, по принцип на всеки модел е обозначено с какъв тип дръжка е (A, B, C и т.н.), както и дали съответния модел е спинингов или кастингов (след номера има буквата S - spinning или C - casting).Scolopax rusticola написа: Пуснах запитване към търговеца за наличност или възможност за доставка на прът със спинингова дръжка. Благодаря много за бързия отговор
http://www.sportco.com/store/pc/G-Loomi ... p64261.htm
Това е първия сайт, който ми попадна, но предполагам, че става ясно за какво иде реч.
Надявам се да ти е от полза.
P.S. Иначе въпросната серия, за съжаление (на хората с класически предпочитания, като мен) я махнаха преди време от официалния сайт, който необратимо се запълва с модерни модели, издържани в стил двуделни дръжки