Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Стол хибрид ''Trabant & Korum''
Модератор: emo vasilev
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Стол хибрид ''Trabant & Korum''
Здравейте колеги!
Мисля да ви покажа какво грозно столче си направих с подръчни материали и идеи от Корум.
Които са:
Седалка от Трабант
Облегалка от офис стол
Малко квадратни профилчета 15х15мм
И малко кожа за тапицерииката.
Ще бъда кратък.
Първо свалих всичкия дунапрен и пружини от седалката която искаше малко подобрения защото оригинално облегалката не може да се сгъва достатъчно за да облегне в долната част на седалката. От преработката пък дойде проблема с дунапрена които сложих след това и избутва седалката и пак не може да се задържи сгънато за това се наложи да направя допълнителни шлици с пилата за да може облегалката да се застопорява в сгънато положение. След което скроих всички нужни ми части за краката и механизмите на сгъването им. След което викнах личния ми заварчик (татко, добре че е евтин минах само с шише ракия от общата разбира се) той ми завари всички нужни части след което като го боядисах и сглобих дойде време и за тапицерията. За облегалката беше лесно взех дунапрена и тапицерията на облегалката на един офис стол. Дунапрена прикрепих към облегалката на седалката с помощта на едни колани а тапицерията просто нахлузих отгоре. Колкото до долната част беше малко по-зор но не много. По-трудно ми беше да намеря кожа наподобяваща тази на тапицерията на офис стола. След като намерих такава стана по лесно скроих подложка скроих дунапренче скроих и кожата и викнах личния ми шивач (татко, съответно още едно шише ракия замина).
След като сглобих всичко резултата според мен е страхотен, а след като седнах МмМм....да получих ерекция.
В крайна сметка стола не е много красив но уникално стабилен и сууупер удебен.
Снимките са зле защото бързах не съм си регулирал единия крак и е във въздуха за това стола на снимките стои на една страна а и друго видях след като го снимах че една от връзките съм прекара от където не трябва и седалката също е на една страна, ама вече всичко е ОК.
Недостатък е теглото от 8,5кг.
Ако някои има въпроси или критика да пише.

И вече доволно поседнал на новата благинка.

Мисля да ви покажа какво грозно столче си направих с подръчни материали и идеи от Корум.
Които са:
Седалка от Трабант
Облегалка от офис стол
Малко квадратни профилчета 15х15мм
И малко кожа за тапицерииката.
Ще бъда кратък.
Първо свалих всичкия дунапрен и пружини от седалката която искаше малко подобрения защото оригинално облегалката не може да се сгъва достатъчно за да облегне в долната част на седалката. От преработката пък дойде проблема с дунапрена които сложих след това и избутва седалката и пак не може да се задържи сгънато за това се наложи да направя допълнителни шлици с пилата за да може облегалката да се застопорява в сгънато положение. След което скроих всички нужни ми части за краката и механизмите на сгъването им. След което викнах личния ми заварчик (татко, добре че е евтин минах само с шише ракия от общата разбира се) той ми завари всички нужни части след което като го боядисах и сглобих дойде време и за тапицерията. За облегалката беше лесно взех дунапрена и тапицерията на облегалката на един офис стол. Дунапрена прикрепих към облегалката на седалката с помощта на едни колани а тапицерията просто нахлузих отгоре. Колкото до долната част беше малко по-зор но не много. По-трудно ми беше да намеря кожа наподобяваща тази на тапицерията на офис стола. След като намерих такава стана по лесно скроих подложка скроих дунапренче скроих и кожата и викнах личния ми шивач (татко, съответно още едно шише ракия замина).
След като сглобих всичко резултата според мен е страхотен, а след като седнах МмМм....да получих ерекция.
В крайна сметка стола не е много красив но уникално стабилен и сууупер удебен.
Снимките са зле защото бързах не съм си регулирал единия крак и е във въздуха за това стола на снимките стои на една страна а и друго видях след като го снимах че една от връзките съм прекара от където не трябва и седалката също е на една страна, ама вече всичко е ОК.
Недостатък е теглото от 8,5кг.
Ако някои има въпроси или критика да пише.

И вече доволно поседнал на новата благинка.

Re: Стол хибрид ''Trabant & Korum''
Eвала за ентусиазма ти пич,много по-грозни изпълнения съм виждал,а си имаш и пружини...
Очаквам прикачните...
Очаквам прикачните...

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Събота и неделя ще ги творя тях. А пружините са си върхът на немската инжинерна мисъл от ерата на картонените автомобили и може да са грозни, но са много удобни. 

