Помощ за риболов на късо с перла или стиропор
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Помощ за риболов на късо с перла или стиропор
Здравейте колеги,времето се стопля и искам да питам за съвет някой лови ли на "късо" с перла или стиропор с куки без контра?Интересува ме как се закрепва за куката да не се бавя да сменям стръвта,а само да изтръсквам рибата за да се откачи,използвате ли дипове и други тънкости за споделянето на които съм Ви благодарен предварително?Таргета ми е уклей,червеноперка,платика и бабушка на затворени водоеми.Идеята ми е за бърз риболов на дребосъци на директен с постоянен облак захранка провокиращ рибата да атакува изкуствената стръв.Ще съм благодарен и ако ми препоръчате подходящи кукички за този риболов,поводи и най-вече метод за закрепване перманентно топчето към куката.Поздрави и успехи по гьоловете и реките!
- SammY
- фен клуб-скобар
Re: Помощ за риболов на късо с перла или стиропор
Колега не съм сигурен , че с манисто ще имаш задоволяващ резолтат , при положение че рибата не е много активна , дори си е капризна
От декември до февруари мънистото ми е носило голям успех , но на реки и в комбинация с червей , а не на затворени водоеми . Нищо не пречи да пробваш , напълно е възможно да имаш добър резултат , но по скоро след забраната . Мънистото те ограничава ... не можеш да слагаш много малки куки ... с манисто съм ловил минимум с 16 номер кука , но се получават повече фитки . Оптималния размер кука за манисто според мен е 14 номер , но това зависи и от серията на куката
Монтажа е елементарен ... просто прекарваш повода през манистото и то си "заспива" на куката 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Като се има впредвид,че бърз риболов на дребни риби изисква много финни тъкъми,нито една от идеите няма да помогнат.Стериопорче е направо несериозно(то плува).С някоя дребна мормишка може и да стане,ако й пилнеш контрата примерно.
Класиката си е просмукана пинка и късо поводче.

Класиката си е просмукана пинка и късо поводче.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Благодаря за отговорите колеги,идеята ми се породи от един филм на телеканал охота и рибалка където водещият след като събра рибките започна да дохранва само със сухо мляко и смени стръвта с изкуствена-топче(което ми приличаше на стиропор),което дипна и интензитета на кълването не се промени.Интересно ми беше някой тук пробвал ли е тази тактика било то и с изкуствен пинки?Поздрави и само големи дето се вика.