Щека Maver Redemption

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Щека Maver Redemption

Мнение от to10or »

SammY написа:Колко са дълги топ сетите за 151 нормалните ? Мойте със "сюнет" са 2.95 или 3м ще те излъжа . Щеката не е мерена от мен , а от колега ... предишния собственик на въдицата , който е адски коректен съфорумец и в двата форума и не вярвам да е излъгъл , а и няма смисъл . Принципно 30/40см за мен са без значение . Много рядко слагам последното коляно ,през повечето време си ловя на 11м и щеката за мен е супер ... Няма какво да ти говоря имъл си я :) На реки чесно казано не я ползвам , защото където ловя има много ходене пеш и багажа ми идва в повече , но не виждам причина да не се справи ... абе и на река ще я опна някой ден , но трябва да е на по културно място да не мъкна повече от 2/300м , че ....
п.п. Някой ден ще я сменя , но едва ли с по тежка от 850гр за 13м и по възможност реални :) Много съм чувствителен на тема тегло :)
Да се включа и аз като предишен собственик на щеката ти.Топсетите са ти точно между 2.95 и 3.05м.За река е перфектна,но на 9м и 11м.На 13м става мъчение.Гледам,че се заиграваш за допълнителни топсети Match Light,но според мен лично няма смисъл от подобна инвестиция-строя на щеката няма да се подобри значително.Ако не се лъжа единия от топсетите,който ти дадох е от Maver 421,която си е по-висок клас щека.Самата разлика идва от карбона-при по-нискобюджетните щеки е по-ниско модулен и съответно самата щека става по-мека.А за щека 850гр на 13м-трябва да се бръкнеш между 2000лв и 3000лв на старо,но както казват Chirusa и Reptile,балансът е също много важен,като в доста от случаите добре балансирана щека компенсира 50-80гр. от реалното си тегло и се усеща по-лека.И не на последно място-не всичко е Maver :wink: .
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Това за за 850гр и реални 13м е само мечта , която за момента мога да реализирам , но смятам , че не си струва да забивам една лека кола в щека ( че може и да не стигне ) :) Абсолютно съм съгласен с вас за "силата" на баланса и за това , че не всичко е Мавър ... но пък от както ми е минала мисълта за щека през главата първо Мавър ми изкача в съзнанието :) Като реша , че съм готов да дам пари за скъпа щека съм решил първо да погледна Колмик ... само няма да гледам колко тежи , че ще се откажа преди да я подрусам :)
Изображение
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Почти съм съгласен с вас,но за цена, качество, сервиз,мисля че само Мавер отговаря и на трите.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Ако някой ми каже коя щека е с реално тегло от 850гр. на реални 13м. ще съм му благодарен :wink:
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

mikej написа:Ако някой ми каже коя щека е с реално тегло от 850гр. на реални 13м. ще съм му благодарен :wink:
MAVER MATCH 09 Long
MAVER ELLITE 88 Long
DIWA AIR
GARBOLINO SUPER G10
...има и други, вероятно!
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Maver ellite plus 57 е 851гр , но за 1 гр проблем няма да правим . Друг е въпроса колко са реални :)
Изображение
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

mikej написа:Ако някой ми каже коя щека е с реално тегло от 850гр. на реални 13м. ще съм му благодарен :wink:
Maver Enigma 301 Pole
Browning Silverlite 10-08 13m
Browning Silverlite 10-12 13m
Browning Xitan Z12 13m Europe Package
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

to10or написа:
Maver Enigma 301 Pole

Дадени данни от какалози и производители са ми ясни ( интересуват ме реални данни )И аз змам за един куп щеки на Сенсас и др. марки с подоби параметри ( а и едва ли някой ще лови с над метър връх на щеката си ) ловил съм и съм имал доста класни щеки, но никоя с реални параметри от производител ( дори и Гарболино 947 на което магазинската цена му беше около 6000лв.е 12.90м.и 870гр.реално мерени от мен)
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

850гр е лесно, но условието за реални 13м си е направо непостижимо без удължител или рязано коляно за 14.5м
Ако прежалиш половин метър, да речем, вече избора става голям.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Е 50см.къде не отишли :lol:

Така наистина списъка ще е доста голям.
Кое си е- си е
Изображение
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

mikej написа:
to10or написа:
Maver Enigma 301 Pole

Дадени данни от какалози и производители са ми ясни ( интересуват ме реални данни )И аз змам за един куп щеки на Сенсас и др. марки с подоби параметри ( а и едва ли някой ще лови с над метър връх на щеката си ) ловил съм и съм имал доста класни щеки, но никоя с реални параметри от производител ( дори и Гарболино 947 на което магазинската цена му беше около 6000лв.е 12.90м.и 870гр.реално мерени от мен)
Аз съм дал данни, само за щеки мерени точно - руският форум има измерени и точните провиси е см. Тук можем да добавим и MAVER ELLITE 87, като щека под 850 гр и над 13 м неотрязана.
Давам линк към другият форум, където има подробни данни:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=65816" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Чичо веско
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Чичо веско »

SammY написа: ...Като реша, че съм готов да дам пари за скъпа щека съм решил първо да погледна Колмик ... само няма да гледам колко тежи, че ще се откажа преди да я подрусам :)
Правилно си решил, но само донякъде - първо трябва да я "подрусаш" и после, ако те интересува ще "гледаш" колко тежи!
Още повече, че те(COLMIC) не се продават "на килограм" :wink: :idea:

Защото това колко тежи една щека в събрано състояние на кантара, ИЗОБЩО не е гаранция как ще ти "стои" в ръцете :!: :!: :idea: но за съжаление много от колегите не могат да го разберат и се доверяват на каталожните данни(които между впрочем са написани точно за такива клиенти!) :idea:
Правилния начин да се прецени дали една щека е "за теб" е да седнеш на една платформа и да я вземеш в ръце, като е желателно да не се интересуваш предварително колко грама е, защото тази информация ВИНАГИ оказва подсъзнателно влияние върху избора :!: :!: :idea: - и точно това се използва от продавачите :!:
И вече седнал на стола и хванал щеката в ръце човек усеща дали това е "неговата щека" която му гарантира мощта и сигурността, която търси при желания строй и маневреност - а маневреността пък е показателя, който е пряко свързан с фактора, който някои наричат down force, други - баланс!
Това е в най-общи линии, защото всички параметри са по някакъв начин свързани един с друг, но точно в тая свързаност се състоят и разликите между различните МАРКИ и модели щеки :idea: :!: :idea:
Въпроса е КАК при различните МАРКИ теглото се отразява на маневреността и твърдостта(или за по-лесно: строя), и колко те(маневреност и твърдост) променят здравината на щеката...
А по въпроса с дължината - "каталожна", "реална" и "измерена" - тук в 99% от случаите нещата опират до търговски хитрости по отношение на някои детайли, които доказано впечатляват на пръв поглед :!: :wink:
И не си мислете, че ако сравнявате три щеки с дължини примерно: 12,30м. и 12,80м. и 13,02м. по презумпция най-дългата ще да е най-добра, или пък е най-добре да вземете нея :idea:
:wink:
colmic.bg

Like Colmic.bg

И утре е ден...но друг!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”