Лед лампа или халогенен прожектор?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
stefanrusinov
новобранец
новобранец

Лед лампа или халогенен прожектор?

Мнение от stefanrusinov »

От доста време се ровя за лампа, но така и неуспях да намеря подходящата. Надявам се да споделите вашите впе4атления от такъв тип лампи и дадете информация от къде могат да бъдат закупени.
Харесах си много мощен лед фенер, но не съм сигурен колко 4аса ще издържи, също ме притеснява да не загрява, както и 4е е на 220 в. Акумулатора на лодката е 165 ah 12 v и се надявам самата лампа да издържа поне 1 2 ве4ери, о4аквам вашите идеи.

Поздрави!
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Лед лампа или халогенен прожектор?

Мнение от lefera1 »

Аз бих заложил на 100% за LED фенера. Мощно осветление с възможно най-малка консумация.
Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

Странна работа -> лодка + вечер + голям акумулатор

Иначе по темата си избери нещо на 12в, няма да сбъркаш:
https://www.google.bg/search?q=led+%D1% ... 80&dpr=0.9" onclick="window.open(this.href);return false;
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Емил Димитров »

Няма начин лед фенер да загрее, а консумацията на ток е в пъти по ниска
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Aз съм с прожектор колеман и съм доволен
http://www.campingrocks.bg/projektor-co ... p-469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Но май реално е около 100-150 м
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Аз пък си купих LED Лунички с насочена светлина ( с лупи).Ползвам ги за нощен от брега,но светлината от 1 брой луничка с 3х1W диода е невероятна силна.С батерия 12 V 7,5 А/h свети около 8 часа без промяна.Луничката я бутнах в една тръба и въпреки приказките че не грее не е така и се наложи да понадупча малко тръбата.
Гледам продават и по-мощни,че и рефлектори,може да се сглоби нещо феноменално
Между другото луничката ми струваше 6 лв с фасунката
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Аз бях приятно изненадан от една находка на илиянци - Лед лампа, която има захранване от соларен панел, 12v (запалка), 220v, 3 батерии и ръчна манивела за захранване. След около 2 часа светлината чувствително намалява, но на лодката ще ти свети повече от добре. Цената е 32лв на риболовния магазин в средата на молчето. Най-големия плюс е ръчната манивела. Естествено има доста да повъртиш докато го захраниш че да сведи добре, но в момента на въртене светлината е много силна и на практика няма да останеш без светлина никога ;) или поне докато не удавиш лампата :)
Дано съм помогнал
Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

Емил Димитров написа:Няма начин лед фенер да загрее, а консумацията на ток е в пъти по ниска

Има,имааа......

Явно не си държал сериозен лед фенер. :wink:
stefanrusinov
новобранец
новобранец

Този колеман изглежда благонадежден 50 4аса издрж. Все пак имам впредвид постоянна светлина около 6, 8 4аса, не вси4ки лед фенери са пригодени за което, колегата от Бургас даде добър пример, но достатъ4но уда4ен ли е, дайте конкретни примери колеги, вие какво осветление ползвате за риболов в морето?

Поздрави :drinkers:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Колемана има и допълнителна батериа акумулаторна с 2 зарядни за кола и 220 но е 40 лв но става на всички фенери от серията цпх 6 , аз имам една и си е ползвам за настолния фенер той и без това свети по вече
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

LED лампите трябва да са алуминиеви за да се охлаждат светодиодите - те не греят много /в сравнение с халогенните крушки/, но прегряването е фатално за светодиодите. Пластмасовите са 99% боклуци /има и специална топлопроводяща пластмаса, но се използвасамо в най-качествените марки/
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Тедо написа:LED лампите трябва да са алуминиеви за да се охлаждат светодиодите - те не греят много /в сравнение с халогенните крушки/, но прегряването е фатално за светодиодите. Пластмасовите са 99% боклуци /има и специална топлопроводяща пластмаса, но се използвасамо в най-качествените марки/

Правилно !!!

Аз не знам на колегата за какво му е такова нещо на лодката,но аз се занимавах с мрежарство предните години и бойният фар беше задължителен аксесоар по това време на годината.С него святкаме на мола и когато сме близо до брега се ориентираме да не излезем на плажа.

Гледах едно Dragon Spot което е много мощно и свети насочено.Цената му е към 40 лв. и ако не се бях отказал от мрежите сигурно щях да го имам вече.

Аз лично предпочитам да си сглобя сам светулката,защото цените на частите не са много по високи от тези на готов продукт,а пък можеш да бутнеш доста неща в една тръба или друг корпус.Е става въпрос ако няма да го разнасяш по горите.Говоря за статична установка,на която се мести само лъча
stefanrusinov
новобранец
новобранец

Спрях се на лед фенер

http://www.tehnoshopnet.com/product/137 ... -zoom.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

доста добре се представя, мога да го ползвам навсякъде където стигам с колата или мотора, но задължително трябва да нося акумулатор с мен и го свързвам директно като концентрирам лъча в желаната точка и греее часове дори и на дъжд, до тук съм засега с експериментите, вече мисля и за боен фар на лодката.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”