Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Струма, с.Нов чифлик, 25.04.2015г. без въдица, лек коментар
Струма, с.Нов чифлик, 25.04.2015г. без въдица, лек коментар

В Кюстендилско рафтингът никога няма да го бъде, олеле ...

Re: Струма, с.Нов чифлик, 25.04.2015г. без въдица, лек комен
Много БОКЛУЦИ има явно в тая наш'та страна...
LET'S GO!
-
olderon
- новобранец

- Обратна връзка:
В една стара книжка "Къде на риба" има глава "Етика на риболовеца" и там пише нещо като - "ПОЧИСТИ, ЗАЩОТО ДРУГИЯ ПЪТ ПАК ЩЕ СИ ТУК"! ....
-
olderon
- новобранец

- Обратна връзка:
И макар тези боклуци да са предимно от домакинствата около реката, картинката ни е до болка позната. Аз лично след като пристигнах една вечер на яз. Широка поляна, сутринта като стана светло щях да повърна. Толкова боклук не помня като дете да е имало. Сега хората са мобилни и всякакви. Преди не бе точно така. И пак, на Ивайловград есента. Не лових! Нямаше как. Събирах боклук цял ден и в едно от безброй многото едно до друго огнища, го горих. Цял един ден на повече от 200 км от дома. Имам малко дете и рядко се случва да съм по реки и язовири, но това не съм Аз. Този боклук е от хора, на които им харесва това, инак нямаше да го има. За това казвам, че обуначването Тук е пълно. И към малкото отвратени като мен, защото съм сигурен , че далеч не на всички им пука: Пазете, почиствайте, търсете сметка, ЗАЩОТО всичко лошо е от нас дошло и от нас ще тръгне промяната! Така е било и в по белите страни. Няма кой да чакаме!!!
На долнопробните - от културна, интелектуална и от други гледни точки, изглежда им прави УДОВОЛСТВИЕ да произвеждат и да разхвърлят навсякъде боклук. Получават някакво удоволетворение от това. Вероятно съзнателно или повече или по-малко несъзнавано по този начин си отмъщават на по-малко долнопробните от тях, така да се каже, хора! Странен свят, "цял лежащ в злото", както пише в Евангелието!... Ако човек няма късмет да хване риба (включително и поради огромното количество от риболовци) поне би могъл да получи приятно чувство от излета в природата, ако не са тези сметища, дело на отявлено долнопробните хора - уроди?
- кирил великий
- разбира нещата

Едва ли се замислят повечето за това , чак пък и удоволствие . Не според мене е до културата на човека или не искат да си цапат колите ! Лично аз с мойта баба Джипка , дори и да не ходя за риба , пикник или разходка , си носа в нея по няколко чувалчета или торбички за боклук !refab написа:На долнопробните - от културна, интелектуална и от други гледни точки, изглежда им прави УДОВОЛСТВИЕ да произвеждат и да разхвърлят навсякъде боклук. Получават някакво удоволетворение от това. Вероятно съзнателно или повече или по-малко несъзнавано по този начин си отмъщават на по-малко долнопробните от тях, така да се каже, хора! Странен свят, "цял лежащ в злото", както пише в Евангелието!... Ако човек няма късмет да хване риба (включително и поради огромното количество от риболовци) поне би могъл да получи приятно чувство от излета в природата, ако не са тези сметища, дело на отявлено долнопробните хора - уроди?
- oneillbgm
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Отпадъците на Боклуците!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Преди две години бях за няколко дни на рафтинг по река Тара - гранична между Черна гора и Босна. Спуснахме се с лодки по реката може би около 15 км. През цялото време на спускането, като оставим нечовешки синьо - зеления цвят на реката, очите ми извади невероятната й чистота. За тези 15 км не видях нито едно парче найлон, нито шише, нито памперс, нито стара черга ... Видях една единствена бяла пластмасова чашка от кафе, най - вероятно метната от турист. Черна гора и Босна, които уж били по - зле от нас, далеч от ЕС и т.н.
Истината е, че сме невероятни и безподобни мърльовци, уникални с вечните оплаквания : нямало такава държава, не съм аз - друг го направи, платил съм си данъците - държавата / общината/ да ми събере боклуците и т.н.
Две снимки, да си изплакнете очите

Истината е, че сме невероятни и безподобни мърльовци, уникални с вечните оплаквания : нямало такава държава, не съм аз - друг го направи, платил съм си данъците - държавата / общината/ да ми събере боклуците и т.н.
Две снимки, да си изплакнете очите

Като последната река, съм виждал докато бях в САЩ. Тук 85%+ са Бай Ганьовци и чакат някой друг да им оправи живота. С извинение - серат и цапат, щото (УЖ) плащали данъци и такса смет и това им давало право да си цапат колкото искат. Първите снимки са от конкретните индивиди... за съжаление... В случая колкото и хора да чистят, винаги ще има някой да цапа след тях... Аз съм възпитан така, ако ще и обелка от вафла или някакъв станиол да е - в джоба или чантата, а като видя кош в него.
Жалко за осраната ни природа, жалко и затова че НЕчовеците останаха тук....
Жалко за осраната ни природа, жалко и затова че НЕчовеците останаха тук....
Здравейте колеги.Относно темата,бих казал че ходя често за риба,виждал съм какви ли не мизерии и гнусотии/мъчно ми става като направя сравнение с това което съм виждал на вън/,но не мислите ли че е редно поне на частните водоеми да има наслагани кошове ли там нещо където да се събират тези боклуци,поне тук в силистренско липсват такива.Виждал съм как колеги след риболов почистват и къде.......на купчини,после вятърът доукрасява пейзажа,да не говорим за свободните водоеми.Всичко е до личната култура на човек.
- Vesko1
- сериозен играч

Отвратителна история е по бг водоемите.Ето да се насладите....това не са отпадъци от бита ,а наши пишман риболовци със тъмно синя корса с регистрация "Р",с които разговаряхме 3 дни по рано.Пристигайки с лодката навръщане заварихме това...."риболовците" си бяха отишли.

И това не е изолиран случай а всеки път събираме по 3-4 чувала боклуци и извозваме.Но свършване няма.

И това не е изолиран случай а всеки път събираме по 3-4 чувала боклуци и извозваме.Но свършване няма.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
........така де , то боклука е България и сещай се кои са отпадъцитеoneillbgm написа:Отпадъците на Боклуците!
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...