Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

пръчка за джиг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
пръчка за джиг
Здравейте колеги,искам да си взема подходяща пръчка за този вид риболов.Ще практикувам на голяма и спокойна река с дълбочини 1,5 до 6м дълбочини от брега.Предполагам че масовите уловени риби ще са костури и дребни бели риби.Интересува ме към коя фирма да се насоча първо и определен модел.Цена около 300лв.Ще пазарувам от ибей и вероятно ще бъде втора ръка за по евтино и изгодно.Благодаря на отзовалите се.След две седмици съм на риболовен курс за този вид риболов 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: пръчка за джиг
Защо втора употреба ? При второто употребление си съществува риска и най-читавата гега да ти дойде не как трябва да бъде . Щом ще пазаруваш от вън , бих ти препоръчал да погледнеш това - http://www.majorcraft.co.jp/english/cat ... r/finetail" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; , във варианта FTS-782ML . Даже и с доставката ще ти дойде около бюджета а ще е нова 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Защото втора или на наддаване може да я взема на половин цена.Ще пазарувам в немския ибей,защото живея тук
- Павел Иванов
Ти си знаеш , аз втора употреба въдица , не бих препоръчал .
Павел Иванов
Павел Иванов
Не е задължително да е употребявана,има чисто нови и могат да се вземат пак на половин цена.Някой от моделите на шимано ,спортекс или дайва като за тези пари ,какво може да се вземе?
- Павел Иванов
Като спомена Дайва , то джиг любимките геги , са ми имено от тази марка . Иде реч за http://all.daiwa21.com/fishing/item/rod ... index.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; , наскоро си закупих два от трите спинингови модела които предлагат и мога да те уверя , че са свръх чувствителни и работят перфектно с примамки в тестовият си диапазон . Мисля , че модела 671MLFS ще ти свърши екстра работа . На цена не са нещо фрапиращо , след като ще я взимаш на половин цена , кофти е само шипинга от Япония , ама нали няма да е от там
Успех с търсенето !

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Здрасти silvestarsilvestar написа:Здравейте колеги,искам да си взема подходяща пръчка за този вид риболов.Ще практикувам на голяма и спокойна река с дълбочини 1,5 до 6м дълбочини от брега.Предполагам че масовите уловени риби ще са костури и дребни бели риби.Интересува ме към коя фирма да се насоча първо и определен модел.Цена около 300лв.Ще пазарувам от ибей и вероятно ще бъде втора ръка за по евтино и изгодно.Благодаря на отзовалите се.След две седмици съм на риболовен курс за този вид риболов
Според условията които си посочил, голяма и спокойна река с дълбочини до 6 м., вида на риболов- джиг от брега, и очакванията за риби - костури и дребни бели риби, според моите представи и разбирания за този начин на риболов, е най-добре да си вземеш пръчка с дължина между 2,40 и 2,70 м. и тест за примамките от 4-5 до към 18-20 максимум 25 грама.
Аз самия, най-често ловя костури от брега с въдица 2,5 м. и 4-18 грама. Понякога използвам и по-лека пръчка с тест до 12 грама, но това е когато рибите са по-придирчиви и капризни към размера на примамките.
За да не ти губя времето - давайки ти предложения без връзка, разгледах из немския ибе-й. Според вижданията ми и тавана на цената, която си определил, това което ми привлече вниманието и смятам че ще е добър вариант за теб, е Daiwa Infinity Q Jiggerspin 2.40m 5-20gsilvestar написа:.........има чисто нови и могат да се вземат пак на половин цена.Някой от моделите на шимано ,спортекс или дайва като за тези пари ,какво може да се вземе?
http://www.ebay.de/itm/Daiwa-Infinity-Q ... 5669fba2af" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"
Въдицата е достатъчно хубава за цената си, направена е за риболов на джиг, т.е. ще ти върши работа, и съм сигурен че когато понапреднеш в този риболов ще ти хареса и ще я оцениш.
Има я на същата дължина, но малко по-лека, с тест 3-15 грама, тя също става за костури на джиг. Понеже си споделил че тепърва ще ходиш да се учиш как да ги ловиш, а и ще ловиш на река, мисля че по-тежката ще е по удачен избор като за първа въдица.
Има и други въдици в ибея, които със сигурно стават, но аз не съм запознат с всички-те модели които се предлагат там, а и доста от тях са по-скъпи от 300 лева .
Успех!
.........!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Баф таз Дайва
то кат кол за доматиту тежко
За сопа 2,40м за дребни риби ,160 гр не са ли множко

За сопа 2,40м за дребни риби ,160 гр не са ли множко

Аз там съм пораснал...
За сега се спирам на тази,ако не намеря до другата седмица нещо по-добро ще я взема
http://www.ebay.de/itm/TEAM-DAIWA-TD-JI ... ryId=36150" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.de/itm/TEAM-DAIWA-TD-JI ... ryId=36150" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
С въдицата - добре. Не знаех обаче,че има и специализиран курс по джиг-спининг!? Това,германците,какви неща са способни да измислят..silvestar написа:....След две седмици съм на риболовен курс за този вид риболов

Поздрави и успех на изпита!