Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Закриване на яз.Цонево
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Закриване на яз.Цонево
Здравейте,
Отдавна не бях ходил за риби поради една или друга причина... но все пак закриме на яз.Цонево с един приятел от Сливен. Центъра м/у Варна и Сливен е яз.Цонево.
Получи се приличен риболов на къса щека. Нивото на язовира е много високо и възможните места за риболов около "Чудните скали" са сведени до минимум. Затова отидохме по-рано на водоема и се заехме с разбъркването на захранката. Използвах българска захранка, като я минах през ситно сито, за да отсея всякакви по-едри частици... тъй като водата все още е много студена, а рибите пълни с хайвер. Добавих и местна пресята глина в съотношение 50/50, понеже там дълбочините не са малки и понякога става като река...

Имахме информация за риболов на къса щека на бабушки и епизодични морунажи/платички.
Подготвих с къпинга 8-10 средно-големи тежки топки, с малко трохи и изпънати пинки.

Риболова започна колебливо. Аз лових на 6-то коляно щека, а колегата на 7-мо коляно заради разлика в брега. Дълбочината беше на 4-то коляно
По прогноза вятъра беше 5-6м/сек. и щеше да намаля. Приготвих си 3 такъма с плувки: 1.25гр, 1.5гр и 2.5 грама за всеки случай, че от опит знам как се сменят за броени минути условията на Цонево
.
Течението ту-спираше изцяло, ту тръгваше като на река и постоянно сменях такъмите. Рибите си реагираха отлично на храна и трябваше да се дохранва на всеки 1-2 рибки. Когато духнеше вятър лежах с повода 4-5см, а когато отихваше бях точно над дъното с няколко см.
Изключително приятно време... чак се съблякохме по къс ръкав. Половихме няколко часа, поприказвахме, обсъдихме важните и неважни неща от живота и...

Взех 10-на баби по поръчка, а другите вече си хвърлят хайвера....
Преди няколко минах от там и в резултат на последните дъждове язовира е още по-пълен.

Имам 1 по-едра каракуда, няколко големи уклея, 1-2 морунажчета и основно едри баби.
Дано си хвърлят хайвера и да има ново поколение.
Поздрави!
Отдавна не бях ходил за риби поради една или друга причина... но все пак закриме на яз.Цонево с един приятел от Сливен. Центъра м/у Варна и Сливен е яз.Цонево.

Получи се приличен риболов на къса щека. Нивото на язовира е много високо и възможните места за риболов около "Чудните скали" са сведени до минимум. Затова отидохме по-рано на водоема и се заехме с разбъркването на захранката. Използвах българска захранка, като я минах през ситно сито, за да отсея всякакви по-едри частици... тъй като водата все още е много студена, а рибите пълни с хайвер. Добавих и местна пресята глина в съотношение 50/50, понеже там дълбочините не са малки и понякога става като река...

Имахме информация за риболов на къса щека на бабушки и епизодични морунажи/платички.
Подготвих с къпинга 8-10 средно-големи тежки топки, с малко трохи и изпънати пинки.

Риболова започна колебливо. Аз лових на 6-то коляно щека, а колегата на 7-мо коляно заради разлика в брега. Дълбочината беше на 4-то коляно

Течението ту-спираше изцяло, ту тръгваше като на река и постоянно сменях такъмите. Рибите си реагираха отлично на храна и трябваше да се дохранва на всеки 1-2 рибки. Когато духнеше вятър лежах с повода 4-5см, а когато отихваше бях точно над дъното с няколко см.
Изключително приятно време... чак се съблякохме по къс ръкав. Половихме няколко часа, поприказвахме, обсъдихме важните и неважни неща от живота и...

Взех 10-на баби по поръчка, а другите вече си хвърлят хайвера....

Преди няколко минах от там и в резултат на последните дъждове язовира е още по-пълен.

Имам 1 по-едра каракуда, няколко големи уклея, 1-2 морунажчета и основно едри баби.
Дано си хвърлят хайвера и да има ново поколение.
Поздрави!
Re: Закриване на яз.Цонево
Поздравления колега! Много се радвам когато някой направи такъв хубав репортаж след риболов.
П.п Кога ли всички НИЕ ще започнем да си презентира ме по този начин риболовите!
П.п Кога ли всички НИЕ ще започнем да си презентира ме по този начин риболовите!
Перфектно закриване,като прибавим удоволствието от риболова всичко е на 6. 

Много силно, колега! Благодаря за репортажа!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- pacho109
- сериозен играч
Браво
Напълни ми се душатаа 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Rapala_Team
- разбира нещата
Супер излет.Красива природа
Надявам се колегата от Сливен да ги е наскубал здраво

CARP FISHING 

- azareus
- ще става разбирач
Екстра закриване си направил! Браво!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
What I read I really liked it. Thank you for your information!
Мдаа, който го може си го може! Репортажа си заслужава похвалите...браво 

LET'S GO!