Последно промяна от Veselin_fish на Пон Мар 23, 2015 9:13 pm, променено общо 1 път.
- emo vasilev
- сериозен играч
Супер удобно нещо си сътворил ,вярвай ми .От много години ползвам ето това и съм много доволен .

- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Да много е удобен и се разпъва точно за 3 секунди, по-бързо и от корум, защото облегалката се регулира с ръчка а не е с врътки като на корума. 

- баничката
- ще става разбирач
Veselin_fish,
направи си предните 2 крачета да са телескопични и лапите малко по-големи, че има и гьолове с кал,
и ще ти е удобен и до 30% наклон.
Браво за изработката, личи си старание- важно е тебе да ти образува усмивка по обрАзо
,
ония с корумите не ги закачай(от заглавието), те са друга бира.
Ето го моя стол- за 70-80 кинта беше, когато го купувах, не е висок клас- горе-долу покриваш:

направи си предните 2 крачета да са телескопични и лапите малко по-големи, че има и гьолове с кал,
и ще ти е удобен и до 30% наклон.
Браво за изработката, личи си старание- важно е тебе да ти образува усмивка по обрАзо

ония с корумите не ги закачай(от заглавието), те са друга бира.
Ето го моя стол- за 70-80 кинта беше, когато го купувах, не е висок клас- горе-долу покриваш:

Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Мислех го т'ва за предните крака обаче за сега ще се въздържа защото така или иначе ходя предимно по равни места, а колкото до петите такива шайби имах. Ако имам проблем тогава ще ги направя по големи.
- баничката
- ще става разбирач
Не са ти голям проблем малките пети- и така мисля, че ще държи, нали се разпределя на 4.
Ако не си направиш телескопични предните- тогава при наклон- малко копане с големия нож да окопаеш задните лапи на 15-20 см.- отнема 5 минути и си ти.
Ако не си направиш телескопични предните- тогава при наклон- малко копане с големия нож да окопаеш задните лапи на 15-20 см.- отнема 5 минути и си ти.

Не сме ора естете.
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Няма смисъл да откопавам нищо. И 4-те крака са регулируеми.
- краси12345678
- ще става разбирач
Всичко добре,ама с черната кожа през лятото като се напече няма сядане. Помисли и за това. Иначе евала за ентусиазма.
- баничката
- ще става разбирач
Aз съм карал кола с кожен салон и недоумявам защо го имат като екстра-
абе спарва ти ташките и това си е- помисли за претапициране със светъл брезент или
по магазините за авточасти съм виждал едни масажни облегалки, които се слагат над седалката, хем ще ти е по-меко и
си намери врътки за ръчно въртене на болтовете за крачетата , че ако изгубиш ключето-
ще ти стърчи от багажника на връщане.
Иначе като идея ми допадна, браво за новаторството.
абе спарва ти ташките и това си е- помисли за претапициране със светъл брезент или
по магазините за авточасти съм виждал едни масажни облегалки, които се слагат над седалката, хем ще ти е по-меко и
си намери врътки за ръчно въртене на болтовете за крачетата , че ако изгубиш ключето-
ще ти стърчи от багажника на връщане.

Иначе като идея ми допадна, браво за новаторството.
Не сме ора естете.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Веско,екстра си се справил и като идея и като първи такъв.Сега ме караш да ровя за седалки из моргите
Смени болтовете с врътки има по магазините за мебелен обков.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Болтовете са временно решение. до започването на сезона ще има "врътки". Колкото до кожата и аз си мисля че може да запарва ама пък е "+" до известна степен защото лятото много обчам като отида на яз.Сопот да си поплувам пък тогава да почна да ловя след т'ва на обед пак да направя 2-3 дължини и ако не друго поне няма да се мокри. А колкото до тези работи за седалките имам едно такова което става ама ще видим дали ще има нужда от него.
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
баничката написа: съм виждал едни масажни облегалки, които се слагат над седалката, хем ще ти е по-меко и
ще ти стърчи от багажника на връщане.![]()
Ако става на въпрос за тия масажните облегалки дето са от дървени топчета ги прави един комшия и няма да е проблем да му фукна едно да се проветрява дупарата. а колкото до отворения багажник надали едно че ключове колкото искаш в багажника а и за згъването на краката не ми трябва ключ (то трябва само за регулирането).
butnik написа:...Сега ме караш да ровя за седалки из моргите...
Ице ако започнеш такъж проект мини през Троян (Калейца) да сипя по ракия и да вземеш някоя идея ако трябва.