Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кефалски мъки на Zugеr Seeer
-
- новобранец
Re: Кефалски мъки на Zugеr Seeer
Благодаря за страхотната тема! Наслука и все така подробни репортажи!
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Дойде Пролетта а с това и времето да поразмърдаме малко темата. На 07.04 ми дойде на гости един колега риболовец,българин на всичкото отгоре и съфорумец,живеещ само на 10-12км от нас. На брега на същото това езеро където си ловя кефали, но в съседен кантон.Пихме по кафе поприказвахме и обсъдихме бъдещи планове.Когато го изпращах печеше едно хубаво слънце и изведнъж рязко ми се заходи за риба. Още повече, че Гошо ми беше казал за видяни кефали покрай техния град. Взех си въдицата и отидох да проверя има ли някой около наше село. Започнах от най близкото място но нищо. Изредих всички примамки от кутийката безрезултатно. Смених мястото и веднага забелязах няколко големи тупалки да плуват в обсега ми. Още на второ мятане имах подгонване, но без атака. И така няколко пъти. Ползвах плуващ воблер и при пауза когато се издига рибите се отказват. Смених с неутрален, но ефекта бе същия. Вяли подгонвания и нищо друго. Мястото на което ловя е това:

Като ложа в театър. Виждаш всичко,нищо не ти пречи,но е голям зор да си вземеш рибата. Накрая сложих и единствения си потъващ воблер. Не след дълго един рибок се заинтересува от него и при паузата последва мощен удар. Аванс, сгъване на върха, всичко си беше както трябва. Когато се успокои пристъпих към фото сесия:

И друг път съм хващал тук риба но бях с дълга 3м. въдица и водата беше по-висока та си водех рибата до едно каналче и от там лесно. Сега трябваше да се мушна под парапета и да сляза на тези камъни.

Голям зор беше но успях.

48см

Салмото беше с поизправена тройка,

но след малко беше отново в боя.
Имах и втора абсолютно идентична атака и това е резултата.

Този път обаче процедурата с камъните не мина успешно и рибата се откачи.
За сега толкова. Като за откриване на пролетно-летния сезон е повече от достатъчно.

Като ложа в театър. Виждаш всичко,нищо не ти пречи,но е голям зор да си вземеш рибата. Накрая сложих и единствения си потъващ воблер. Не след дълго един рибок се заинтересува от него и при паузата последва мощен удар. Аванс, сгъване на върха, всичко си беше както трябва. Когато се успокои пристъпих към фото сесия:

И друг път съм хващал тук риба но бях с дълга 3м. въдица и водата беше по-висока та си водех рибата до едно каналче и от там лесно. Сега трябваше да се мушна под парапета и да сляза на тези камъни.

Голям зор беше но успях.

48см

Салмото беше с поизправена тройка,

но след малко беше отново в боя.
Имах и втора абсолютно идентична атака и това е резултата.

Този път обаче процедурата с камъните не мина успешно и рибата се откачи.
За сега толкова. Като за откриване на пролетно-летния сезон е повече от достатъчно.
Да бе,Данчо с моите 2 коментара и то не на място....голям съфорумец съм
Иначе си е супер рибока..Браво! 

- къца - кълве
- сериозен играч
Приятелю !
Казваш,че няма за какво да ти завиждаме !Ти си в Рая !Благодаря ти,че ни правиш съпричастни с тези красоти! И ние ловим кефали,но обстановката е друга !
https://www.youtube.com/watch?v=ttynuzm ... e=youtu.be" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; https://www.youtube.com/watch?v=CK-cXmo ... e=youtu.be" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Казваш,че няма за какво да ти завиждаме !Ти си в Рая !Благодаря ти,че ни правиш съпричастни с тези красоти! И ние ловим кефали,но обстановката е друга !
https://www.youtube.com/watch?v=ttynuzm ... e=youtu.be" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; https://www.youtube.com/watch?v=CK-cXmo ... e=youtu.be" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- къца - кълве
- сериозен играч
Данчо !
Дай нещо красиво !
Дай нещо красиво !
- dancho.danev
- научил се да хвърля
След първоначалния успех съвсем закономерно последва дълга серия от капота
Не съм ги броил, но със сигурност над 10. Риби се виждат много, но не обръщат никакво внимание на примамките които им предлагам. Групи от по 7-8 кефала си плуват спокойно напълно в обсега ми и не щът да вземат, а аз се пукам от здраво място. Направих си и един експеримент. Започнах да им стрелям бял червей та да разбера хранят ли се изобщо? Явно хормона ги беше ударил здравата защото и на това лакомство се спущаха само някои от по последните риби. То като се замисля има логика защото и аз да имам шанса да чукна нещо и на мен няма да ми е до ядене
Ей този самотник успях да провокирам с едно ново воблерче

Дадох и свидна жертва. Едно Къце бе отвято от вятъра на това дърво

Не съм от хората които ще си оставят "магарето в калта" а камо ли воблера на дървото. Аз чуждите свалям,че моя ли ще оставя
Проведох кратка спасителна операция

и воблерчето бе спасено. Ще му дойде времето и то да хване някоя риба.

Дадох и свидна жертва. Едно Къце бе отвято от вятъра на това дърво

Не съм от хората които ще си оставят "магарето в калта" а камо ли воблера на дървото. Аз чуждите свалям,че моя ли ще оставя

и воблерчето бе спасено. Ще му дойде времето и то да хване някоя риба.